Prometna nesreča - zavesa?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.315
5.841
113
pri taščici
Ne vidis ker si slep.
Ti pa jaz povem da je sedaj bistveno manj alkohola na cesti (pa se vedno preveč, sploh tistih Orto pijanncev ki so vsak dan guncajo za volanom) pa tudi smrtnih žrtev še je precej znižalo glede na desetletja nazaj. Precej so sicer k temu prinesli tudi sami avti (pasivna in aktivna varnost) i in nekaj tudi vinjete najbrz, ter dokončan AC križ.

Pred pol stoletja je bilo.nrvih preko 500 na leto če se ne motim.
Boš poiskal podatek . Pa računanja je bilo takrat bistveno manj avtov na cesti in bistveno manj prevoženih km, ob nižjih hitrostih.
http://www.stat.si/StatWeb/File/NewsImage/4091
 
Nazadnje urejeno:

jtfc

Guru
24. jul 2007
19.546
2.407
113
Ko sem bil majhen sem vidu razfukano truplo po celi cesti....


mislim, da še sedaj včasih na tisto pomislim preden pohodim gas.
 

ngc2392

Majstr
4. okt 2007
2.109
485
83
kranj
jtfc: verjetno bi bilo dobro to "sliko" vsem zabiti v glavo, preden se vsedejo v avto. v pijanem stanju ali pa ko (si) hočejo nekaj dokazovati...
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
2.932
2.410
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Kaj pa je narobe z gledanjem nesreče, če pri tem ne ovirajo reševalcev? Zakaj imajo pa pred policijo pano z slikami nesreč, pa zakaj jih po TV kaže recimo pri dnevniku?

Po moje ima firbcanje lahko samo vzgojni učinek. Kermu pa ne paše pa pač ne firbca.

In narobe je prav to, da se mnogokrat ovira reševalce in se zaradi nastale gužve kretenskih firbcev poveča nevarnost za še kakšno nesrečo... Ljudje, ki se ustavljajo z avtom, motorjem, kolesom ali peš samo zato, da firbcajo so popolni mutavi idioti. Tu ni več kaj debatirati.

Kdor se pa šele po pogledu na raztreščeno truplo zave kako krhko je lahko človeško telo je pa prav tako en popolen bumbar.

Zdaj me pa skqurzajte in pametujte kako pišem neumnosti
crazy1.gif
 

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Mislim da ste bila kar vsa zijala skupinsko vsako zase prepričana da ste med vsemi zijali edino zijalo, upravičeno do zijanja. Kaj bi zavesa rešila? Kaj bi naredil z zaveso v primeru izpred desetih let ko sta se na primskovem albanca iz luknje rasfookala po celi njivi. Posebej za vsak del telesa postavil zaveso. Pograbil čreve na kupček? Pa še eno okol avta v katerem sta bila stara dva, ki tudi nista zgledala najlepše. Zijala bi se pač bolj potrudila. Oziroma zijala pač v zaveso namesto polivinil.

Ja, drži. V tem primeru nebi nič rešila. Ampak pustmo, ko bi pa v ostalih 999 primerih.
uf-1.gif
 

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.367
229
63
Kras
www.mtl.si
Bedakov ne bo nikoli izučilo.
Preveriš, če je potrebna pomoč in če ni, se pač spokaš proč. Če je tam že kup reševalcev, gasilcev, itd. že takoj od daleč veš, da ni potrebno pomagati.
Evo, na avtocesti en primer bedakov. Zavesa bi verjetno rešila zadevo.
Kar se pa tiče tega, da bi vsem morali pokazati razmesarjeno truplo. Ne vem, če je to ravno prava pot, namreč se sam spomnim, ko sem bil majhen, se je tovornjakar ponesrečil blizu nas. Izurjeni reševalci, da ne govorim o ''civilih'', ki so prvi prišli na mesto nesreče, so bruhali...
Je pa verjetno takih posnetkov dovolj tudi na YouTube-u, tako da ni treba pasti zijal.

Sem pa sam enkrat naletel na nesrečo, ko je avto na avtocesti zbil srno. Avto totalka, kosi srne so bili pa razmetani enih 200m po cesti. Ni bil ravno lep prizor in dobro, da sta tamala spala. Si ne znam predstavljati, kaj je ostalo od tiste kolesarke v LJ, če jo je tip res zbil s 170km/h.
frown-1.gif
 

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.614
199
63
Kranj
hanzi: ne vem kje ti vlečeš primerjave.

normalno, da je bilo včasih več mrtvih, ko je bila AC draga in se jo je folk izogibal in slabši avti ipd......
 

jello

Guru
22. sep 2008
9.667
3.555
113
Ta primer sem pač omenil ker se je zgodilo v istem kraju, ca. km od sedanjega kreša. In napisal sem zato ker mi je še danes žal da sem ustavil. Samo takoj po krešu ti itak ni nič jasno. Rasturan avto na cesti in čudna tišina, pogledal sem v avto, na prvi pogled v njem dva mrtva (čeprav je ženska dejansko preživela), malo stran motor, gledam kje bi lahko bil motorist. In potem sem ju našel na polju, voznika in sopotnika. Oziroma njuno pašteto.

Ampak, glede na to da danes lahko vse to gledaš na yt (in mulci to gledajo ) bi bilo kompliciranje z zaveso samo pesek v oči. In dodatno delo za tiste ki rešujejo in pomagajo.
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.315
5.841
113
pri taščici
Saj čez nekaj časa se bodo na teh zavesah pojavile.reklame. kot na tv ali yt med filmom/posnetkom
wink-1.gif


Bo treba zaslužiti
wink-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.145
2.318
113
v lokalni ostariji
najprej,

ljudje so firbčna bitja. zakaj pa vsi negodujejo, ker ni tako javno napisano kdo je storilec? osumljenec? pač firbc.

težava "firbcov" je samo to, da v določenih primerih ovirajo delo. na ac pa promet.