Bluetooth slušalka

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.931
13
38
Jaz ima M55 že 2 leti in sem zelo zadovoljen. Pogoj pri meni je bil da podpira 2 telefona hkrati.
 

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Jaz tudi zdaj uporabljam M55, sicer šele par dni, ampak zaenkrat je super. Poveže se na dva telefona, ob vklopu javi koliko je šše baterije, lepo sede v uho, kvaliteta zvoka pa je tudi čisto solidna.
 

mirko_77

Pripravnik
6. feb 2014
80
0
6
Sem se tudi jaz odločil za Plantronics M55. Trenutno jih sicer ne potrebujem za 2 telefona, vendar nikoli ne veš.
Jabre pa trenutno tudi nimajo na zalogi v spletni trgovini, tako da sem pravkar naročil M55. Upam, da do ponedeljka že pridejo
smile-1.gif
 

Car

POSTman
4. avg 2007
8.299
1.178
113
55
Planet zemlja
www.posta.si
Evo, tudi jaz nabavil M55, po enem dnevu uporabe zelo zadovoljen. Imam pa en problem. V prvi vrsti sem slušalke kupil, da bi jih uporabljal na službenem telefonu med vožnjo, ko imam ogromno klicev. Telefon je starejši samsung in ga na žalost nisem mogel povezati s slušalko!? Bluetooth deluje, najde druge naprave, ne najde pa slušalke. Kaj bi to bilo narobe?
 

Smajo

Fizikalc
15. maj 2012
548
25
28
hraše
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Evo, tudi jaz nabavil M55, po enem dnevu uporabe zelo zadovoljen. Imam pa en problem. V prvi vrsti sem slušalke kupil, da bi jih uporabljal na službenem telefonu med vožnjo, ko imam ogromno klicev. Telefon je starejši samsung in ga na žalost nisem mogel povezati s slušalko!? Bluetooth deluje, najde druge naprave, ne najde pa slušalke. Kaj bi to bilo narobe?

Najbrž ne podpira bluetooth ver. 3, tako da ostane samo menjava telefona.
 

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.649
147
63
Da še jaz malo povprašam o teh Bluetooth slušalkah. Sam imam še vedno tisto Siemens HHB-700. Ko je prišla na tržišče, je bila dobro ocenjena, ampak jaz nikoli nisem bil zadovoljen. Sicer pozitivne ocene držijo, težava pa se pojavi, da te sogovorniki slišijo - NIKAKVO (da se izrazim prostaško...
evil.gif
)

Iščem torej Bluetooth slušalko, od katere primarno zahtevam, da me sogovorniki čim kvalitetneje slišali med vožnjo v vozilu ter pri kakih opravilih, katera tudi znajo biti glasna. Z drugimi besedami, v okolji z veliko motečega šuma.

Imam sedaj že zastareli Samsung Galaxy S4, pri katerem pa me sogovorniki odlično slišijo tudi v glasnem okolju, saj ima dva mikrofona, katera poizkuša izkoriščati za "Dual-microphone noise cancellation" .
Potrjujem, da ta funkcija na tem telefonu učinkovito deluje in zdi se mi zelo dobrodošel in uporaben dodatek.
Isto "Dual-microphone noise cancellation" funkcijo, katera uspešno deluje, bi rad tudi z Bluetooth slušalke.

Torej, ima kdo praktične izkušnje, s kakšno slušalko, katera to zmore? Sicer pa dobrodošli vsi nasveti.
 

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.649
147
63
Hvala za nasvet.
zmaga.gif


Res berem samo dobre ocene in komentarje zadovoljnih uporabnikov. Kritik skoraj ni, razen na račun priključka. Lahko bi bil standardiziran micro-USB.

pozdrav.gif
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.201
4.671
113
Odkar imam to, mama več ne pogrunta, da sem mogoče v avtu. Pri prejšnji slušalki je zmeraj bilo: "kam pa greš".
Sicer jo malo uporabljam in jo imam običajno ugasnjeno. Če dobim klic na katerega bi odgovoril, jo prižgem in se takoj poveže in že lahko govorim.
Slabosti:
1. Meni je prejšnja bolje sedla v uho.
2. Na nek način je slabost tudi, da se hudič poveže zelo daleč. Slušalka na dvorišču v avtu, če je ne ugasnem je telefon še kar povezan. Tudi zato običajno ugašam slušalko, telefon pa ima bluetooth zmeraj prižgan.
3. Dvoklik ponovi zadnjo klicano številko samo, če je bila prej klicana preko slušalke. Nisem uspel ugotoviti, zakaj zahteve ne prenese telefonu in naj se on ukvarja z ukazom.
4. Polnilec res ni standardni usb, oziroma je na usb nataknjena polnilna glava s kontakti, ki se z magnetom sprime s slušalko. Mene ne moti, dokler ne bom tega izgubil.

P.S.: Ko berem opis na mimovrste, vidim, da še si nisem namestil aplikacije za telefon (mogoče je to rešitev za točko 3). Mislim pa, da sem naložil zadnji firmware po navodilih, ko sem jo kupil.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.012
113
Kočevska
Imam Plantronics M55. V uho odlično sede, čez čas se sploh ne zavedaš, da je v ušesu. Zvok in slišnost sta odlična, dvojni klik pokliče zadnjo številko, spariš jo lahko z dvema telefonoma in ima standardni USB priključek.
 

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.649
147
63
@bizi, pa ima ta "m55" dva mikrofona?

Bom poizkusil sam najti podatek takoj, ko bom lahko. Javim, če mi uspe, da ne boš po nepotrebnem odgovarjal...

@Pepe, hvala za detajlno mnenje. Prosim, javi, če bo točka 3 uspešno "sanirana".

Sem se kar odločil in naročil Xiaomi kot testno in začasno rešitev. Ob tem pa se bom odločil, katero od resnejših izvedb naj vzamem. Jabre so tudi zelo pohvaljene, a tiste kvalitetne so precej dražje od Voyager Legend.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.201
4.671
113
Tretja točka je lahko tudi problem telefona.
V glavnem jaz sem zadovoljen, ampak ker stvari ne prodajam, ti verjetno bolj prav pride, če povem, kaj se meni zdi, da bi lahko bilo drugače. Vsi plusi tako ali tako pišejo v reklamah.
Jaz sem kupil letos marca na www.meintrendyhandy.de/. Takrat je bil znesek skupaj s poštnino 58 €.
 

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.393
4.387
113
49
Na sončni strani ALP
Ima še kdo takšen zamolkel zvok iz Plantronics m90 slušalke?!
17758-icon_confused.gif


Za sogovornike sicer še ne vem kako me slišijo, ampak že zvok glasbe je ogaben.
crazy1.gif

Stara kitajska slušalka ima bistveno lepši zvok in sem precej razočaran nad "boljšo" slušalko.
Poleg tega je zvok na MAX veliko tišji kot pri prejšnji.

Me zanima kako bo s slišnostjo v avtomobilu?!
rolleyes-1.gif
 

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.597
6.336
113
Zadnje čase me precej moti, ker se ne morem povezati z dvema telefonoma na Plantronics bluetooth slušalko. Oziroma, poveže se, vendar potem čez nekaj sekund ali minut izgubim kontakt s svojim privatnim telefonom.
Od začetka sem mislil, da me zajjebava Windows Phone Lumia 640, vendar, ko sem pred kratkim kupil Huawei P20 Lite, je zadeva podobna. Telefon poveže, vidi se tudi ikona za slušalko na telefonu, vendar ne slišim nič. To velja samo v primeru, ko imam povezana dva telefona. Ko je povezan samo eden, dela vse BP. Je pa zanimivo, da mi vedno ven vrže samo privatni telefon, službene pa ne, pa sta bila dva različna telefona, LG in sedaj Samsung. Zato predvidevam, da je v kurtzu slušalka, saj je že precej v letih. Zanima me, kaj bi bilo najbolje za dva telefona in da dela BP? Predvsem so mi všeč Plantronics slušalke, ker je design res lep.