Nihanje obratov

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.563
21
38
Škofja Loka
Ve morda kaj je narobe, da obrati nihajo pri mrzli mašini, po 20-30 sekundah se stanje umiri, tud topla mašina dela brez težav, brez nihanj. Ne cuka, ne trokira, vedno vžge v prvo. Loputa spucana s sprejem (je v celoti elektronska tako da motorček prostega teka odpade) in zamenjana tesnila. Cevke pregledane.
Je problem v tipalu temperature motorja, da ne daje prave podatke računalniku. Pri ogreti mašini se kazalec ustavi pri 85 st. in ne na 90, samo to nebi smel bit problem. Mogoče MAP senzor, ker MAF nima.

https://www.youtube.com/watch?v=Ba4sQgCAzZU
 

casio

Pripravnik
19. nov 2014
528
15
18
Kaj si s tem mislil povedati, da je loputa "elektronska"? Da ni na zajlo? Tudi, če je "elektronska" lahko nagaja motorček, ker kako boš pa vzdrževal prosti tek pri bencinarju. Si loputo snel z motorja in vzel motorček stran(če ni vlit noter) in vse prepucal ali si to delal brez, da bi kaj odstranil? Map senzor lahko daš ven in se nikakor ne dotikaj tistega uporčka noter. Vzameš čistilo in z daljše razdalje špricaš direktno v njega in potem počakaj, da se posuši. Pri ponovnem zagonu motorja boš mogoče moral malo dalj časa držat ključ v start poziciji. Če ima kak tvoj kolega vag tester ne gledat napak, ampak live podatke, ki jih dajejo senzorji v tistem trenutku, ko se to dogaja.
 

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Lahko da je MAP že malo"len" in ti regulacija obratov niha, posebej pri mrzlem motorju, ker je še motro počasi odziven. To bi bila prva izbira. Čistit nimaš kaj, lahko ga samo zamenjaš, magari za probo iz enakega avta. Motorček lopute bi tudi lahko bil, samo če sicer zadeva normalno odzivna, potem to verejtno ni to.
 

primoz30

Zelenc'
11. jan 2016
9
1
3
Če ti bo kaj pomagalo...Imel sem skoraj identičen problem z nihanjem pri Golfu III. Temperaturo motorja mi je kazalo normalno, sem že hotel menjat komplet loputo, ampak sem za foro šel kupit senzor temperature motorja - v enem tipalu sta dva - za prikaz temperature v armaturki in pa drugi, ki pošilja podatek v ECU. Zamenjam in je delovalo. lp