Oprema

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.497
8.862
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Odgovor boš moral kar sam poiskat. To je kot bi spraševal ali naj kupiš športnega poršeja ali pa dobrega terenca ... razlike so velike, ampak pelje te pa vsak avto. Enako je s sistemi za varjenje piva, vsi naredijo (dobro) pivo, vprašanje pa kakšne zahteve imaš do njih.
Če ne znaš vozit ti ne Porš ne Fičo in ne rikša ne pomagajo. Podobno je pa s pivom in sistemi. Če ti osnove niso jasne, pol ti nič ne pomaga Meca od sistema. Princip je isti, sve su ostalo nianse.
 
Nazadnje urejeno:

zoki

Pripravnik
23. sep 2007
264
5
18
Pri prvi opciji kupiš in kuhaš. V custom sistemu pa lahko narediš precej več, če imaš že kak material in orodje, pa še narediš si tak fleksibilno kot hočeš. V prvem sistemu boš sigurno delal pivo, v drugem pa se lahko zgodi da ti ostane polizdelek, ker pridejo v času preden ga dokončaš kakšne druge, nepričakovane prioritete.
 

reflex

Pripravnik
23. feb 2016
191
9
18
Ah ne! Če se nečesa lotiš to dokončaš. Če pa po naravi na sredini projekta obupaš potem veš kaj je najbolje da boš lahko varil.
 

rookie

Fizikalc
7. jul 2009
515
29
28
Bela krajina
Prvo opcijo kupiš, če imaš denar na kupu ali ti je vseeno kako je sestavljena, glavno, da kuha, drugo opcijo pa izbere tisti, ki nima denarja na kupu in kupuje po delih (kot jaz) ali bi rad sestavil po svoji pameti in okusu...
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
17.497
8.862
113
Nekatera zmagovalna piva ratujejo na šporhetu v loncu za župo z vrečo, marsikak neužiten pride pa iz Braumeistra.
 
Nazadnje urejeno:

anze92

Pripravnik
23. dec 2015
178
12
18
Pro je, da ga lahko doma naredis za ~10e (imaš se bolj enostavne varjante, jaz sem samo zvil pol metra bakra in ga zalotal v T spoj, ter narezal z vbodno zago).
Con je, da imas mimogrede neenakomerno spiranje in hitro se zna zaštopat, če imas v grainbillu kakšno eksotiko ali pšenico. Vsaj moje izkušnje so take.l
 

anze92

Pripravnik
23. dec 2015
178
12
18
Jokaš v kotu
smile-1.gif

Jst sm ponavadi premešal in še enkrat nardil vorlauf, ponavadi imas potem spet 10min normalnega toka.
 

bluefossil

Pripravnik
22. mar 2016
315
20
18
Verjamem, da bi se najraje zjokal, če te dolgo zafrkava
smile-1.gif


Torej moraš po 10 minutah spet mešat in naredit vorlauf?
 

anze92

Pripravnik
23. dec 2015
178
12
18
Nekak tako.
Po mojih izkušnjah je vsakič boljše, ker se del sladkorjev in beljakovin prenese v sladico, in ne lepi več vsebine mashtuna.
 

bluefossil

Pripravnik
22. mar 2016
315
20
18
Torej bi bila perforirana pločevina, ki ima premer lukenj prbl. 2,5 mm boljša izbira? Pa tudi mnogo dražja, seveda.
 

reflex

Pripravnik
23. feb 2016
191
9
18
Ni ena grozna cena. Samo težje je dobit tako majhen konc inox pločevine. Ne vem kakšen fi potrebuješ imam jaz eno cedilo viška fi 35cm

 

HafnerMa

Fizikalc
17. okt 2016
825
44
28
Toliko, da bo pipa še vedno v zraku, ko boš lonec postavil na ravno. Tako, da rilček pipe ne sega nižje od dna lonca.