Seat Leon, Opel Astra, Renault Megane, konkurenca.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.324
666
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz se recimo strinjam s hocijem... ampak nisem sel sprasevat, zakaj ima tako mnenje... In tudi zasloni, ki strlijo in izgledajo, kot da so nalimani na armaturo dodatno mi niso vsec... pa kaj pol? Se pac sprijaznim s tem... ali pa se obrnem stran... Ce ima neka stvar dovolj drugih zadev, ki so mi vsec, potem to lahko prevaga..
wink-1.gif
...

Ampak OK... alter je pac alter...
wink-1.gif
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.529
168
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Joj, Guardy, ampak tisto kar si nalimal od konkurence je isti bruh. Mazda, kot da ima zadevo iz AliExpressa gor napopano, Seat in Megane imata podobno žalost )Megane še malo bolj kar se tiče zaslona avdio naprave), tudi Astra je isti šmorn.
Dizajn sredinske konzole je isti šmoren vsepovsod. Srednja do pretežna žalost, če smo iskerni, težko bi rekel da je nekaj ultimativen bruh in ultimativen vau...

ampak je tista aliexpress tablica 100x bolj uporabna, kot Renoltova (in še marsikatera). predvsem zato, ker je zaradi tega višja in bolj v liniji pogleda na cesto. in problem pri Meganu, sploh tam, kjer je sama tablica "full size" je to, da moraš vse, ampak res vse delat na dotik. ne hvala.

kar se tiče pa izbire avtomobilov - Mazda 3 je definitivno za pogledat, bi pa dodal v izbor še Peugeot 308 - mene je avto zelo pozitivno presenetil. sicer sem vozil 1.6 hdi avtomat, ampak je bil zelo soliden, motilo me je edino to, da je tudi tu vse na zaslonu na dotik ...kar se tiče megana, sem vozil sicer karavana, 1.6 dci (130dci) in je bil tudi precej ok, rabiš se edino navaditi tempomata, ki je spodaj pri menjalniku in pa tudi, armaturka na dotik, sicer v manjši meri kot pri P308. Astra je mene razočarala, kar se tiče materialov not, Seat je sicer okej, ampak mi je tisti tipični dolgočasni VAG strani, žal. novega Focusa še nisem vozil niti si ga ne podrobneje ogledal, prejšnji model je bil pri meni celo v ožjem izboru, ko sem avto nabavljal. C4 je na zelo udobni strani, sicer zelo podoben P308, le da ima manj stvari na dotik in da so merilniki rahlo drugačni. skratka, Mazda 3 je za preverit.
wink-1.gif
vem, da je bil en čas še Civic v neki akciji in se je z 1.8 motorjem dobil za manj kot 20.000€, tudi super opremljen, ampak tam je bolj problem v motorjih. so sicer bulletproof, ampak so precej zaspani ... :p
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.192
3.821
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Realno pa je Kadjfailova armatura bližje Holcvagnovi kot Meneganovi. Samo za LCD v širino je malo zmanjkalo, verjetno v glavi dizajnerja. Proporci, kaj je že to?

8.jpg

Zato ker je Kadjar rebradnani Nissan Quashquai in ta ima pač vodoraven LCD.
 

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Vem jaz to, ampak v Qashqaiu zadeva izgleda, pri Kadjfailu pa je zaslon zamakjen na eno stran, vmes par cm plastike in nato dva gumba.


 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.192
3.821
113
V Kadjarju zgleda čudno, ja, kot da nekaj placa ostalo. Morda pa se dobi še večji displej?

Če gremo nazaj na temo: Mene niti ne moti kako izgleda armaturna plošča od Megana (pač "moderno"), ampak bolj to kako se vsi pritožujejo da se Rlink (tudi 2?) zatika.
 

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
R-link2 je zgodba zase. Kdaj pa je bil Android šit še uporaben, hiter, odziven? Pa neposrečena izbira kombinacije navigacijskega SW in dobavitelja kart. Ampak kot si rekel, ni point v tem.
 
Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Nisko ima ob obeh straneh celo plejado knofov, reni pa samo 3 in konec. Kar da misliti da prvi ni tač, drugi sigurno je. Pa niskotov zaslon je wide, renijev navaden.
 

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.344
1.716
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Nisko ima ob obeh straneh celo plejado knofov, reni pa samo 3 in konec. Kar da misliti da prvi ni tač, drugi sigurno je. Pa niskotov zaslon je wide, renijev navaden.

Se pravi obupen, zatikajoč touch screen in hkrati odsotnost fizičnih gumbov za najosnovnejše stvari. Zveni kot recept za uspeh...

Pa ne pozabimo, da te zadek v temi težko spomni na kaj drugega kot na tegale možica.:
ny2hc_400x400.png


Vrnil sem se k meganu, ker je o njem debata...
 

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Ok, to še ne pomeni da niso uporabni. Kako naj avto ve da znak ni pravi in je obšen na ograji pri slavljencu?

Kako naj sistem ve bodisi da je znak pri slavljencu bodisi da križišče v tej državi razveljavi omejitev, ni pomembno dejstvo. Če sistem ne deluje, kot bi moral, je bolje, da ga ni. Neuporabno in moteče.

edit: tipkarska
 
Nazadnje urejeno:

matejm1994

Fizikalc
1. jan 2009
1.119
2
38
@DizzyReed, ni res da se pri Meganu prav vse dela z ekranom na dotik. res je da veliko, ampak kar pa rabiš najbolj ogosto pa ne. Klimatska naprava ima gumbe, radio/muziko imaš ob volanu, tempomat maš gumbe, oglasiš se z gumbom.. Jaz opažam da ko se vozim, zelo zelo zelo redko rabim ekran. Še največkrat na začetku, če kdaj navigacijo uporabljam da jo naštimam. (imam ta velik ekran)
RLink res ni najbolj odziven, vsekakor pa ni tako počasen da se na njem nebi dalo dosti normalno delat. So mnoge tablice počasnejše recimo. Mogoče bo pa še začel štekat, zaenkrat še ne.
 

guardy

Guru
3. avg 2007
8.382
957
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Rekel je tvoj kompanjon. Poišči. Nič ne vpijem, samo mi gre pa pošteno na organ nabijanje loverjev posamezne znamke, kako je oh in sploh in pluvanje po drugih. V prvi ali drugi objavi. Kot da ne moreš napisati meni pa merilniki ne sedejo, ker imam raje analogne. In tako naprej. Ne. Treba je nabijat u 3 PM čez celo temo. Vedno eni in isti. Cizy, Sajkek, Simon_something, tokrat še Guardy (et tu, Brutus). V bistvu... mah brez veze. Je Andree Citroën že vedel zakaj mora poskriti prototipe spačka pred Porschejem... 40 let delat tehnološko zastarelo vozilo (hrošč) je tudi svojevrsten dosežek... zaslepljenosti kupcev in nezmožnosti koncerna ponuditi kaj sodobnejšega... še dobro da je DKW naredil model Ro80 v prejšnjem stoletju, da je imel potem konceren osnovo za sodobne Audije.
Pa itak je vseeno vsi smo fanboyi lastnega pleha, ampak eni zaslepljeni do fundamenta. Kot križarska vojska v 11 stoletju, ki ne prenese nikogar (konkurence, drugačnosti).
Tale tema je zaradi zgoraj omenjenih bebcev pistala greznica in žal mi je, da sem sodeloval v njej. Se opravičujem OT.
@Jest... a je kdo pametno kaj argumentiral? Ni, vključno s tabo.


Sorry model začel si sam... Začneš vedno ko kdo kaj reče čez sveti reno... In hvala ti, ker me imaš za bebca, v tejle temi si že 2x dokazal, da si zrel za kak teden toplic, ampak iz meni neznanega razloga je žaljenje določenih tu tolerirano.

over&out
 

Steve

Guru
13. avg 2007
9.606
1.526
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
R-link2 je zgodba zase. Kdaj pa je bil Android šit še uporaben, hiter, odziven? Pa neposrečena izbira kombinacije navigacijskega SW in dobavitelja kart. Ampak kot si rekel, ni point v tem.

seveda, vedno je lažje kriviti druge. Vsedi se v en avto VW grupe, priklopi gor telefon in se malo igraj z android auto. Potem pa poročaj če šteka.
 

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.192
3.821
113
Android Auto in Car Play je druga zgodba. Pri renaultu poganja android sam zabavno sistem v avtu, pri VW (in če marsikje) pa se sistem obnaša samo kot prikazovalnik tistega kar dela telefon in je zato delovanje odvisno od hitrosti telefona.
 

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz to natančno vem, no mojster ki je pametil pač ne. Zato pa je komentar na mestu. Ideja je zelo dobro, vendar sfižena delno zato ker je na šiti androidu delno zato ker sam reno daje vtis da ne ve kaj bi s tem (ali pa se je razšel z razvijalcem).
Kmalu bo na voljo Android Auto in Apple CarPlay tudi za R-Link2 in s tem se bo malo omilila nevšečnost...
 

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
ksz


kar se tiče Renaultove notranjosti, res tile od Megana in Kadjarja niso ravno posrečeni, ampak Espacova mi je pa všeč.
 

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
241
0
16
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Pa da ne bom na pamet govoril... Spodaj so slike armaturk iz vseh 4ih omenjenih avtomobilov. Iz avto.net, najdražji po ceni, novi. Sedaj pa ne vem, kateri normalen bi izbral ta bruh od renoja:

Jaz, na primer. Te to kaj moti, se ti bojo pojavili mozolji ali kaj podobnega?