Glivice na nohtu - odprava

Gonzo

Guru
1. sep 2007
8.930
8.972
113
EU
Maži z oljem čajevca in bo OK.
vd7-Oljee.jpg
 

borut62

Pripravnik
3. jan 2014
138
0
16
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Maži z oljem čajevca in bo OK.
vd7-Oljee.jpg

mažem z oljem čajevca, zadeva glivice fajn posuši, še zmeraj pa me moti deformiran-zadebeljen noht in ne vem kako to rešiti
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.305
5.832
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Imel podoben primer, odstopljen del nohta sem v celoti postrigel , obrezal, potem pa vato in špirit,namočil vsak večer, malo povil za čez noč. Alkohola očitno ne marajo.
Odstopljen zaradi glivic ali česa drugega
 
Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Kaj pa CANESTEN?

Jaz sicer nimam izkušenj s tem, a moj oče si je pred leti s Canestenom mazaj tak glivični noht in po parih mesecih se je zadeva uredila.

Je pa sigurno primer od primera drugačen.
 

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Pravkar začel terapijo s Lamisil mažo, mažem zjutraj in zvečer. Pa da vidim kaj bo. Za začetek sem postrigel nohte na nulo, kolikor je bilo mogoče, je celo malo boleče med hojo. Občasno še si noge/copate, čevlje pošpricam s Spitaderm razkužilom. Nimam pojma če pomaga, škodi ziher ne.
 

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.911
274
83
tam ko se terc po tori rola
Stara tema, pa vseeno. Že kar nekaj let nazaj, mi je pleti kolega rekel, da imam tudi jaz glivice na nohtu. Sem ga belo pogledal...pogledal noht...eh, kje pa. Pa pozabil na vse skupaj, ker je tudi tista črta na nohtu izginila. Do pred kakšnim mesecem, ko sem začel opažati, da mi noge smrdijo. Umijem, pa še kar smrdijo... Pa noht na palcu je malo oluščen... V ponedeljek mi je zdravnik predpisal eno pršilo -Canespor, kontrola čez tri tedne. Tablete...? Menda niso najboljše za jetra, če ne bi kaj drugega pomagalo, potem mogoče. Bomo videli. Jebentiš...
 

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
100% eterično olje čajevca uporabljaj, pa vsak dan 2x mazat s tem. Sicer bo malo dlje trajalo ampak se bo nehalo širit. Zadeva ni kemija tako da si na varnem.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.012
113
Kočevska
Citat:
Kakovostno eterično olje, ki ustreza zahtevam avstralskega standarda in Evropske farmakopeje, vsebuje najmanj 30 % terpinen-4-ola in največ 15 % 1,8-cineola.
Prisotni so tudi α-terpinen, α-terpineol, terpinolen, sabinen, α-pinen, p-cimen, limonen, številni drugi monoterpeni in tudi seskviterpeni.

Kemija na kvadrat
cool-1.gif
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Iz moje izkušnje je zadeva zelo kompleksna. Če so se pojavile gljivice nekje na enem nohtu, pomeni da je celo telo vrženo iz ravnotežja in jih imaš v bistvu povsod. Itak jih imamo v telesu že po defoltu, toda živijo v nekakem ravnotežju skupaj z bakterijami, ravnotežje pa uravnava hormonski sistem. Če se gljivice razširijo, pomeni da je v globalnem nekaj s hormonskim sistemom narobe. Če zadevo zdraviš samo lokalno, zdraviš zgolj posledice in tisto lokalno neprijetnost
rolleyes-1.gif
.

Treba je zdraviti "znotraj in zunaj" hkrati - jaz sem pri zdravniku moral posebej SAM predlagati, da mi je naredil 3 mesečno kuro z Lamisilom : tablete + lokalno s sprejem in kremo. Ampak me je posebej opozoril, da jetra posebej fašejo
crazy1.gif
. Torej mi je čisto najprej naredil jeterni test ! Pa po koncu zdravljenja še enkrat.

Prvič mi je dal tablete Lamisila samo za 1,5 meseca ( - boš takrat prišel nazaj
smile-1.gif
(pameten kot sto mater !)

Ja, je bilo dobro - za kake pol leta, potem se je pa ponovilo. Po dveh letih sva ponovila zadevo, tokrat sem bil bolj resen. Sedaj imam že okoli 5 let mir, toda počasi opažam, da se zopet po malem pojavljajo.
crazy1.gif


Sklepam da je vmes kriv tudi življenjski slog, staranje s hormonskimi spremembami in predvsem stres ! . Tisti famozni in peklenski stres, brez katerega normalnega življenja ni in bi morala evolucija (če bi Darwin zares veljal) že zdavnaj opraviti z njim.

Saj ne da ne bi verjel Darwinu, morda je problem vseh bolezni in zajedalcev samo v tem, da predolgo živimo
crazy1.gif