nüvi 3590LMT

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.750
114
63
Ja, vse je bilo na Slovenijo, mi je pa pomagal @Popotnikov namig, da sem po Hard resetu morebiti nastavil Slovaško (Slovensko) namesto Slovenije.
Kot vedno je imel prav
priden.gif

Po resetu nisem bil pozoren in sem nastavil napačno državo. Zdaj spet išče po ulicah
smile-1.gif
 

stole

Pripravnik
28. mar 2008
166
14
18
Imam problem,Ko dobim na telefon sporočilo,mi ga prenese na nuvi 3590,ko ga pa hočem prebrat pa se nuvi ponovno zažene,kaj bi bilo narobe.Sporočila so se začela pojavljati po zadnji posodobitvi.Hvala za odgovor
 

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
573
19
18
Z zadnjim update-om se mi je vse skupaj pokvarilo. Začel se je obešati nonstop. Potem sem sicer videl, da je dal en zemljevid (2gb) na napravo, potem pa še en (verjetno skupni zemljevid EU) na SD kartico (ki je vstavljena) - 4gb. Hvala bogu sem imel backup in sem (po predhodnem izbrisu vseh zemljevidov) dal zadeve na napravo. Tam sem opazil, da je polovico datotek manjkalo?
Ko sem naložil iz backupa, mi je v GE avtomatično reklo, da imam že vse posodobljeno - navkljub temu, da nobenih kart ni bilo (razen DEM). Poskušal sem še po navodilih "popotnika" oziroma enega od članov tega foruma, da sem skopiral garmindevice.xml na USB ključek, pa tam ni nič prepoznalo? Moja edina možnost je bila, da sem iz partisa fizično skopiral vse potrebno na napravo oz. SD kartico.
Sedaj pa k vprašanju - kljub temu, da imam lifetime sem prisiljen na tak način urediti delovanje. OK, naj bo enkrat, samo kako naprej. Sedaj se bojim, da bo ob naslednjem update-u spet pobrisalo polovico datotek iz naprave in spet zmetalo "kar nekam" (če seveda bo sploh še ponudil update?). Ima mogoče kdo kak nasvet, kako narediti update normalno, da bo vse delovalo. Hvala vnaprej!
 

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
573
19
18
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
garmindevice.xml moraš prekopirat v mapo Garmin.

To sem naredil pa vseeno ni prepoznal. Potem mi je prišlo samo še nekaj na misel, USB ni bil prazen (ali mora biti prej formatiran?) pa mislim da, je bil ta file še na rootu-u. Mogoče ga je to kaj zmedlo.
 

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Nova karta je v dveh delih in ti 2Gb da na napravo in 2Gb na SD v napo Map.

Ko zaženeš GE in ti napiše, da imaš že nameščene karte imaš še vedno opcijo kliknit na več možnosti ali nekaj podobnega in ti ponovno prenese zemljevide na napravo.

Je pa vse podvojeno:

- karta v dveh delih
- dvojne jcv datoteke
- dvojni asr
- dvojni sid

seveda vsaka polovica z drugačnimi imeni.
 

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
573
19
18
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
.... imaš še vedno opcijo kliknit na več možnosti ali nekaj podobnega in ti ponovno prenese zemljevide na napravo. Je pa vse podvojeno:- karta v dveh delih, - dvojne jcv datoteke, - dvojni asr, - dvojni sid,
seveda vsaka polovica z drugačnimi imeni.

Hvala lepa "Popotnik". te lahko vprašam še nekaj. Iz backupa sem na napravo naložil vse možne ASR in SID datoteke. Potem pa še tiste nove iz Partisa. Moj Nuvi je sedaj brez naloženih kart zapolnjen s samo 140mb prostega spomina. A lahko po no vem update-u vse ASr in SID pobrišem?
 

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
573
19
18
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Pa po updatu preveri, če imaš gori DEM mapo D2249750A.IMG

Verjetno misliš na to: gmapdem.img (317mb). Oznake z gornjim imenom namreč nimam.
 

kingo

Pripravnik
10. maj 2008
573
19
18
"Popotnik" & "Zakon" - hvala. Včeraj sem še enkrat dal USB in mi je prepoznalo in preneslo vse od CN EU NTE 2017.30. Če sem prav razumel, vse moje asr in sid datoteke lahko pobrišem in jih nadomestim samo s temi, ki sem jih včeraj znova "zdownloadal"?