Mikrofon za DSLR?

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Očitno bom moral posneti par filmov za nek video blog in bom uporabil kar moj D750...pa me zanima, če mi lahko kdo priporoči kakšen external mic? Večina jih bo najbrž posnetih znotraj, bo pa tudi kakšen na terenu...gre za bolj športne aktivnosti.
Wireless ali shotgun?
 

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.555
33
48
41
Ljubljana
Odvisno kaj boš snemal. Če bodo to osebe, ki bodo govorile v kamero, je v večini primerov boljša bubica (najbolj elegantno, če je wireless, lahko pa jo imaš vtaknjeno v snemalnik/telefon, ki ga daš govorcu v žep in potem v postprodukciji združiš zvok s sliko).

Če se ti gre bolj za boljši zvok športnih aktivnosti pa bo boljše kak shotgun, ki ga namontiraš na sam fotoaparat. Z njim seveda lahko snemaš tudi govor, a računaj, da bolj kot je oddaljen govorec od kamere, slabši bo zvok. Ker se gre za športne aktivnosti, ne boš imel problemov z odmevom prostora (če bi se snemal v sobi recimo), tako da bi mogoče v naravi še šlo skozi, če bo govorec govoril malce glasneje.
 

BeerBelly

Pripravnik
5. dec 2007
445
1
18
Obišči stran
Sem sedaj malo bolj pregledal zadeve in bom pomoje izbral kar shotgun od Rode...če se bo pa izkazalo, da bom potreboval tudi wireless, bom pa to dokupil kasneje.