Novo pri Telemachu II.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.037
589
113
hvala za hiter odgovor!

Se pravi ne bo večje položnice. Super. Bom kar pustil potem Telekom.
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Večkrat prevozil SLO po dolgem in počez po AC, pa ni bilo prekinjanj. Možno je (kot piše v postu nad mano), da ti preklopi iz Telemacha na Telekom kje med tuneli, pa zato prekine, čeprav imam sam zadnje čase na avtomatsko, pa mi ni preklapljalo. Se zgodi, da internet počepne v kakšnem tunelu (ker je mogoče samo 2G), ampak prideš ven in dela dalje.

Če ročna nastavitev ne bo pomagala probaj nastavit samo na 3G. Načeloma pa Telemach nima slabega signala, ampak se zgodi pri določenih telefonih, da imajo težave pri katerem operaterju in če imaš srečo, je z nadgradnjo programske opreme na telefonu odpravljeno.
 

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.403
113
Med klicem zadeva nikoli ne preklaplja med omrežji.
Možno je samo, da je izpadel iz pokrivanja na nekem predelu s slabim signalom. Ali pa težave s telefonom.

Kaki poceni kitajci imajo ponavadi tudi za en šit radijski del telefona. Da ne govorimo o tem, da nekaterim celo manjka UMTS na 900 MHz, kjer je glavnina pokrivanja.
 

matej_

Guru
25. okt 2007
2.037
589
113
ne vem. telefon je lg g3. do zdej je delal bp.

sem si dal gor logger signala, pa ga bom zagnal ko se bom peljal domov iz službe, pa bomo vidli kk pa kaj.
 

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Imam problem s telemachom in gostovanjem. V Italiji ročno izberem ponudnika I TIM, s katerim ima telemach pogodbo za gostovanje. Nekaj časa sem povezan, potem pa spet izgubi signal in moram ponovno ročno izbrati ponudnika. Vmes ko sem bil brez signala oziroma ko nisem bil prijavljen v omrežje, sem se poklical z druge številke, da vidim če javi da številka ni dosegljiva in če dobim SMS o zgrešenem klicu. V drugem telefonu mi je zvonilo, v tem mojem na telemachu pa se ni zgodilo nič. Tudi SMS ni prišel.

Zdaj me zanima:
- zakaj vsake par minut izgubim omrežje in se moram ponovno ročno registrirati?
- zakaj mi v drugem telefonu zvoni, če pa telefon sploh ni prijavljen v omrežje?
- zakaj ne pride SMS za zgrešeni klic

V Sloveniji imam nastavljeno avtomatsko izbiro omrežja in težav ni, tudi SMS mi pride če sem nedosegljiv.
 

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.403
113
Tudi v tujini vedno nastavljaj na avtomatsko izbiro omrežja in problema z dosegljivostjo ne bo.
 

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Ampak potem mi bo izbral omrežje s katerim Telemach nima pogodbe za gostovanje. Imam dodatno opcijo EU/ZDA za 10 eur mesečno, vendar se te zakupljene količine lahko koristijo samo pri določenih operaterjih (za italijo Drei in I TIM).
 

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
O super, tega obvestila pa nisem opazil, hvala lepa.
zmaga.gif
 

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
454
28
28
Sodišinci
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Se da na androidu, ios, wp (smartphone os) nastaviti, da se telefon poveže samo white listo omrežij, kot je npr http://telemach.si/Binary/1555/Seznam-operaterjev-Premium-EU-1-2017_.pdf ?
Ali moraš imeti v tujini s seboj natisnjen seznam in ročno iskati pravo omrežje ? Če velja slednje, potem smo še daleč od pametnih telefonov.

Par postov višje imaš napisano da tudi za PREMIUM EU velja, da lahko koristiš enote pri vseh operaterjih z katerimi je sklenjeno roaming gostovanje.
 

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.403
113
Sedaj se uporabljajo Steering of Roaming platforme in ne več liste na SIM karticah. Tudi na Telemachu je sedaj v uporabi SoR.
In po novem samo nastaviš telefon na avtomatiko in te platforma avtomatsko poiskuša usmerit na najbolj optimalnega operaterja. Razen če slednji nima pokritosti, potem gre zadeva naprej in ti dovoli, da se prijaviš na drugega, ki je na voljo.

Skratka, pri Telemachu gre sedaj nastaviti telefon na avtomatiko in paziti samo v ZDA, kjer je preferred AT&T in ne več T-Mobile. Pa še to gre paziti samo če na določenem področju AT&T nima ustrezne pokritosti, ker SoR platforma že sama po sebi poiskuša usmeriti prijave na AT&T.
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No to pa je napredek končno... (Kot da je to sicer neka ful zakomplicirana stvar za implementirat
tongue-1.gif
). Ni mi jasno še zakaj vsi proizvajalci Androidov nimajo pri iskanju omrežij zraven napisano oz. prikazano z ikonico na katero omrežje se ne moreš prijavit. Samsungu je to na primer španska vas, imajo pa to na drugi strani številni ''noname'' proizvajalci. No pa Sony ima recimo to tudi.
 

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.403
113
SoR ni ravno neka brezvezna enostavna reč. Da pravilno in optimalno deluje mora biti kar izpiljena.
Pri Androidu je pa tako, da se z nekaterimi zadevami sam Android v jedru ne ukvarja in je prepuščeno samim proizvajalcem telefona, da zadeve štimajo. Eni bolje, eni slabše.
Dejstvo pa je, da telefon da na shit listo omrežje šele, ko dobi zavrnitev prijave na slednje in tega a bo zavrnjen ne more vedeti vnaprej.
 

Frenki_Frenk

Zelenc'
2. okt 2016
15
0
1
Pozdravljeni

Ima kdo kakšno idejo kako najceneje razbiti multipaket. Doma imam Telemach kabelsko zato imam popust pri telemach.
Na multipaketu imam 4 številke. Sem poskusil preko interneta na telemach a mi ne dovoli spremembe.
 

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Odvisno od porabe. Imaš na paketih (Še več in Največ) opcijo dodatnih sim kartic. Še več je 12€ in imaš vse neomejeno +5GB podatkov. Če vzameš dodatno sim plačuješ 22€ za dva uporabnika. Paket Več pa bi te stal 4€ (ker si naročnik kabelske) dobiš pa 500mb podatkov, s tem da ko to presežeš se hitrost zmanjša, ni pa dodatnih stroškov. Pri tem paketu pa ni možnosti dodatne sim kartice.
 

Frenki_Frenk

Zelenc'
2. okt 2016
15
0
1
bil na Telemach prodajnem mest, pa so mi rekli da naj pridem drugič da trenutno ni noben kateri je prej delal na Tušmobilu in da oni zanjo to spremenit. Razmišljam prestaviti tri številke na paket več, enega pa kot dodatno kartico na obstoječi Še več.
Torej bi imel štiri naročnine, bodo pošiljali štiri račune ali se da vse skupaj na en račun?