Tajska v novembru

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.245
187
63
V začetku novembra se z mulčkoma odpravljamo na Tajsko. Na Tajskem sva bila že sama, tako da nekaj poznam, krajev, kjer sva jih videla, ne bi ponavljal (odpadejo sever s Chiang Mai-jem, Koh Samui, Krabi). Začnemo in končamo v Bangkoku, vmes imamo 9 dni časa, ki ga je treba koristno porabiti kje drugje. Trenutno je ogledan Koh Chang, samo nisem prepričan, da želimo biti 9 dni na istem otoku.

Zdaj pa vprašanja, prosim predvsem za informacije iz prve roke:
- Ali ima Koh Chang dovolj dogajanja za 9 dni? OK, poležavanje po plažah je v redu, vendar ne cele dneve.
- Ali je na poti iz Bangkoka do Koh Changa kak kraj, kjer se je smiselno ustaviti za nekaj dni? Gledal sem recimo otok Koh Samet. Kakšno mesto mogoče? Predvsem, da ima zaradi otrok za videti še kaj drugega kot samo templje.
- Ali je mogoče boljša varianta zahodna obala? Koh Lanta recimo in še kaj?
- V novembru se zaključuje monsunsko obdobje. Ali ima kdo izkušnje iz prakse? Koliko dežja je dejansko takrat na Koh Changu in koliko na zahodni (andamanski) obali? Sem gledal na nekaj straneh in so grafi zelo različni.

Hvala za kakršnekoli uprabne informacije.
 

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.013
298
83
Goriska
Koh Chang je super, mi gremo vsako leto tja za 14 dni, 3 tedne pa smo pri moji doma.

Sta mulčka dovolj stara, da lahko sedita na skuterju, oz. vidva oba vozita? Če ja, definitvno rentajte skuterja in se vozite po celotnem otoku. Mi smo nastanjeni na White sand in Kay Bae beachu, po mojem najboljša izbira, vsaj kar se tiče dogajanja, hkrati pa odlično izhodišče za izlete
smile-1.gif


Splača se iti tudi pogledat Koh Kood in Koh Mak, malo nižje od Koh Changa.

Kar pa se tiče vremena pa nebi vedel, kako je takrat, ampak pravijo da je lahko tudi čisto super takrat, najboljše pa je definitvno med decembrom in marcem.

Če pa te kaj dodatno zanima me lahko tudi na ZS vprašaš
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

potnik

Pripravnik
5. jul 2011
245
0
16
Mi smo bili lani v začetku decembra in je bilo odlično, še prevroče. Dežja v dveh tednih skoraj nič. Koh Chang je super! Definitivno priporočam. Poleg imaš še 3 majhne otočke. Po moje si lahko ves čas tam.