Gleženj in stopalo

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Živjo, zadnjič sem se pri igranju košarke neogret in preveč "na silo" pognal v zrak z eno nogo, čutil sem da nekaj ni ok (pri odrivu ne pri pristanku), prenehal z igranjem, bolečina je po par urah se ublažila. Nato je samo malce bolelo naslednji dan, nič posebnega, zabolelo je predvsem če sem stopil na kaj "štrlečega", recimo kak višji tlakovec, pločnik... Zdaj po 4 dneh se mi slabša, na nogo komaj še stopim, sploh če stopim pod pravim kotom me zaboli kot da bi nekdo nož zaril noter. Stopalo lahko premikam gor dol normalno, na stran ga zamaknit ni šans (sepravi če ležim in bi recimo hotel s stopali "ploskat" ni teorije, smrtna bolečina).
Spodaj od gležnja proti nartu se mi je naredila tudi manjša oteklinica, cirka premera 1cm. Boli na pritisk. Bolečina je pri bulici vendar verjetno zaradi razbolelosti imam občutek da me stopalo oz. gleženj boli skozi, kot bi žebelj čez prepiknil.
Kaj bi to lahko bilo in kaj lahko naredim za hitrejše rešitev težave? Ledene obkladke dajem ko sem pač doma....aja še to, najbolj boli ko stopim iz avta ali vstanem, pa če hodim po "razritem" terenu....pa ko sem bos je bolje....lahko pa imam nogo v luftu pa najmanjši premik zelo zaboli...

Hvala za odgovore.
 

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Pejt slikat na urgenco, ti takoj povejo kva je. Kaj narest je tezko rect, ce ne ves kaj je....
smile-1.gif
Lahko ti je kaksna zilca pocla, bo pac trajal ksn mesc, da se zaceli zadeva.
 

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
In ko greš na urgenco je zelo važno, da je poškodba iz zadnjih 24ur, če ne boš napoten na redni postopek!
 

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
15.835
3.858
113
Jao .. greš do osebnega zdravnika, prej pokličeš oz. se naročiš in si na vrsti v 15 min brez hudega čakanja. Osebni zdravnik te bo že napotil na ustreznega specialista oz. na rentgen če bo smatral da je to potrebno. Če ni nič hujšega boš šel vesel domov ker nisi izgubil časa.

It direktno na urgenco pri taki poškodbi je totalna izguba časa, sploh če si iz kakšnega večjega mesta kjer padeš v gužvo in veselo sediš en dan tam za brezveze (da ti povedo da je samo žilica počila in da namaži s hepanom pa malo počivaj).
 

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Hvala za odgovore. Danes dopoldne ni skoraj nič bolelo, zdaj popoldne vedno bolj. Boli tudi spodaj na stopalu, tam kjer je platfuss...zjutraj bulice ni bilo....je to vnetje? Al je lahko kaka koščica počla?
 

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Menda ja ne misliš, da boš tukaj dobil odgovor kaj je narobe? Če težave ne prenehajo, pojdi k zdravniku! V nasprotnem primeru si lahko nakoplješ dodatne komplikacije.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.268
3.687
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Hvala za odgovore. Danes dopoldne ni skoraj nič bolelo, zdaj popoldne vedno bolj. Boli tudi spodaj na stopalu, tam kjer je platfuss...zjutraj bulice ni bilo....je to vnetje? Al je lahko kaka koščica počla?

Verjetno kak lažji zvin. Če bi bil zlom ali težji zvin (da bi rabil gips, longeto), tud stopit ne bi mogel na nogo, zjutraj ali zvečer. Been there...
 
I

Izbrisan uporabnik #9334

Kaj, kaj je blo? Klasična športna poškodba pač. Nategnjene vezi in posledično oteklina, ki zapre limfni sistem. Voltaren in masaža, ter Delati!
smile-1.gif
. Pomembno je, da je je vzpostavljen obtok limfnega sistema, če bi počival in nič gibal, bi se vse zabilo.
V takem primeru se splača imeti nekega fizioterapevta v bližini.

(zopet preveč pišem ...
crazy1.gif
)
 
Nazadnje uredil moderator:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Neee, pri meni že ne. Jaz sem bolj specializiran na ženskih področjih
grin1.gif