Aqualuna - king cobra

Guinness

Guru
2. jul 2008
3.982
2.713
113
Samo v vednost in opozorilo vsem, ki se boste kaj potikali tam. Sem se ravno vrnil z mularijo iz nekajdnevnega bivanja tam. Vceraj 31.7. Sta se Dve tubi zaleteli s polno hitrostjo, vsaj enega so v KC odpeljali s helikopterjem, medtem ko je nekaj udelezencev lezalo na tleh z kdo ve kaksnimi poskodbami niso niti ustavili vode na toboganu... Ne vem ali je šlo za napako redarjev ali kaj ampak, to da ni fizicne prepreke, ki bi preprecila prezgodnji spust naslednje tube je ŠALABAJZERSTVO brez primere. Seveda po tem dogodku niso naredili čisto nič da se to ne bi več zgodilo. Uboga punca, ki je spodaj javljala kdaj se lahko spusti naslednji je 10 min jokala spodaj in je ni nobeden zamenjal, fant ki je spuscal ljudi zgoraj pa je bil tudi 15 minut sam gor, dokler ni prisel nekdo drug. Po pol ure se je vse nadaljevalo, kot da ni bilo nič. Gor je bil spet samo en redar, ki je pač rekel: Ok lahko greste, kaj če bi se ponovno kdo spustil prehitro? Se zdaj me zmrazi ko se spomnim na ta dogodek in samo upam da je s ponesrecencem vse ok.
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
6.944
3.234
113
V Aqualandiji (Caneva Garda) v Italiji ni bilo tako hudo (ali pa je bilo?), ampak ko je nekomu zaradi karambola debosedno lila kri iz ust in nosu, ni mogel iz vode, ni mogel hodit... redar ni niti mignil kaj dosti, dva kolega iz družbe sta ga šla reševat iz vode pa jim je redar samo pokazal, da ga lahko odneseta v ambulanto kompleksa malo naprej (v bistvu jima je samo pokazal smer). Krvavo vodo pa je odplaknilo. V bistvu se niti obiskovalci niso sekirali... takoj ko sta ga potegnila na suho je šlo vse naprej kot nič.
 

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Tudi v Čatežu je bilo podobno...ko se me je pred leti nekdo s polno brzino zaletel in imekl fejst kompliciran zlom roke, posledice čutim še danes...redarja nobenega, odnos šalabajzerski...skratka zelo odsvetujem.
 

Guinness

Guru
2. jul 2008
3.982
2.713
113
Ma res ne razumem, da ni tukaj kaksnega dvojnega varovanja. Na tej king cobri ti ne more nič preprečiti, da se ne bi spustil dol prehitro. Redar je par metrov stran od tebe in ni sans da te ustavi. Ne razumem, kako nimajo kakšne fizične prepreke, da se sploh ne bi mogel spustiti prehitro.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.335
9.067
113
Če si karto kupil, ne boš valjda potem šel domov. Kri sprat, gremo dalje, denar mora krožit. Jaz se ne čudim. več.
 

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.311
942
113
Študenti delajo, nič jih ne poučijo in ne kontrolirajo... In verjetno jih še kdo ne upošteva...

Trčenje je bilo v izteku? Na štartu ni semaforja?

Jaz sem tudi že naletel na nedelujoče tobogane in vprašal kdaj začnejo oz. če jih lahko zaženejo (npr. Atlantis zunaj - v sezoni), pa nihče od lepih dečkov ni vedel nič. Kaj šele da bi šel koga vprašat... Potem sem pa le po daljšem iskanju našel nekoga, ki je BP zagnal...
 
Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
3.982
2.713
113
Saj ravno to je problem, semafor sicer je ampak ti student gor reče, kdaj se lahko spustiš. Predtem pa sediš v tubi, voda te potiska naprej, ti se pa držiš za rostfrej cev, dokler ne reče da pojdi. Res ne razumem tega, zakaj ni fizične zapornice ali kaj podobnega. Mislim, kaj če ti roka zdrsne in se spustiš nehote prehitro dol...
Zadela sta se s polno hitrostjo, pomojem je bil na vsaki tubi fotr z mulcem, 1. je bil cca. 8 let star, 2. pa tam ene 11-12. Ta mlajši otrok je bil čisto paničen in je jokal, v drugi tubi starejši je bil na pol v nezavesti, enega od fotrov je pa odbilo ven iz tube in je lezal v bolečinah. Mislim ne vem no, če bi se z glavami zadela bi bil sigurno eden že na žalah, glede na silovitost trka.
uf-1.gif
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
32.974
5.707
113
blizu močvirne prestolnice
Lepo da si omenil dogodek. 100%zaščite ni, toda, ko bo res prišlo do smrti ali invalidnosti bo na koncu fasal poba, ne njegov šef, kater bi moral poskrbeti za varnost. Ampak cvenk je močnejši od varnosti.
 

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.364
263
83
33
Danes, 10 dni kasneje so ravno zdajle o tem dogodku poročali pri poročilih na Pop Tv-ju kot da se je zgodilo danes.
bonk.gif
 

Jabe

Guru
1. okt 2007
12.309
5.339
113
10 dni kasneje je še vseeno bolj kot nikdar. to se je tu mač razpaslo - redarji študentarija, ki se ji fržmaga za vse. ne samo tukaj. in seveda nas se nič ne prime dokler ni pi*zdarija. potem pa vsi pametni, kako bi moglo bit, komu je treba jajca rezat ipd.

in čeprav 10 dni staro, bi bilo fino, da se že takega incidenta ne bi z levo roko jemalo, ampak se malo pogledalo, če povsod vse štima, tako s tobogani kot osebjem (nesreče pa seveda se dogajajo), pa da se mrbit še kaj hujšega prepreči. Kako skrbijo za varnost tisti, ki adrenalin prodajajo, meni ni sekundarnega pomena. se me veliko bolj tiče, kot marsikatera druga pereča tema. In če ne drugega, bo lastnike mogoče prisilil en tak spontan bojkot k boljši varnosti. ko je na poročilih, hote ali nehote raje tja ne greš. vsaj to poletje ne, dokler je tema frišna. to ponavadi strezni...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.263
5.821
113
pri taščici
Malo pozno videl temo.
Bil v torek tam, tudi na kobri. Lahko samp recem da se da v zavoju ustaviti , enkrat se nama je pa celo uspelo ustaviti nehote v sifonu tik pred koncnim spustom. Sem se komaj z otrokom ven skopal. In ja, res bi lahko bila neka zapornica zgoraj. Ceprav tista voda te pa spet ne rine ne vem kako hudicevo navzdol. Razen ce si "pameten" pa slavf postavis 5m od "starta".
 
Nazadnje urejeno: