Teroroistični napadi

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
32.904
5.654
113
blizu močvirne prestolnice
Ateistični profesor Dawkins nad islam: to je najbolj zlobna religija na svetu

Piše: Uredništvo -
14. junija 2017 ob 9:44
2
@Domovina_je

Embed from Getty Images


Ateistični biolog in etologist Richard Dawkins je znan kot eden največjih svetovnih kritikov religij. Tokrat pa se je še posebej spravil na islam.
Na festivalu Cheltenham Science je dejal, da kljub njegovem prepričanju, da so vse religije slabe, ne more spregledati dejstva, da je gotovo najbolj zlobna religija na svetu islam, poroča The Telegraph.
Dawkins obsoja “progresivne levičarje, ki absurdno mislijo, da je treba islam spoštovati kot raso,”  ter dodaja, da ne pozna nobenega krščanskega bombnega samomorilca.
“Vabljivo je reči, da so vse religije slabe in jaz sicer tako pravim, ampak varljivo je trditi, da so vse religije enako slabe, ker niso,” je dejal 76-letni avtor razvpite knjige Bog kot zabloda.
“Če se gleda dejanski vpliv, ki ga imajo različne religije po svetu, je precej očitno, da je trenutno najbolj zla religija islam,” je ocenil. Opozoril pa je, da niso vsi muslimani zlobni in da številni trpijo veliko bolj zaradi te religije kot ostali.
“Trpijo zaradi homofobije, šovinizma in mračnosti, ki jih pridigajo ekstremni islam, islamska država in iranski režim,” je nadaljeval, “Zato je to največje zlo na svetu, moramo se z njim boriti. Vendar ne tako kot Trump, ki je dejal, da je potrebno odstraniti vse muslimane iz države. To je drakonsko, zlobno in ni liberalno, niti človeško. Proti islamu sem nenazadnje zaradi neprijetnih učinkov, ki jih ima na življenje muslimanov.”
Absurdna misel, da je treba islam spoštovati kot raso
Ni prvič, da se je Dawkins kritično izrazil proti islamu. Leta 2015 je obsodil medije, da zanemarjajo šokantne kršitve človekovih pravic. “Regresivni levičarji obračajo hrbet šovinizmu in homofobiji, ker absurdno mislijo, da je treba islam spoštovati kot raso,” je tedaj napisal.
Tudi lansko leto je obsodil medije po napadu, v katerem je bilo ubitih 70 Pakistanskih kristjanov v mestu Lahore, predvsem otroci in ženske, ker so pisali, da grozodejstva islamskih skrajnežev “nimajo ničesar skupnega z religijo”.
Priznal pa je, da je “krščanstvo verjetno naša najboljša obramba proti odklonskim oblikam religije, ki grozijo svetu.”
“Ni kristjanov, vsaj kolikor vem, ki razstreljuje stavbe. Ne poznam nobenega krščanskega bombnega samomorilca in ne poznam krščanske denominacije, ki verjame, da je kazen za odpadništvo smrt.”
Poznavanje Biblije bistveno za našo kulturo
Je pa preganjalec vsega verskega na omenjenem festivalu do krščanstva v Zahodnem svetu zavzel še eno zanimivo stališče. Med drugim je dejal, da po njegovem ne bi bilo dobro ukiniti verouka, saj je poznavanje Biblije pomemben del naše kulture.
“V angleški literaturi je toliko sklicevanja na Biblijo, če pogledate Oxford English Dictionary, boste našli toliko citatov iz Svetega pisma, kot iz Shakespeara.” Poleg tega otroci ne bodo razumeli zgodovine, če ne poznajo vloge krščanstva pri razvoju celine, dodaja. Sam bi predmet preimenoval v “primerjalno religijo, biblijsko in religiozno zgodovino”.
Dawkinsova stališča so sporna, toda ...
Za ljudi vere, najsi gre za kristjane, muslimane, budiste ali kogarkoli drugega, je Richard Dawkins s svojimi stališči nedvomno sporna oseba, s katero se nikakor ne gre strinjati.
Vredno pa je iz njegovih zgornjih stališč izluščiti dva poudarka, ki se predvsem nanašata na odnos levice do krščanske vere in evropske zgodovine.
Pri levičarjih namreč pogosto zasledimo relativiziranje in celo zatajevanje vpliva določenih ekstremnih interpretacij islama na terorizem. Ali trdijo, kot pravi Dawkins, da islamska vera nima nič s temi groznimi dejanji, ali pa to “uravnotežijo”, češ, da obstajajo tudi krščanski skrajneži.
Dawkins opozarja, da to enostavno ni res ter progresivno zahodno levico posredno obtožuje, da preferira islam nad krščanstvom, s katerim pa so vendarle globlje zgodovinsko povezani.
Prav zato se kot prepričan ateist in nasprotnik religij vseeno zaveda vloge, ki jo ima krščanstvo v evropski zgodovini in kulturi ter pomena, da se Zahodna mladina o njem skozi šolski proces ustrezno izobrazi.
Prav slednjega zavedanja o krščanski kulturni identiteti Evrope, ki je pomembna za naše korenine, pri slovenskih levičarjih ni zaslediti. Prav zato je zdaj priložnost, da od človeka, ki ga mnogi izmed njih kujejo v zvezde, vendarle poberejo tudi kaj koristnega.
 

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
IMHO Islam NI religija, ampak bolj politični sistem in pa nasilne religiozne fundamentaliste maš povsod. Seveda zavedene multikulti "ovce" ("Sheeple") je treba podpirat s finančnimi injekcijami tipa Soroš ... Tudi Dawkings ga kdaj useka mimo, ma v glavnem ne.

Richard Dawkins-Faith School Menace - https://www.youtube.com/watch?v=RDYiRAEOPwk

Is Islam is a Religion of Peace-talk - https://www.youtube.com/watch?v=zUGmv5TGaTc&feature=player_embedded

Ali pa so mogoče teroristična dejanja na zahodu zadnje čase igra globalistov iz ozadja? Problem-reakcija-predlagana rešitev (prosto po npr. Davidu Ickeju) . Kdor se je pripravljen odpovedati svobodi v zameno za "varnost", si svobode ne zasluži !
Vse počasi in postopoma, kot "kuhanje žabe" ... in en dan se zbudiš v fašističnem svetu oz. policijski državi ...
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.528
14.130
113

Za žrtve, do katerih nebi prišlo v kolikor bi primerne službe posredovale naprej obvestilo o morebitnem teroristu - zagotovo ne, za nas ostale pa glede na smrt teroristov (kateri so bili začuda muslimani in ne kristjani ali pa pridpadniki drugih ver, kateri po trditvah leftardiv tu gor na forumu za razliko od muslimanskih teroristov izvedejo večino terorističnih napadov) ter s tem dejanskega konca problemov z njimi - definitivno ja.