Pes mladič, cepljenje proti steklini in potovanje

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
15.837
3.858
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Če misliš z njim kdaj kam potovat je cepljenje itak obvezno.

No, seveda, ampak, če nekaj obljubijo, naj obljubo tudi držijo.

Če prebereš 3x sestavek boš videl da nikje ne piše da bodo cepljenj psov ukinili! Pioše samo da ga LAHKO ukinejo če 2 leti ni odkritega primera pri divjih živalih.

Kot sem ti rekel ga pri nas ne bodo ukinili ker smo tamponska cona za celo Evropo in četudi bi mi ukinili cepljenje bi nam EU diktirala pravila. Tamponska cona za cepljenje lisic je recimo od Slovenije, preko Madžarske, Slovaške, Poljske do baltika. S tem je preostala evropa lahko mirna in lahko nimajo obveznega cepljenja. Pri nas bo to možno ko bodo Hrvati izkoreninili steklno, kar pa glede na izkušnje ne bo še kmalu.
 

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.038
4.049
113
A midva bereva isti članek?

Citat:
V državah, kjer so steklino izkoreninili, obvezno cepljenje psov ni več potrebno. Da bi dosegli to raven, pri nas vsaj dve leti ne bi smelo biti niti enega primera stekline.

Kar se pa tiče drugega, če smo tamponska cona za Evropo, naj pa še Evropa kaj zraven primakne, kot to naredi s Šengensko mejo.
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.289
2.391
113
še v SLO - ampak komaj
Ah Andy1
rolleyes-1.gif


Časopisni članek izpred treh let = nasveti ob nakupu

Trenutno veljavni zakon = SPP (splošni pogoji poslovanja)

Zakaj se meni zdi, da bi bilo bolje, da ne greš v nabavo psa!?
rolleyes-1.gif
 

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.038
4.049
113
Kakšen časopisni članek in kakšni nasveti ob nakupu?

Članek je na rtvslo in pri tem podatku je naveden 'Peter Hostnik z Nacionalnega veterinarskega inštituta'. To ni dovolj verodostojno?

Ja, glede na to, kaj so leta 2014 rekli, bi bilo potrebno spremeniti zakon, ne pa da nekaj obljubljaš s figo v žepu.
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Seveda ga pusti ta čas pri mami, sploh ni debate.

Drugače pa, brez skrbi, čist kul bo. Po napisanem sploh ne bo problema, pusti tiste, ki trdijo, da pes ne more biti v času službe sam doma. Čist komot je. Moraš pa vzeti v zakup, da ti bo par stvari pogrizel. Pa pasma je tudi ena najbolj primernih za začetnike, tko da go for it.
 

Guinness

Guru
2. jul 2008
3.982
2.713
113
Pa kakšne imate tukaj gor? Samo še čakam, da nekdo napiše kakšna vlaga mora biti v bivalnem in spalnem prostoru za psa. Če tega ne omogočaš ima policija pooblastilo da ti vdre v bajto in te zapre za pol leta?
stupid-1.gif


Ljudje za psa se gre PSA!
bonk.gif

Važno da ima lastnika, ki se bo malo ukvarjal z njim in ga ne bo dal v uto na ketno, vse ostalo je brezvezno nabijanje.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.499
8.862
113
Pa važno je, da se novi lastnik zaveda, da vzgojit mladiča ni ravno kot bi šel v trgovino, če hočeš naredit prav maš kar polne roke dela prve mesece zverininega življenja. Pes je komot sam doma, se mora pa tega naučit in seveda ne gre čez noč in kdaj bo razmetano, kak štok bo pogrizen, treba vzeti v zakup.

Jest sem se v Jacka zapičil, so vsi nabijal, da to ni pes za začetnka in bla bla. Še dobro, da je tule od sodelavca bivša bejba ena boljših kinologinj pri nas (žal je ušla v Nemčijo) in mi je rekla, da kar pogumno in mi dala tudi v mali šoli ogromno koristnih napotkov. Predvsem pa moraš uporabljat zdravo pamet.

PS: Tistole ograjco bi moj bukselj v svojih mladostniških mesecih pojedel za malico.
 
Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Psa vzgajaš od malega, tako kot svojega otroka. To ni maček, ki se dejansko vzgaja sam. Pes je v resnici kot otrok, pa še šok doživlja, ko je odstavljen od matere. Ko odraste, je mentalno nekje na nivoju 6 letnega otroka, tako je to. Torej ga ne moreš že takoj v začetku pustiti samega v stanovanju pol dneva, da odslužiš svoj šiht in potem zabava do polnoči !
rolleyes-1.gif
. - Lahko ga, toda - bi to naredil tudi svojemu otroku? (ali pa posvojenemu, saj je vseeno)

Malce preveč se ukvarjate s tole temo, to bo. Iz njega narediš najboljšega prijatelja, ki se bo dal nekoč ubiti zate, lahko pa narediš psihopata
tongue-1.gif
. Zato previdno v tem, najobčutljivejšem obdobju.
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Tebi v bistvu nič, ker veš za kaj se gre. Govorim pa vsem ki si pravkar izmišljajo pasjega mladička in so hkrati v dilemi, ker jim zadeva sovpada v zasluženi letni dopust. Včasih se zgodi namreč, da dobiš tudi otroka ravno takrat, ko imaš planirani zasluženi letni dopust (prekl. Murphy !
grims-1.gif
) - Ali pa šiht, saj je precej vseeno.
 

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.038
4.049
113
No, sem tudi govoril z vzgojiteljico na KD Domzale in je tudi ona rekla, da je za psa bolje, ce dlje ostane pri mami, kot prej, tako da dopust ali ne, v vsakem primeru je bolje, da stane dlje casa pri mami.
Sicer gremo pa v nedeljo na obisk, ker bi rad tudi od vzgojiteljev dobil mnenje.

Sem si pa tudi danes izposodil knjigo Psi za telebane, da se dodatno poducim. Na Kindlu pa sem nasel kar nekaj knjig prav za to pasmo.
 

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Citat:
Uporabnik Demz pravi: Psa vzgajaš od malega, tako kot svojega otroka. To ni maček, ki se dejansko vzgaja sam.
Drži, res pa je da se tudi mačka lahko vzgaja (še bolje mačko!) ... mam precej izkušenj z njimi ...
pozdrav.gif
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik Spajky pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi: Psa vzgajaš od malega, tako kot svojega otroka. To ni maček, ki se dejansko vzgaja sam.
Drži, res pa je da se tudi mačka lahko vzgaja (še bolje mačko!) ... mam precej izkušenj z njimi ...
pozdrav.gif

hysterical-1.gif
. Tako je to.
 

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.038
4.049
113
V moji mladosti smo imeli dve mački - Prudy (ugane kdo, od kje sem ji dal to ime?) in njeno hčerko Mina. Obe sta umrli od starosti pri 18.5 letih.
 

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.038
4.049
113
Eto, vceraj smo domv pripeljali psicko, precvcerajsnjem je bila se v drugo cepljena, torej cepili so jo dati se vzreditelji, cepljena je proti kuznim boleznim, razgliscena, cez en teden dam se eno cetrtinko tablete za razgliscenje.
Voznja je domov iz MB v Domzale je bila super, bila je cisto pridna, psicka je pa cisti cukrcek.

Do nedelje imam se dopust, tako da smo te dni skupaj, potem pa jo bom med nasim delovnikom prisla hodit na sprehode moja mama, ki jo je tudi ze cisto vzljubila.
Zjutraj ob 5h gre z mano na sprehod, potem pridemo gor, dobi za jest, potem gre v svoj 'brlog', kjer dobi zajcje uho. Ker ima hcerka v petek solo, smo doma skupaj, tako da smo sli dopoldne skupaj na sprehod. Na poti nazaj je bila ze utrujena, tako da je sla doma lezat. Vmes smo bili se na krajsem sprehodu in na pocitku v senci v travi, zdaj pa spet pociva
smile-1.gif
 

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.038
4.049
113
Pismu, zakaj ne morem pripeti fotke?
 
Nazadnje urejeno: