Cemio Gams za in proti

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Če iskanje ne laže - še nismo nič o tem "čudežu" iz "Švice".

Kolega je navdušil mojo, da sva naročila enomesečni free paket in sedaj še dvomesečni plačljiv.

Sam sem skeptik pri takih stvareh, pa še hči, ki se recimo precej bolj spozna na take stvari pravi - prava goveja župa, pa je dovolj kolagena v "kosteh" in žolci.

Ko sem malo raziskoval po netu sem opazil, da je Cemio investicijsko podjetje, ki investira v "zdravoživljenske produkte". Sedež naj bi bil v Švici (verjetno PO Box), distribucijo izvajajo čehi.

Danes sem jih vprašal ali je možno Gamsa naročit tudi v Nemčijo, oz. ali imajo prodajo v Nemčiji in je odgovor ne.

Meni pošteno povedano tole malo smrdi.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
15.835
3.857
113
Kolagen je osnovna sestavina vsake živalske celične strukture, različni tipi se nahajajo v mišicah, koži, kosteh ipd. tako da če poješ enega odojka še z malo kože dobiš za par 100 tabletk gamsa kolagena (itak 100% naraven in vseh tipov).

... samo pomaga ti ene toliko kot vse ostale beljakovine ker kolagen v procesu presnove razpade na aminokislline in te (ter samo te) se absorbirajo v telo. Aminokisline so jasno pomemben del "prehrane", ampak dobiš jih pa iz čisto obične hrane. Za določene tipe sicer lahko zmanjka če ne ješ določene vrste hrane, ampak če že rabiš umetno potem kupiš namenske aminokisline v tabletah ne pa nekega "kolagena"!

Skratka prodajanje megle kot pri 99% ostalih prehranskih dodatkov (ne pozabit še malo koralnega kalcija pa kaj vem še česa da bodo kosti zdrave in sklepi popolni)!
evil.gif
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Ja no, če pa Davotu pomaga, pa bivša fizioterapevtka od Massijeve to hvali.
wink-1.gif


Dejansko pa me zanima konkreten produkt, ker se mi zdi, da gre za čisti nateg slovencev in čehov.
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
15.835
3.857
113
Nateg v kakšnem smislu? Firma Camilo (najbrž češka) se z različnimi produkti pojavlja na dosti trgih, v vseh primerih gre za prehranske dodatke oz. dopolnila. Torej v osnovi "bullshit". Paralela recimo z "Alfredom Voglom" in pri nas do neke mere z Medexom (čeprav ajde, ti so izhajali iz medu pa potem šli v bulshit vode).

Glede posameznega trga ... da porineš bulshit tja moraš imeti dobro "komercialno" podporo. Očitno slovencem pa čehom paše da jih nategujejo s "švicarsko" kvaliteto in obenem spoštujejo nekega ekstremista tipa Davo Karničar ki jim za par k EUR proda zgodbo da je to ok (očitno je tole tudi dobro financiralo njegovo smučarijo s k2).

Nateg? Ja kot top-shop ipd. stvari oz. v osnovi to velja za vsa prehranska dopolnila. Sej tudi nek pegasti badelj za razstrupljanje prodajajo na vseh možnih občilih že 10 let in očitno deluje, drugače bi že propadli.