Pizza pec, vrtna , prenosna

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.745
209
63
ze nekaj casa spremljam forume na temo pizza oven outdoor in prisel do zakljucka, da si jaz zabetoniranega, zazidanega velba ne morem privosciti, bi si pa omislil prenosno varianto (beri se da na koncu sezone pospravit v garazo ali z os avtomobilom prepeljat na drugo lokacijo) pizza krusne peci. torej kompromis.

na koncu sem pristal na litozeleznih variantah in sicer danski proizvajalec in pa francoski invicta. ce je se kaksna podobna zadeva na trgu, ...
se priporocam ...

https://www.youtube.com/watch?v=7SxpuLqUJiA

http://www.morsoe.si/?product=morso-zar-forno

cena za morso je cca 1000 eur , za francoza se nisem nasel cene. glede na prenosne krusne peci italijanskega proizvajalca, kjer so cene bile od 2000 do 3000 eur, se mi zdi cena dokaj prijazna. vem pa, da to ni cisto to. ampak kot sem rekel, gre za kompromis, kjer tudi cena nekaj odtehta.

zadeva bi se uporabljala cca 20x letno ...

vsi (tudi negativni) komentarji dobrodosli ...
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pri nas mamo nekaj takega samo že cca. 20 let in je blo napol đabe prešvercano iz IT.

Služi odlično, bom enkrat postavil še zunaj, samo ne kupit premajhne, če mislite konkretno pice pečt.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ne, to na linku so šamotni odlitki.

Zakaj bi betonsko saj je šamot pocen? Mislim...za lastno gradnjo bi bil šamot pocen, če daš za odlitek 300€ ostalo pa sam narediš je tudi zelo pocen za celotno hudo peč, ki ti služi 20 let +. Notri delaš podpeko, pečeš pice, gratiniraš....
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1000€ sam za pice pečt?
Kupiš plinski žar s pokrovom + pica kamen, pa bi mogla bit zlooo podobna.
fora je v kamnu. Vročina pod pokrovom pa gre tudi do 400 stopinj.
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.277
23
38
Murska republika
Mogoče bi ti tale prispevek oz članek kaj pomagal::
https://www.google.si/search?q...93&ie=UTF-8

če bi bil na tvojem mestu in si malo sam svoj majster bi se gradnje lotilsam, je pa to tako da verjamem da ti bo večji del leta samo v napoto oz. ne verjamem da pečeš vsak dan pice da bi to lahko iskoristil, seveda je to na tebi,

pred leri sem se sam lotil izdelave roštilja ki sem ga obložil z šamotno opeko in lahko ti povem da sem že večkrat spekel pico v njej pa čeprav to ni picapeč.
 

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.277
23
38
Murska republika
Šamotni odlitek je struktura ki je vlita z šamotno maso v ustrezen kalup oz model kjer je vnaprej določena oblika, ta odlitek oz.negativ potem zaliješ z šamotno maso in dobiš odlitek .podobno temu:


2365612-c47bc98b90_100728848_o2.jpg
 

Priponke

  • 2365612-c47bc98b90_100728848_o2.jpg
    2365612-c47bc98b90_100728848_o2.jpg
    57,2 KB · Ogledi: 1.543

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.860
3
38
jest sem planiral kar takole skup vržt
glej spodaj
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.277
23
38
Murska republika
V teh pečeh je važno da se ogreje notranjost in da še nekako kroži toplota v njej, zato so večinoma nižje da se toplota drži nekje v celotni votlino sedaj pa če je to res polkrožno ali malce dodaš oblike po svoje no poskusit treba, zgoraj prileplen člank precej dobro to samogradnjo prikazuje.,
 

tofsy

Pripravnik
16. feb 2009
86
9
8
Sej lepo, da ste se vživeli v pica peči, samo skoraj nobeden ne bere avtorja teme? On bi rad nekaj, da čez zimo pospravi v garažo in ne neke betonsko šamotno varijanto. Zelo dobro pico lahko speče tudi v webru (plin ali oglje) skupaj z kamnom za peko pic.
 

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.745
209
63
Citat:
Uporabnik tofsy pravi:
Sej lepo, da ste se vživeli v pica peči, samo skoraj nobeden ne bere avtorja teme? On bi rad nekaj, da čez zimo pospravi v garažo in ne neke betonsko šamotno varijanto. Zelo dobro pico lahko speče tudi v webru (plin ali oglje) skupaj z kamnom za peko pic.

samo da omenis pizzo, ze vsi s trebuhom razmisljajo ...
cheer.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nah pol pa za avtorja teme res tavelkiga weberja in kamen za pico original.

najceneje pa še žar bo mel.