Kako pritrditi odlomljen del prenosnika?

mistique

Guru
16. jun 2009
13.075
883
113
Emona / Carnium
Imam laptop iz katerega je pogledal ven nosilec (pant) ekrana, ker je bil pant tako na trdo privit. Seveda se je nosilec odlomil iz plastičnega ohišja (ekrana) in sedaj imam situacijo, kjer bi želel kovinski del pritrditi neposredno na plastični del ohišja ekrana.
Pant bom seveda naredil zelo gibljiv. Bistveno je, da se ekran fiksira.
Vprašanje je, katero lepilo (če sploh?) uporabiti? Rabil bi konkreten produkt in v kateri "walk in" trgovini ga naj kupim. V kolikor z lepilom ne bi dosegel ustreznega rezultata, mi ostane še varianta, da vse skupaj privijačim na zunanji del (ojačanega) ohišja ekrana. To bi sicer izgledalo nekoliko "industrial"
grims-1.gif
ampak bi funkcioniralo.
 

luka51

Guru
16. avg 2007
13.841
5.085
113
ga ni takega lepila, ki bi na tisti mali površini držal.
poglej ebay. Zna bit ohišje za male dnare
 

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
306
6
18
Priporočam, da najprej poskusiš z lepilom Pasco Fix.

Tole se sliši kot reklama, pa ni. Danes sem ravno lepil očala in še en del pri ribiški palici - in drži res močno.
Če ne bo držalo, lahko še vedno ohišje menjaš.
 

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Samo glej da ne napacaš lepila še tam kjer bi potem bilo nerodno ob morebitni menjavi ohišja, jaz sem enkrat telovadil nekaj na enem netbooku ni bilo ok in ko sem hotel menjati komplet ohišje je seveda obe plasti držalo skupaj da je malo manjkalo pa bi vse skupaj vrgel v kanto.
 

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Odločit se moraš, ali boš menjaval ohišje ali pa popravljal tole. Leta nazaj se mi je na acerju naredilo tako, da je počilo pri pantu, na monitorju... saniral sem tako, da je bilo narejeno "za vedno". No, dokler ga nisem vrgel preč
grin1.gif


Previdno sem podrl monitor, v ležišče panta nažokal malo karbonskih vlaken, malo steklenke in zalil z epoxijem. Zaprl monitor nazaj s šraufi, ki so še držali in pustil čez noč, da se je posušilo. Držalo do bridkega konca
smile-1.gif