Bosna - Jahorina

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
Pozdrav vsem skupaj...torej bliža se obisk Jahorine...zanima me predvsem če mate kake nasvete za na pot, katero pot ubrat, kake posebnosti v prometu ipd...
 

Hanzi

Guru
27. jul 2007
46.257
5.813
113
pri taščici
Pobrano od tu
Jahorina report oz. stvari, za katere bi si želel, da sem jih vedel prej! Naj bo ta zapis za vse tiste, ki imate namen priti v februarju.
Torej Jahorina je čudovita za smučati ČE imate vreme in sneg. Namreč umetnega zasneževanja praktično nimajo, zato ste odvisni od naravnega snega. Tega more biti dosti, vmes pa tudi ne sme biti preveč vetra, ki na vrhovih spiha sneg.
Če je veter, potem tudi tri glavne sedežnice ne delajo.
Sicer sta baje na Jahorini samo 2 vrsti vremena: sonce ali megla z vetrom.
No mi smo imeli 2 čudovita dneva smučanja po soncu, čeprav je na večini prog ponekod že bilo kamenje zunaj. Sploh na lahkih kjer je največ ljudi. Dosti je tudi že rjavih lis ali trave, kar nisem drugje doživel že dosti let. Smuči bodo rabile servis.
Zdaj že 3 dni dela samo ena sedežnica (in 2 krogeci) do katere moremo z avtom, saj povezave ne delajo. Tam so rdeče in črne proge - torej za začetnike in otroke ni primerno.
Zdaj Jahorina rabi vsaj pol metra oz več novega snega, drugače je tu konec smučanja. Sneženje je bilo napovedano zdaj 3 dni ampak ni padlo niti cm snega.
Vglavnem - vsi ki imate rezervirane počitnice preverite svojo možnost odpovedi ker če res ne pade nov sneg in ne bo sonca vam bo žal, sploh če greste z otroci.
Skratka jaz več nikoli tu ne rezerviram vnaprej brez možnosti brezplačne odpovedi. Prevelik rizik je z vremenom in snegom.
Apartmaji pa niso tako zasedeni, da last minute ne bi mogel dobiti nekaj če se vseeno odločiš.
Če pa vidim, da pade več kot 1 meter snega (realno) pa sem hitro spet tu. ČE je sonce in ČE je dosti snega more biti tu smučarija poezija, sploh ker lahko ogromno voziš izven pist.
Drugače pa je za enak denar Kopaonik še vedno dosti boljša, večja, bolj urejena in bolj varna varianta. Ali pa seveda Slovenija, Austrija, Italija,.... ampak to ni več v tem cenovnem razredu.
 

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.464
227
63
Evo, jaz sem bil letos. Pot sem med drugim opisal tudi tukaj
klik

Ce te se kaj zanima pa vprasej.