Janch
(GPS guru)
24.05.2012 22:49
WayteQ xTAB-50 GPS (Android)

marsikdo se sprašuje glede tega najnovejšega modela ali je vreden nakupa, kako se obnese itd...Kot sem obljubil, je tukaj review, ki bo marsikomu olajšal odločitev!Tehnični podatki:

- Spomin: 4 GB (za shranjevanje)
- Spomin (RAM): 512 MB
- Procesor (CPU): All Winner A10 Cortex A8 1GHz + HD video kodiranje + 3D grafični pospeševalnik
- Podprti video formati: avi/mp4/rmvb/rm/flv/mov/mpg/mpeg/mkv/asf/wmv/mpe/3gp/dat/vob/ts/tp/m5v
- Podprti slikovni formati: jpg/bmp/png/tiff/gif
- Podprti audio formati: mp3/wav/ac3/aac/ogg /ra/amr/m4a/wma
- Operacijski sistem: Android 4.0 (ICS)
- Mikrofon: Vgrajen
- Ločljivost: 800 x 480 točk (16:9)
- GPS sprejemnik: SiRF Star IV, 48 kanalov
- FM oddajnik 76-108 MHz
- Dimenzije: 134.6 x 85 x 12.2mm
- Baterija: Lithium polymer, 1500 mAh
- Adobe Flash predvajalnik: podprt
- Spominska kartica: microSD card (max. 32GB)
- Teža: 195g
- USB: 2.0
- Vgrajeni senzorji: Pospeševanje, orientacija
- Video dekodiranje HD Video Dekodiranje, VP8, AVS, H. 264 MVC, VC-1, MPEG-1/2/4
- Vrsta zaslona: 5" multi-touch (5 točkovni), kapacitivni
- Vtičnica za slušalke: 3.5mm priključek
- WiFi: 802.11 b/g/n
- Zvočnik: vgrajeni stereo zvočniki

V paketu:

- Wayteq xTAB-50 GPS navigacijska naprava
- Držalo (nosilec + okvir)
- Avtomobilski polnilec
- USB kabel
- Uporabniški priročnik na CD-ju

Ok, pa gremo!

Splošno/videz

Najprej sem bil pozitivno presenečen nad samim designom, ki dokazuje, da je to res GPS naprava nove generacije, saj moram priznati, da sedaj, ko se je novi xTAB 50 pridružil mojemu obstoječemu vodiču (x960BT), pravzaprav slednji izgleda, kot da ne izhaja iz istega gnezda. Ohišje je videti zelo kvalitetno, poseben čar mu daje srebrna aluminijasta obroba in pa kapacitivni zaslon, ki je iz kaljenega stekla, kar se seveda v primerjavi s klasičnim TFT zasloni, res ne da primerjati, v pozitivnem smislu seveda.

Zaslon

Zaslon je, kot sem že napisal, kvaliteten, visoko odziven in kar je pri sami navigaciji zelo pomembno - zelo svetel in zares lepo viden tudi v direktni sončni svetlobi. Zaslon ima multi-touch tehnologijo, ki je seveda nepogrešljiva pri uporabi različnih Android aplikacij, ki se lahko namestijo na napravo. To se zelo dobro obnese recimo tudi v Sygic navigaciji, kjer z dvema prstoma enostavno obračamo in zumiramo zemljevid. Naprava ima G-senzor, ki vam hkrati, ko obračate napravo, sam obrača tudi sliko.

Podpora navigacijskim programom

Sicer aplikacij še nisem veliko testiral, omeniti pa velja predvsem tiste, ki so v tem momentu najboljša izbira za to platformo. Trenutno imam na napravi nameščene Sygic, OziExplorer, Navigon, iGO MyWay z Reborn skinom ter seveda za moje pojme the one and only iGO Primo 2.0! Vsi programi delujejo gladko in popolnoma brez zatikanja, saj za to poskrbi močan procesor.Baterija

V napravi je Lithium polymer, 1500 mAh baterija, ki pa je glede na splošno uporabnost te naprave, na žalost malenkost podhranjena. Testiral sem navigiranje pri max osvetlitvi in vključeno wi-fi povezavo in sva spravila skupaj nekje 1 uro delovanja. Tukaj bi se morda lahko proizvajalec še malo bolj potrudili..Njegovo požrešnost se da seveda malo zajeziti, saj za Android obstajajo različne aplikacije, ki samodejno uravnavajo procese ki tečejo v ozadju. Namestil sem programček GreenPower, vendar mi še ni uspelo izmeriti koliko naprava lahko dejansko z njim privarčuje.

Ostalo

Pozitivno me je presenetilo predvajanje divx filmov, saj jih naprava prebavlja z lahkoto. Predvajajnje je gladko, kar sem prvič doživel na kateri koli GPS napravi do sedaj. Ni potrebe po nikakršnem kompresiranju ali spreminjanju formata ipd..Tudi slika na tem zaslonu je izredno čista. Čez vgrajen zvočnik nimam pripomb. Nosilec oz držalo je kvalitetno, v enakem stilu kot za vse predhodnike - s čvrstim prijemom na steklo.

še nekaj screenov:

desktop:


iGO Primo 2.0
iGO MyWay (Reborn skin)


Sygic
Navigon
24.12.2012 - Update prvega posta in novosti ob izzidu posodobitve Android jedra na verzijo 4.0.3 (ICS):

Vsi tisti, ki ste to napravo kupili v kratkem, oz vsi tisti, ki ste si napravo na najnovejšo verzijo Androida posodobili sami, ste sedaj bržkone naleteli na težavo pri inštalaciji in poganjanju Prima oz katere druge aplikacije/navigacije iz SD kartice! Poleg vseh izboljšav samega sistema, ki nam jih posodobitev sicer prinese, se žal pojavi tudi ena neprijetnost in ta je, da nekatere aplikacije zaradi nove sistemske strukture in s tem povezanih pravic, programi ne delujejo pravilno ali sploh ne, če jih želimo inštalirat ali poganjat iz SD kartice. Ena takšnih je iGO Primo, ki pa je seveda prva izbira samega navigacijskega programa za to napravo! Nimam se namena spuščat v detajle in točne vzroke glede tega, pomembno je samo, da za to obstaja rešitev - že dolgo je namreč znano, da v tehnološkem svetu, za vsako težavo obstaja tudi rešitev in tukaj je:

1. Prenesemo aplikacijo Root Explorer in datoteko vold.fstab -->Klik
2. Odpakiramo in najprej na napravo inštaliramo programček Root Explorer
3. Datoteko vold.fstab kopiramo na SD
4. zaženemo Root Explorer in poiščemo datoteko vold.fstab v mapi \mnt\extern_sd\ -->z dolgim klikom na datoteko vold.fstab izberemo opcijo "copy" -> s tipko back gremo nazaj v mapo etc in vanjo prilepimo datoteko z ukazom "paste" in jo zamenjamo z obstoječo.
5. Sedaj je tej datoteki potrebno še dodeliti pravice in sicer z dolgim klikom nanjo izberemo opcijo "Permissions" ter pokljukamo kvadratke da izgleda takole:6. Nato zapremo vse in ponovno zaženemo napravo.

S tem smo praktično naredili, da se interni pomnilnik zdaj imenuje extern_sd SD pa sdcard (standard, ki je jasen vsem aplikacijam) torej sta se pojma zamenjala! Prima lahko sedaj normalno inštalirate iz sd kartice. Preizkusil sem tudi Sygic in oboje deluje brez problema!


To je na kratko vse zaenkrat. Verjamem, da bo sproti še veliko zanimivosti +/- katere bom(o) pisali v tej temi.

Vsem lastnikom te naprave toplo priporočam občasno branje te teme, saj vemo, da se Android zelo hitro razvija, prihajajo nove verzije in seveda je pričakovati, da bodo s tem povezani tudi vsi prihajajoči updejti za xTAB 50-GPS

UPDATE SEPTEMBER 2013:
WayteQ xTAB 50 GPS je uradno ukinjen s strani proizvajalca. Support tukaj na forumu seveda ostaja!


TUPLI
(trač pisalec)
24.05.2012 23:07
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ali se dobi dokupi zraven tudi : WayteQ RTA3000 TMC + antena, ali dela ? Pohvalno

Janch
(GPS guru)
24.05.2012 23:14
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ne, ker v tem trenutku niti ni relevantno, saj za omenjene GPS programe itak ni TMC podpore v SLO. V EU pa tudi redko potujem..

Zoho
(amater)
25.05.2012 07:55
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pozdrav !

Tudi sam sem uspel malo več stestirati samo zadevo in lahko samo potrdim Janc-eve besede. Zadeva me je prav navdušila tako v smislu izgleda in funkcionalnosti. Razočaranje pa je res baterija, saj ko zadevo iztakneš iz polnilca že pade napolnjenost baterije za 5% in potem samo rapidno pada. Sem se že ustrašil, da se bo baterija tudi priključena prej izpraznila kot se sproti uspe polnit Škoda, ker zadeva s tem postane praktično neuporabna izven avtomobila. Mogoče bi bilo smiselno razmisliti o zamenjavi z močnejšo baterijo, ne vem pa, če je to sploh mogoče. Prav tako imam sam majhne težave saj mi nekatere aplikacije delujejo samo v pokončnem položaju ekrana in še nisem uspel ugotoviti zakaj. Upam tudi, da bo možna nadgraditev na Android 4.0. Skratka zaenkrat sem zadovoljen !

Pozdrav vsem !


Jado
(SCANIA, na uro ziher 140)
25.05.2012 10:26
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

screencap delaš z shootme.

WeWatchingYou
(založnik)
25.05.2012 12:01
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Roooot

retro
(založnik)
26.05.2012 17:22
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Kaj pa nosilec?? tega nisi opisal, ko primerjam strojno opremo te navigacije in Prestigio ki jo imam opažam da je razen nekaj malenkosti kot so ekran in seveda je tu android skupaj z ohišjem identična Prestigu , baterija je isto kritična ne vem zakaj je to tak problem.Pravzaprav opažam da so zadnje čase Kitajske navigacije po zunanjosti skoraj iste ena drugi tako da postajajo malo dolgočasne.Ta model je tudi meni zanimiv on ko se rešim mojega bo na vrsti ta že radi tega ker je boljša vidljivost na soncu, pa vseeno prosim za mnenje in morda sliki nosilca navigacije Wayteq x TAB -50 GPS,-

heckler
(občasni dopisnik)
26.05.2012 17:46
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Kako pa kaže pri njej z FTR?

Janch
(GPS guru)
27.05.2012 07:44
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

@retro
nosilec je kvaliteten, saj sem to tudi med vrsticami napisal!. Trdno drži, niti ni nobenih tresljajev, skratka za moje pojme dober patent.

@Heckler
Za android še ni iGO navigacije, ki bi imela podporo za tovornjake. Prav tako tega nimata Sygic, niti Navigon.


retro
(založnik)
27.05.2012 14:00
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

SEm pozneje pogledal nekaj posnetkov na Yu tubu in sem tudi videl kako izgleda, vsekakor je dober in kvaliteten, očitno sem površno prebral kaj si zapisal o nosilcu .

popotnik
(GPS presidente)
27.05.2012 14:03
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Vsekakor je vreden nakupa.
Sem ga včeraj imel priložnost preizkusit in sem zelo navdušen nad njim,vidljivost na soncu odlična,satelite najde v trentku in gibanje po zaslonu deluje odlično brez zatikanja.


Janch
(GPS guru)
28.05.2012 21:48
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Dodanih nekaj screenov v začetnem postu..

TUPLI
(trač pisalec)
29.05.2012 16:56
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Prikaz še kakšnega drugega mesta in pa kkšen video na youtube, tvoj bi bil dobrodošel .

WeWatchingYou
(založnik)
29.05.2012 17:26
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

a si rootal, da ti delajo screenshooti?

popotnik
(GPS presidente)
29.05.2012 17:31
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Tudi brez rootanja in z malo iznajdljivosti se da delat screenshoote,potreben je samo gonilnik in pravi program

Janch
(GPS guru)
29.05.2012 17:32
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

ne ni bilo potrebe..sem našel en (nepodpisan) gonilnik da sem lahko povezal napravo v USB načinu za razhroščevanje. Popotnik pa mi je priskrbel skrekan program No-Root-Screenshot s katerim lahko delam screene brez da je naprava rootana.

Twister87
(stalni dopisovalec)
10.06.2012 22:15
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Janch, a se ti kaj mocno greje zadeva? Drugace je pa res kar fajn zadeva, le baterija bi lahko bila boljsa, pa nekam zelo se mi greje. Zdaj pa samo cakam, da bo na voljo Primo za Android, ceprav tudi Aura ni slaba.

Janch
(GPS guru)
11.06.2012 07:47
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Res je, zadeva se precej greje, se mi zdi da še posebno takrat, kadar išče satelite...mogoče je to feature, da si lahko na potovanju spečeš jajčka, kadar ni ponve pri roki...

Zoho
(amater)
11.06.2012 07:58
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pozdrav !

Meni se zdi, da se zadeva najbolj greje, ko je vklopljen WIFI. Se pa baje pripravlja nadgradnja na Android 4.0.

LP


subboxcb
(amater)
20.06.2012 19:31
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Živjo.
A ima tale stvarca tudi bloetooth in kako je kaj uporabno v povezavi s telefonom? Uporabljaj bi jo za sprejem klicev s telefona. Ali obstaja kakšen programček, ki bi tole spremenilo v prostoročno napravco za telefonijo?

Še eno vprašanje glede napajanja. Ali je mogoče, da se stvar sama vklopi, ko vžgeš avto in sama izklopi, ko ga vgasneš? Sedaj imam to fajn na Garminu urejeno in mi je stvarca precej všeč. Naprave namreč ne jemljen ven, saj je zmontirana na poseben način na armaturo.
Hvala za odgovore.


bocco
(občasni dopisnik)
21.06.2012 20:51
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Bluetooth-a nima.

Glede napajanja - zadeva deluje na android sistemu - lahko da obstaja zato kakšen program, naprava kot taka tega zaenkrat ne omogoča.


Zoho
(amater)
03.07.2012 15:26
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Nadgradnja:

http://www.wayteq.eu/en/node/570


Jado
(SCANIA, na uro ziher 140)
10.07.2012 09:05
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

fail: nima BT.

Zoho
(amater)
13.07.2012 18:17
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pozdrav !

Ali mogoče kdo ve kaj pomeni znak označen s puščicama?


WeWatchingYou
(založnik)
13.07.2012 21:16
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

zaklenjeno rotiranje screena

heckler
(občasni dopisnik)
22.07.2012 10:53
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zdravo

wayteq Xtab 50 mi dela sive lase. namreč nikakor ne najde signala GPS (oziroma ga včasih izjemoma najde). S spletne strani Wayteq sem DL file z update in programček s katerim zapečem img file na SD kot zagonski. Ko comp vse stori, mi WIN na Sd kartici kaže, kot da je le ta prazna. Če nadaljujem postopek, kot je naveden v navodilih (ugasnem napravo, vstavim SD kartico, priklopim polnilec ter prižgem napravo) se ne dogaja nič, oziroma le led diodica na xtab mi izmenično utripa rdeče/rumeno. Traja uro in še ni znaka za konec (zagonska slika Wayteq).

Kaj še storiti, kakšne ideje? Hvala za pomoč.


Janch
(GPS guru)
22.07.2012 10:58
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ta update je obvezen, sem imel tudi sam probleme z gps signalom. Po updejtu je problem rešen. Za pripravo update kartice pa moraš natančno prebrat navodila, sicer ti naprava ne bo prepoznala kartice oz se ti ne bo sprožil update.


To create memory card to update xTAB-50 GPS:

1. Unzip PhoenixCardV306.zip to an empty folder.
2. Run PhoenixCard.exe
3. Select disk drive from memory card from the list at “disk”. Important! If you have a card reader that has multiple holds for memory crads you must disable all other removable drives except the one you want to use for the update card creation (e.g if you have e: and f: for card reader and you use e: for MicrSD card, you have to disable f:)
4. Select the downloaded .img file by clicking “Img File” button
5. Click “Burn” button.

When process ends you can exit PohenixCard.exe You won’t see any files on the card under Windows. It’s normal. Put card in xTAB-50 and press and hold Power button on the device while green progress bar appears. When process ends and screen turns black take off memory card and turn on device.


če rabiš prevod, javi!


Zoho
(amater)
22.07.2012 11:08
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pozdrav !

Zanima me ali se ostalim tudi v cca. 2 dneh baterija toliko izprazni (gps ugasnjen), da se xTAB-50 sploh ne prižge in se izgubije vse nastavitve (ura....)?

Hvala !


Janch
(GPS guru)
22.07.2012 11:19
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Da, avtonomija baterije je res slaba, zato priporočam, da napravo v primeru neuporabe vedno ugasnete..Sicer pa če imaš wi-fi v bajti, se ti ura in datum samodejno sinhronizira ko se vzpostavi povezava, zato ne rabiš nič ročno nastavljat.

heckler
(občasni dopisnik)
22.07.2012 11:27
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Hvala za odgovor Janch. Vse je storjeno tako, kakor piše v navodilih, "burn" steče in tudi obvestilo, da je zapisovanje zaključeno se pojavi, tako da menim da je do tu vse Ok. nato Xtab priklučim na napajnje (USB), vstavim SD in pritisnem start tipko tako da zasveti zelena lučka. lučka zatem utripa izmenično zeleno/rdeče, screen pa je črn. to traja več kot eno uro, pa nič.

popotnik
(GPS presidente)
22.07.2012 11:29
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Delaš preko čitalca kartic,ki ima več kot eno režo?
Če ti čitalec kartic pokaže več pogonov preveri v katerem imaš SD kartico,na ostale pogone od čitalca kartic pa klikni z desnim miškinim gumbom in klikni na onemogoči in ponovi postopek za pripravo SD kartice.

p.s.
Gumb za vklop moraš stisnit in držat tako dolgo dokler se ti na xtabu ne pojavi zelena črta napredka.


Janch
(GPS guru)
22.07.2012 11:32
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Hm..čudno, to je firmware, ki ti tudi reši napravo, četudi jo popolnoma onesposobiš, zato deluje kot "rescue image". Mogoče mu ne paše SD ali kaj podobnega...na ZS ti bom poslal še svojo verzijo, s katero sem brez problema posodobil napravo, pa probaj še s to (itak je zadnja uradna)

popotnik
(GPS presidente)
22.07.2012 11:35
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Če se ne motim je njegova težava ta,da tipko za vklop samo stisne namesto da bi jo držal tako dolgo da se mu prikaže green progress bar ali pa da ne onemogoči ostalih pogonov od čitalca kartic.

Zoho
(amater)
22.07.2012 11:35
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
Da, avtonomija baterije je res slaba, zato priporočam, da napravo v primeru neuporabe vedno ugasnete..Sicer pa če imaš wi-fi v bajti, se ti ura in datum samodejno sinhronizira ko se vzpostavi povezava, zato ne rabiš nič ročno nastavljat.
Zdravo!

Sem narobe napisal, napravo imam ugasnjeno (ne samo GPS), pa se mi v 2 dneh tako izprazne, da se mi vse nastavitve izgubijo ?!

LP


Janch
(GPS guru)
22.07.2012 11:38
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik popotnik pravi:
Delaš preko čitalca kartic,ki ima več kot eno režo?
Če ti čitalec kartic pokaže več pogonov preveri v katerem imaš SD kartico,na ostale pogone od čitalca kartic pa klikni z desnim miškinim gumbom in klikni na onemogoči in ponovi postopek za pripravo SD kartice.

p.s.
Gumb za vklop moraš stisnit in držat tako dolgo dokler se ti na xtabu ne pojavi zelena črta napredka.
saj če tega ne naredi mu itak PhoenixCard javi, da ne najde SD in posledično ne posname datotek. Torej če ti zapeče, ni problem v pripravi kartice, temveč je morda defekten img ali pa mu ne paše SD..druge ideje ni (če izključim morebitno defektno napravo)


Janch
(GPS guru)
22.07.2012 17:13
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Dobra novica za vse lastnike x-TAB 50! Primo DELUJE!!ta pogled v tunelu ni uraden, tega sem dodal sam..


Jado
(SCANIA, na uro ziher 140)
22.07.2012 20:31
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

banda

Twister87
(stalni dopisovalec)
22.07.2012 22:20
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Tudi jaz imam tezave s posodobitvijo te naprave. ko v programu PhoenixCard pritisnem "Burn" in se izpise v log okencu "Formatting the card...", mi javi napako "Card Preprocess Failed !2012". Pred tem pa mi pise, da je kartica ok. Nimam citalca kartic, ki bi lahko bral vec kartic na enkrat, ampak ze original vgrajenega v prenosniku. Je imel kdo kaj podobnega?

No, ce bo se kdo imel tako tezavo.... sem jo resil tako, da sem navigacijo uporabil namesto citalca kartic, pa je slo.


heckler
(občasni dopisnik)
23.07.2012 11:21
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Spoštovani kolegi

Hvala vsem za nesebično pomoč, še posebno Janchu. Zadeva je oživela, zamenjal sem SD kartico (2x) in nato je zadeva čudežno oživela (zelen procesni trak). Res pa je, da je sedaj zadevica v čudnem jeziku, beri madžarskem, jo bom nekako, vsaj upam, spremenil v angleščino. Drugače pa hajd na "šnelkurs" madžarščine.

Zdaj pa takoj gor še Primo, in je zadeva popolna za uporabo.

Še enkrat hvala

Hudiča, uspelo mi jo je spravt v angleščino


Janch
(GPS guru)
23.07.2012 11:56
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

pa javi če je problem z gps signalom rešen tudi v tvojem primeru.

heckler
(občasni dopisnik)
23.07.2012 13:06
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Žal sem se prehitro veselil. narejen "update" naložen "primo" vendra signala satelitov ni. Sem hodil zunaj z napravico v roki (sosedje čudno gledajo ampak sowhat) vendra signala ni našel.

Kašna ideja, kako naprej?


Janch
(GPS guru)
23.07.2012 13:08
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Kaj ti pa kaže Primo - da išče GPS sprejemnik ali da išče GPS signal?

heckler
(občasni dopisnik)
23.07.2012 13:14
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

najpreje je "avto zaznavanje sprejemnika GPS...", nato pa ta napis izgine in se pojavi "Iskanje signala GPS..." Če kliknem na satelit v levem kotu in pridem v GPS-informacije kjer je nevedeno Razpoložljivi sateliti:0.

Dodam naj še, da se v stolpičnem grafu v različnih stolpcih pojavljajo številke, vedar je vse rdeče.


Janch
(GPS guru)
23.07.2012 13:23
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Prvi signal po updejtu firmwera ti bo iskal nekje 3-5 min. Vse kar je več, je že predolgo...

heckler
(občasni dopisnik)
23.07.2012 13:32
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Definitivno je po updejtu iskal signal na oknu 10 min, nato pa sem šel ven z njim in bil na odprtem cca 15 - 20 minut pa nič.
Je pa zadevica funkcinirala v soboto zjutraj na relaciji proti Krku (moram reč da je izredno hitra pri preračunavanju) ob prihodu sem jo izklopil, nato pa po nekaj urah ponovno vklopil, pa ni bilo nič več signala GPS.


Janch
(GPS guru)
23.07.2012 13:38
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Po opisanem očitno satelite vidi, vendar se noče povezat..glede na to, da si zadevo posodobil za najnovejšim firmwerom, ki naj bi to napako odpravil, ne izključujem več niti možnosti, da naprava ni defektna...Probaj pred vklopom GPS sprejemnika izjključit wi-fi povezavo..

Zoho
(amater)
23.07.2012 13:38
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pozdrav !

V mojem primeru, je bil po updejtu signal najden v cca 2 minutah. Moram pa rečt, da že pred updejtom nisem zasledil napak pri iskanju signala. Mogoče se zadeva razlikuje od naprave do naprave ?!


heckler
(občasni dopisnik)
23.07.2012 15:10
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Samo kot informacija, napravica je že na servisu. Bodo poskušali ugotoviti ........................

heckler
(občasni dopisnik)
24.07.2012 20:54
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Dobil xtab s servisa, čudežo je pričel sprejemat satelite. Zanime pa me druga stvar in sicer GJK skin za Primo, ki je zelo uporaben, skoraj vrhunski, še posebno njegova spodnja orodna vrstica. Čeprav ga imam naloženega pod skin, ga ne morem aktivirati. Prosim za pomoč.
Zanimivo je to, da je, predno je šla mašinca na servis, le ta dalal.

PS Moram priznati, da sta tako spletna trgovina "Mojatr....." in servis "Waytek" prijazna in odzivna, zato njima vse pohvale.


Janch
(GPS guru)
24.07.2012 21:10
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

GJ-AK skin ti na Android verziji Prima ni nikoli mogel delat...verjetno si pomešal. Delujejo le sheme. Zaenkrat še ni skinov za to verzijo, obstajajo le določene spremenjene branding datoteke, vendar zaenkrat še nisem nič testiral. Zdaj bo treba malo počakat, da skinerji "nabildajo" še android verzijo Prima in morda se bosta oba slavna skinerja GurJon in ArkoKo angažirala tudi za to verzijo.

Twister87
(stalni dopisovalec)
24.07.2012 22:41
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

btw, kako naj ugotovim, ce je wayteq xtab-50 posodobljen na najnovejso verzijo? katera verzija sploh je najnovejsa?

heckler
(občasni dopisnik)
01.08.2012 16:45
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Wayteq Xtab s Primo 2.0, kartami NQ Q1 2012 s FTR preizkušen na relaciji Ljubljana - Sonneberg in nazaj. Mašinca dela zelo lepo, hitro se odziva na vse spremembe (zraven je bil še X990), je pa res, da se precej greje, Sama baterija brez napajanja dela slabi 2 uri. Skoraj popolna, ko pa bodo še novi Skini bo pa še boljša. Vredno nakupa.

popotnik
(GPS presidente)
01.08.2012 16:47
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Gjak skin (800x480) bi naj odpravil pregrevanje,vendar še Janch ni imel časa testirat,če to drži.

Janch
(GPS guru)
01.08.2012 17:50
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

res je, nisem ravno pri času te dni..

pazok
(profesionalec)
01.08.2012 18:35
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Za božične praznike,baje pride ven JaPop skin

Anonim
(občasni dopisnik)
02.08.2012 14:12
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik heckler pravi:
Wayteq Xtab s Primo 2.0, kartami NQ Q1 2012 s FTR preizkušen na relaciji Ljubljana - Sonneberg in nazaj. Mašinca dela zelo lepo, hitro se odziva na vse spremembe (zraven je bil še X990), je pa res, da se precej greje, Sama baterija brez napajanja dela slabi 2 uri. Skoraj popolna, ko pa bodo še novi Skini bo pa še boljša. Vredno nakupa.
Zelo lepo slišat!

Citat:

Uporabnik popotnik pravi:
Gjak skin (800x480) bi naj odpravil pregrevanje,vendar še Janch ni imel časa testirat,če to drži.
Morda malo več razlage, v čem je problem pregrevanja.

Lp, A.


popotnik
(GPS presidente)
02.08.2012 15:18
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Isti problem pregrevanja je pri telefonih.
Naloži si Primo in boš videl kako postane telefon vroč,ker dela procesor na polno.


Anonim
(občasni dopisnik)
02.08.2012 17:22
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Hvala za pojasnilo. Nimam še nobene navigacije, se pa odločam za xTAB-50. Je to pregrevanje lahko vzrok za okvaro?

Lp, A.


popotnik
(GPS presidente)
02.08.2012 17:42
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Samo zagreje se nič drugega
Isto se ti prenosnik zagreje ob uporabi.
Pri nakupu XTAB-50 si pa lahko brez skrbi saj če boš malo preletel poste boš videl,da v primeru če se kakšna napaka pojavi na njem ti na servisu hitro uredijo in so zelo prijazni,tako da strah pri njem je odveč.
Mora pa biti zelo trdoživ glede na to da ga ima Janch,ki ga ravno ne špara (v smislu probavanja do maksimalnih zmogljivosti ) in mu še vedno odlično deluje.


Anonim
(občasni dopisnik)
08.08.2012 13:50
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

A so kakšne omejitve glede kartic (SDHC, class) oz. ali podpira micro SDHC 8 GB class 10?

Lp, A.


Janch
(GPS guru)
08.08.2012 13:56
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

SDHC 8GB class 10 podpira, ker točno to imam sam

Anonim
(občasni dopisnik)
08.08.2012 14:04
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

E, to sem hotel slišat.

Lp, A.


Anonim
(občasni dopisnik)
08.08.2012 18:56
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Še eno vprašanje: morajo biti karte nameščene v interni pomnilnik xTABa ali so lahko na kartici? Koliko prostora sploh zasedejo karte (recimo, da jih imaš več, od različnih ponudnikov) - je smiselno kupit 16 GB kartico?

Lp, A.


krimec
(trač pisalec)
08.08.2012 19:01
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Karte so itak za vsako državo svoja. Ne smeš pa imeti za isto državo gor podvojenih kart - od različnih ponudnikov, lahko pa kombiniraš ponudnike po državah.
Same karte ne zavzamejo več kot 3GB placa, tako da prav velike SD kartice samo zaradi zemljevidov ne potrebuješ.
So pa lahko v napravi ali pa na kartici.


heckler
(občasni dopisnik)
08.08.2012 19:45
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Sam sam naložil Primo in karte kar na Xtab, saj je dovolj prostora, parv tako pa ni več tistih težav, ki so jih imele 960 in 990 ki so se občasno obešale, dokler nisi celoten softwer in karte prenesel na MSD. MSD raje uporabi za glasbo, knjige ali pa filmčke.

Anonim
(občasni dopisnik)
08.08.2012 21:06
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Razmišljam, ali je hitrost prenosa podatkov pri uporabi navigacije pomembna (npr. Class 4 v primerjavi s Class10).

Vem, da je pomembna v fotografiji oz. pri zajemu HD videa.

Lp, A.


Janch
(GPS guru)
08.08.2012 21:22
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

klasa kartice je brezpredmetna v smislu hitrosti procesiranja podatkov pri navigaciji.

popotnik
(GPS presidente)
08.08.2012 21:59
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ni važna Class kartice ampak hitrost branja.
Recimo dve class 4 imata lahko različno hitrost,ena naprimer 6Mb/s druga pa 15Mb/s.
Posledično je manjša hitrost branja počasnejšo izrisovanje ali zatikanje zemljevidov.


Janch
(GPS guru)
08.08.2012 22:18
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

no class 10 ne more biti slabša od katerekoli class 4 po mojem..ali pač?

Anonim
(občasni dopisnik)
08.08.2012 22:22
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

No, to je pa že druga zgodba. Sem mislil, da so vse približno enake. Očitno bo treba bolj razmisliti, kaj nabaviti.

Morda kak konkreten predlog?

Lp, A.


Frenckie
(profesionalec)
08.08.2012 22:34
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Če boš na kartici imel še kak video (film), bo najbolje da kupiš Class10. Je precej pomembna hitrost branja.

Janch
(GPS guru)
08.08.2012 22:56
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

kaj češ tu veliko študirat... Kupiš 8 GB class10, ki jo danes dobiš za 10 eur in ne moreš sfalit. Primo software + zemljevide cele evrope z vsemi dodatki, brez problema naložiš na interni pomnilnik naprave in ti nanesejo cca 2.5 GB, torej ti ostane še 1/3 prostora na napravi + cela SD za poljubno multimedio..

Jado
(SCANIA, na uro ziher 140)
09.08.2012 07:16
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

če se ne motim imamo 8GB po 8€, 16gb class 10 pa po 13€...v glavnem đabaka.

Anonim
(občasni dopisnik)
10.08.2012 23:05
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Danes nabavil xTAB-50

Zakaj nima logotipa na sprednji strani?

Firmware naj bi bil že nadgrajen. Kako se pogleda verzijo firmwara oz. katera je zadnja verzija?

Lp, A.


heckler
(občasni dopisnik)
11.08.2012 08:03
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ob zagonu same naprave je logotip Wayteq, to pa je tudi vse. če te pa zanima sistem, klikni na ikono nastavitve, premakni se do konca z drsnikom, izberi "o telefonu" in tam najdeš vse informacije, ki te zanimajo.

Anonim
(občasni dopisnik)
11.08.2012 09:33
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik heckler pravi:
če te pa zanima sistem, klikni na ikono nastavitve, premakni se do konca z drsnikom, izberi "o telefonu" in tam najdeš vse informacije, ki te zanimajo.
Hvala lepa, to sem malo prej pogruntal tudi sam, pa mi nič ne pomaga - še vedno ne vem, katera je zadnja verzija firmwara.

Lp, A.


compadre
(amater)
11.08.2012 10:48
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pozdrav vsem skupaj

Inštaliral sem Primo 2012. Zadeva je kar ok igrala, vendar mi je pa izginil "notification bar", ga sicer lahko prikličem z gumbom za vklop, a se takoj skrije nazaj.
Od začetka je bil viden skoz......kje sem ga zalomil?

Posodobil sem napravo tudi že, uspešno, samo s kartico zgleda nekaj ni štimalo, ker potem ko bilo vse gotovo, sem kartico formatiral, ne v wayteq-u, naložil Igo, a ko sem jo dal v napravo, se je spet hotel updejtat.....znova in znova...
Z drugo kartico ni problemov.

Škoda, da še skini ne delujejo.
TMC deluje, vendar samo preko wifi. Na anteno od 960BT pa žal ne (še).


Janch
(GPS guru)
11.08.2012 11:26
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

1. Statusna vrstica se ti ne vidi, ker si pač naložil fulscreen verzijo. (obstaja tudi taka, kjer je statusna vrstica vidna)
2. Ko pripraviš update za posodobitev firmwera, se ti na SD ustvari skrita particija, kamor se zapiše img file. Ta skrita particija v winsih ni vidna, zato je s klasičnim formatom ne moreš pobrisat oz. ni efekta. Rešitev za to je, da kartico sformatiraš z istim orodjem kot si pripravil update SD, torej PhoenixCard, kjer imaš opcijo "Format to normal"


compadre
(amater)
11.08.2012 11:32
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

1: ok, bom probal najti še kakšno drugo verzijo......(čeprav je od začetka bila)
2: ahaaaa! skrita prticija...se reši s phoenix-om, ok. Hvala za razlago!


Stupo
(novinar)
11.08.2012 11:55
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Sem imel enako težavo s kartico in skoraj že obupal. Lahko smo srečni, da imamo na forumu Jancha, ki ima rešitve za vse naše težave

Anonim
(občasni dopisnik)
12.08.2012 12:41
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Še vedno nisem dobil odgovora, katera je zadnja verzija firmwara xTAB-50 - prosim, če je možno.

Bi prilepil screen shot iz mojega xTABa, pa ne znam.

Lp, A.


Janch
(GPS guru)
12.08.2012 13:10
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

saj lahko prepišeš ane?

Različica sistema Android: 2.3.4
Različica radijske programske opreme: 2.0
*Različica jedra: #r1-94-gfe1ef8f
*Delovna različica: #r1-160-g863ed23
UUID: unikatna številka strojne/programske opreme. (so različne ne glede na to, da gre za isto napravo/sw/hw)

*možno je, da so te številke različne pri vsaki napravi tudi, če imajo naložen isti update.


Anonim
(občasni dopisnik)
12.08.2012 13:37
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
saj lahko prepišeš ane?
Ja seveda lahko, samo sem mislil, da vi mojstri zlahka prilepite sliko zaslona. Se opravičujem za lenobo .

Moji podatki so identični tvojim, torej je bil xTAB dejansko že nadgrajen:

Različica sistema Android: 2.3.4
Različica radijske programske opreme: 2.0
Različica jedra: #r1-94-gfe1ef8f
Delovna različica: #r1-160-g863ed23

Hvala za trud.

Lp, A.


Twister87
(stalni dopisovalec)
22.08.2012 23:43
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

#$%## mater u "&$"$#!
Je&em se s to nadgradnjo xTAB-a ze odkar je popravek zunaj. Nikakor mi ni uspelo zrihtat tega. Kot prvo, nisem mogel na SD kartico naloziti tistega img popravka s programom PhoenixCard. Ko mi to koncno uspe preko telefona, ki sem ga uporabil namesto citalca kartic na prenosniku, pa se pojavi problem, kako tega hudica zdaj pripravit da bo zagnal popravek. vstavim kartico v xTAB, jo prikljucim na napajanje in se zgodi... NIC. Zamenjam 3 kartice in naredim z vsemi isto, pa brez uspeha. Danes pa sem koncno zamenjal se eno kartico in sicer sem prej vedno uporabljal Transcaned microSD, danes pa sem nalozil popravek na Kingstonovo. In glej ga zlomka, zadeva dela tako kot mora.Ko sem hotel xTAB ze #%knit skoz okno, pa koncno pogruntam to brezvezno foro.
V glavnem - pri updejtu ne uporabljajte Transcaned microSD, ker je ne bo zaznalo. Sicer mi je cudno, da ostalo vse lepo laufa iz te kartice, updejt pa ne.


Stupo
(novinar)
27.08.2012 09:24
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Jaz sem pri Enaa kupil Micro SD kartico Verbatim 8GB za 4,50€ in deluje brez težav.

PujsaPepa
(občasni dopisnik)
01.09.2012 12:48
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik heckler pravi:
...težav, ki so jih imele 960 in 990 ki so se občasno obešale, dokler nisi celoten softwer in karte prenesel na MSD. MSD raje uporabi za glasbo, knjige ali pa filmčke.
To še vedno drži za 960BT ? da je bolje imeti primo+mape na SD kartici in ne v intrenem pomnilniku naprave ?


PujsaPepa
(občasni dopisnik)
01.09.2012 13:21
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

katero slabost (ali celo nedelovanje) bi imele "navadn" tablice, npr. Asus Transformer TF300 napram Wayteq TABu ? Če prav razumem instaliraš isti Primo Android gor, iste skine, mape... bi bil GPS sprejem slabši, ker ima Wayteq TAB več kanalov ?
Bi s Transformerjem celo pridobil možnost blueTooth komuniciranja s GSM telefonom v avtu ? Batwrij pri enem bolj zdrži ? še kaj ?


Janch
(GPS guru)
01.09.2012 13:58
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Vsak ima svoje karakteristike in predvsem namembnost, zato primerjavo delati med njima je brezpredmetno. Verjetno tudi na Transformerju deluje Primo, vendar potrebuješ ustrezen .apk za resolucijo (1280 x 800), ki je precej višja kot na xTAB 50. Sicer pa si ne znam predstavljati tabličnih računalnikov z večjimi zasloni za dejansko navigacijo v avtomobilu.

mimogrede, ne postavljaj istih vprašanj v različnih temah, ker bodo dosledno brisana!


PujsaPepa
(občasni dopisnik)
01.09.2012 18:34
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
Vsak ima svoje karakteristike in predvsem namembnost, zato primerjavo delati med njima je brezpredmetno. Verjetno tudi na Transformerju deluje Primo, vendar potrebuješ ustrezen .apk za resolucijo (1280 x 800), ki je precej višja kot na xTAB 50. Sicer pa si ne znam predstavljati tabličnih računalnikov z večjimi zasloni za dejansko navigacijo v avtomobilu.
teoretično: a se da "sparit" navadno tablico (npr. Transformer, ali Galaxy 10" TAB) prek BT s telefonom ? Imajo te navadne tablice veliko slabši GPS in posledično več laga ?
Ali obstaja kakšna tablica ki ima FM sprejemnik, da uporabis TMC ? ali je potrebno še kaj drugega ?
Pravilno berem, da so ponavadi androidni telefoni prešibki za iGo Primo (ki podpira TMC), a na močnejših (quad-core) androidnih telefonih in iGo Primo bi pa šel TMC (če imajo FM sprejemnik) ?


Janch
(GPS guru)
01.09.2012 19:25
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Teoretično:

1. Google
2. Vpišeš točen model tablice ki te zanima
3. Prebereš specifikacije naprave
- Če vidiš, da ima BT, potem je jasno, da jo lahko spariš s telefonom.
- Če vidiš da ima GPS, potem pomeni da GPS deluje tako kot mora in kvalitetno (smo v letu 2012)

FM sprejemnik ne igra TMC vloge pri Android verziji Prima (to sem napisal že vsaj 5x v različnih temah..). Primo sprejema prometne informacije izključno preko wi-fi povezave preko uradnega strežnika naviextras.com.

Kje si prebral, da so novodobni android telefoni prešibki za poganjanje Prima? Jaz za to prvič slišim..


PujsaPepa
(občasni dopisnik)
01.09.2012 22:17
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
- Če vidiš, da ima BT, potem je jasno, da jo lahko spariš s telefonom.
- Če vidiš da ima GPS, potem pomeni da GPS deluje tako kot mora in kvalitetno (smo v letu 2012)

OOOooo, me veseli.. sem domneval da ima jo ti kanali (64) in različne antene kakko vezo s sprejemanjem signala iz (večh) satelitov.

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
FM sprejemnik ne igra TMC vloge pri Android verziji Prima (to sem napisal že vsaj 5x v različnih temah..). Primo sprejema prometne informacije izključno preko wi-fi povezave preko uradnega strežnika naviextras.com.

Aha! Androdi verzija (zaenkrat) še vedno sprejema TMC le preko WiFi, WinCE verzija pa izključno preko TMC antene ?

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
Kje si prebral, da so novodobni android telefoni prešibki za poganjanje Prima? Jaz za to prvič slišim..
bi moral malo nazaj presrfat vse poste... razumel sem, da je MyWay manj zahteven kot PRIMO za procesor, in torej domneval, da če ima telefonček le 600Mhz je pač bolje le MyWay uporabljat, če imas dvojedrnih 1.5Ghz pa lahk oprobaš Primo sem narobe razumel poste ?


Janch
(GPS guru)
01.09.2012 23:12
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik PujsaPepa pravi:
Aha! Androdi verzija (zaenkrat) še vedno sprejema TMC le preko WiFi in podakovne povezave (preko mobilnega omrežja), WinCE verzija pa izključno preko TMC antene ?


Citat:

razumel sem, da je MyWay manj zahteven kot PRIMO za procesor, in torej domneval, da če ima telefonček le 600Mhz je pač bolje le MyWay uporabljat, če imas dvojedrnih 1.5Ghz pa lahk oprobaš Primo sem narobe razumel poste ?
to je že res, da je manj zahteven ampak do nedavnega sploh ni bilo izbire, saj Primo za Android še ni obstajal, torej je bil na voljo le MyWay, ki pa je imel tehnične omejitve pri resoluciji - na vislokih ločljivostih ne deluje. Zdaj ob prihodu Prima na android sceno je projekt optimizacije in skiniranja MyWay navigacije bolj ali manj itak zaključen in skinerji so se fokusirali zdaj le na Prima. Ta pa deluje na vseh novodobnih telefonih ki imajo GPS podporo. Težave so v glavnem le pri inštalaciji in samem delovanju na določenih telefonih/napravah, vendar ne iz vidika same sistemske podhranjenosti, temveč bolj zaradi tehničnih neskladij in ugank..


heckler
(občasni dopisnik)
07.09.2012 19:05
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zdravo

Nekje sem zasledil, da naj bi že obstajali nekateri skini za xTab, vendar jih ne nejdem, oziroma mi najdeni GjAk skin ne deluje. Ali jih je morda že kdo kje zasledi?

Za Jancha pa prošnja. Ali lahko dobim slikco za tunele kot je v tem tvojem XTab predstavitvenem postu.

lep dan vsem Alterjevcem


Bias
(občasni dopisnik)
08.09.2012 14:06
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Sem si nabavil tole navigacijo in sem zadovoljen.

Nisem še naredil update-a, pa mi je vseeno zelo hitro našlo satelite in aktiviralo delovanje. Tisto t.i. pregrevanje, ali boljši termin gretje, me ne moti in ni pretirano. Display je odziven in relativno natančen (to se vidi/pozna pri pisanju) aplikacije delujejo.

Obvezno pri nakupu te navi dokupite še priročno torbico od Wayteq-a, ker nekaj jo je potrebno pospravit, kajne

Edino kar sem opazil je morebiti WiFi, v sobi kjer mi ostale naprave (Asus Transformer, iPod Touch, Huawei Ideos Pro, laptop, HP wifi prineter) lepo povežejo, mi xTab mojega lastnega ne pokaže v vsej "moči" in nekajkrat niti ne poveže, ko grem na balkon, mi pokaže tudi manj najdenih wifijev kot ostale naprave... ali ima slabši sprejemnik, ne vem. Bom še okoli tega raziskal.

iGo Primo je odličen, in deluje super, sem ga pa moral naložit na SD kartico, ker če sem ga dal na integ. spomin mi je napisalo, da moram vložiti kartico, ali nekaj podobnega.

Avtonomija baterije me ne skrbi ker bo naprava primarno za navigacijo in v uporabi v vozilu, torej bo imala stalno napajanje, za šetanje po mestu in uporabo walk navi (kar dejansko še nisem nikoli uporabljal na roadtripih po Eu deželah) pa itak lahko uporabljam iGo na telefonu, tako da ta "problem# je rešen.

Edino kar sem opazil, ker imam iGo na sd kartici in ko navigacijo izklopim (ne vem, a je enako ko gre v SleepMode, se ne spomnim), se mi aktivira vedno znova spomin kartice, torej ni stalna povezljivost...ali je to lahko problem ko grem na dolgo pot, hipotetično: Ljubljana via Berlin, in se vmes za pol ure ustavim na kofetku, navi ugasnem in se vrnem v vozilo zalaufam navi, ali bo pot nastavljena od tam kjer sem končal ali bo potrebna nova nastavitev poti?

Ali priporočam napravo? DA, predvsem za vse ljubitelje androida Je lična, lahka, uporabna in, ja, deluje :D


danielsendler
(občasni dopisnik)
15.09.2012 20:12
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

A bi lahko kdo napisal ali kako drugače, kako se bi dalo rootati ta XTAB 50?

danielsendler
(občasni dopisnik)
28.10.2012 21:46
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Nisem dobil odgovora na zgornje vprašanje, kot kaže tudi, da nobeden nima nobenih težav s to napravo. Bom pa jaz malo pojamral. Opazil sem, da na moji poti, vsak teden 2krat NL in nazaj v SLO, igo lepo dela, če ga pa predolgo pustim na miru, in se po parih urah spomnim kaj pogledati, npr kakšen poi ipd, se mi naprava sama od sebe resetira, kot da sem jo šokiral - kaj me budiš. Pa sem vse skupaj instaliral direkt na napravo, bom videl kako bo. Ta teden je lepo delalo. Drugače pa imam same pohvale nad napravo, razen ta reset mi ni jasen. Pa sem moral že enkrat zamenjati aparat, prejšnji se je pa tudi parkrat na dan sam od sebe resetiral, pa tudi sam od sebe prižgal. Mogoče imam pa samo jaz te probleme

heckler
(občasni dopisnik)
29.10.2012 12:23
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Na mojem XTabu se to ne dogaja, pa tudi kolega, ki ga redno uporablja, mi ni nikoli pojamral o tovrstni težavi. Morda je kakšna težava v Skinu, ki ga (če ga) uporabljaš.

danielsendler
(občasni dopisnik)
29.10.2012 13:36
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ne nem, uporabljam tazadnji skin in sicer GjAk_v1.1_BigRes+

Twister87
(stalni dopisovalec)
30.10.2012 19:19
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Jaz imam tudi tezave s to napravo. Sumim, da je tezava z zaslonom, saj se vcasih obnasa tako, kot da bi kdo kaj pritisnil. Naprimer med voznjo kar sama od sebe zacne nekaj utripati v spodnjem levem kotu in mi vrze iz prikaza zemljevida v osnovni meni Primota. Vcasih pa mi sama pritisne v spodnjem desnem kotu in mi namesto tistih treh podatkov (cas, cilj, ipd) kaze samo se enega. Je to zrelo za upostevanje garancije?

danielsendler
(občasni dopisnik)
30.10.2012 21:00
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Glede na to, da kar sama nekaj tipka po zaslonu, je po moje kar zrela za na servis. Iz mojih izkušenj ti pa povem, da so tam res ful prijazni in odprti za vprašanja

Garfildd
(novinar)
16.11.2012 22:24
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Vprašanje glede Android navigacij, gledam variante na DX pa tudi tega Wayteqa, ampak v čem je smisel da noben ta gps nima bluetooth vmesnika, vsi samo WiFi, rad bi imel v avtu varianto še za prostoročno telefoniranje...

To verjetno ni omejitev androida?


Janch
(GPS guru)
16.11.2012 22:31
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

verjetno ne, glede na to, da ima že vsak mobilnik poleg wi-fi tudi BT Hendikep pač..

RaGlaSi
(amater)
17.11.2012 08:57
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Na voljo je nadgradnja za xTAB-50 na operacijski sistem Android 4.0 (ICS)


www.wayteq.si


danielsendler
(občasni dopisnik)
17.11.2012 13:41
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Super. Hvala

Janch
(GPS guru)
17.11.2012 17:31
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

danielsendler
(občasni dopisnik)
17.11.2012 17:38
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Janch, katero verzijo primota laufaš, imaš drugačno ikono na zgornji sliki zanj, kot imam jaz?

Janch
(GPS guru)
17.11.2012 17:48
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

heh, sem vedel, da me bo nekdo nekaj podobnega vprašal..imaš popolnoma enako verzijo, ampak DroidExplorer pač malo zmeša barve pri screen shotu..:)

danielsendler
(občasni dopisnik)
17.11.2012 18:43
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Sem nadgradil mojga x taba, igo primo inštaliral, pa sedaj ob vsakem zagonu zahteva začetne nastavitve, kot da se za vsako resetira. Mi je pa ob prvem zagonu nekaj napisal, ampak sem to ignoriral, sedaj je pa problem

Missing or incomplete folder:/mnt/extern_sd/igo/license.zip:/mnt/extern_sd/igo/license.Zip:open failed:EACCES(permission denied)


Janch
(GPS guru)
17.11.2012 20:07
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zato ker nalagaš na SD in po novem naprava vidi SD kot "extern_sd" te pa ni v root listi apk oz sys fajla:

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO"

Sicer sem se že kar nekaj časa zajebaval, da bi mu to dopovedal, a zaenkrat brez efekta...
Rešitev zaenkrat je ta, da pač naložiš Prima na notranji disk naprave, potem dela brez problema in normalno shranjuje vse nastavitve.

mimogrede, zdaj dela Google lokalno iskanje tudi na tej napravi, kar do sedaj ni!


danielsendler
(občasni dopisnik)
17.11.2012 20:53
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Kako si pa usposobil google iskanje? Verjetno si moral kaj v sys vpisat, al? Če je možno, daj prilepi ta sys. Sedaj se pa še ukvarjam s skini, pred posodobitvijo je gjak lepo delal, sedaj ga pa v preoblekah spoloh ne pokaže. Drugače pa sedaj dela primo, brez resetiranj, ko sem komplet dal na notranji spomin. Sem to že prej naredil, pa je bil očitno nujen reset naprave

popotnik
(GPS presidente)
17.11.2012 21:16
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zgoraj ko si prilepil nimaš zraven extern_sd

Probaj tvoj obstoječ zapis v sys.txt zamenjat z tem zapisom:

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /extern_sd/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO"


Janch
(GPS guru)
17.11.2012 21:26
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Točno to je bila prva stvar, ki sem jo sprobal, a ni bilo efekta. Moram se malo bolj poglobit, ko bom pri času..

Janch
(GPS guru)
17.11.2012 21:29
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

@danielsendler
relax, imam tudi sam nekaj nerešenih zadev okoli tega (tudi meni zdaj ne vidi nobenega skina) in ko bo vse izpiljeno, ti pošljem vse kar rabiš..kmalu, upam!


danielsendler
(občasni dopisnik)
17.11.2012 21:34
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Super, nič ne priganjam, kar počasi, pa čimprej

2CV
(stalni dopisovalec)
18.11.2012 17:24
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
Zato ker nalagaš na SD in po novem naprava vidi SD kot "extern_sd" te pa ni v root listi apk oz sys fajla:

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO"

Sicer sem se že kar nekaj časa zajebaval, da bi mu to dopovedal, a zaenkrat brez efekta...
Rešitev zaenkrat je ta, da pač naložiš Prima na notranji disk naprave, potem dela brez problema in normalno shranjuje vse nastavitve.

mimogrede, zdaj dela Google lokalno iskanje tudi na tej napravi, kar do sedaj ni!
Res zoprna zadeva, tudi sam probavam na vse načine in ne rata nikakor, da bi delovalo iz ext_SD!


popotnik
(GPS presidente)
18.11.2012 17:52
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Apk za JB ima tako vnešeno pot:

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/sdcard/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/external_sd/iGO /mnt/exsdcard/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /ext_card/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/extSdCard"
has_secondary_root=0
data="android_linked_root"

Probaj s tem zgornjim zapisom v sys.txt ali pa s tem spodaj:

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnt/sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/extern_sd/iGO /mnt/ext_SD/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /ext_card/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/extSdCard"
has_secondary_root=0
data="android_linked_root"


Janch
(GPS guru)
18.11.2012 20:02
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

do nadaljnega osebno opuščam ta projekt, sem probal že vse živo. Očitno ni vse povezano z ICS verzijo Androida. Zelo verjetno je to povezano predvsem z novim romom naprave (pravicami)..Opažam tudi, da primo gladko ignorira ukaz:

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:800x480/480x800:fullscreen"

in se primo kljub temu ukazu podredi sistemski vrstici, kar pomeni, da se sicer raztegne čez cel zaslon, vendar sistemska vrstica vselej ostane na vrhu, torej se prekrivata.

Da povzemem, kaj prinese novi update (ICS) v zvezi z Primom:

- primo deluje le iz internega pomnilnika naprave (itak je na voljo 4 Gb)
- primo ne deluje čez cel zaslon - spodaj ostane aktivna statusna vrstica (jaz sem jo imel že prej, ker mi tako itak bolj ustreza)
- Po novem deluje tudi Google lokalno iskanje

vsekakor pa v vsakem priporočam update sistema, ki sicer prinese splošne izboljšave OS-ja, torej tudi boljši generalni izkoristek WayteQ xTAB-50 GPS naprave!


danielsendler
(občasni dopisnik)
18.11.2012 20:06
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Kako usposobiti google lokalno iskanje?

popotnik
(GPS presidente)
18.11.2012 20:16
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

@Janch

Jaz se še nisem predal
Z @2CV probavava, če nama bo uspelo


Janch
(GPS guru)
18.11.2012 20:30
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zgleda, da si bom moral spremenit podpis...

good luck!


2CV
(stalni dopisovalec)
19.11.2012 18:31
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik popotnik pravi:
@Janch

Jaz se še nisem predal
Z @2CV probavava, če nama bo uspelo
Oj !

Zaradi službenih zadev preizkušanje malo trpi ampak se ne predamo !

LP

PS.: Žal prvi sys file ne deluje!


wolffstein
(amater)
19.11.2012 21:44
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Jaz nimam nikakršnih težav. Zadevo sem nadgradil na ICS, na kartico naložil IGO, ga inštaliral in dela brez težav, tudi skini delajo vsi, kot prej, pa opravilna vrstica se tudi skrije ( v nastavitvah je ikona Hide bar in si tam nastaviš). Skratka vse dela b.p. Google iskanje pa mi ni delalo prej, pa mi niti sedaj ne ...

2CV
(stalni dopisovalec)
19.11.2012 21:55
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik wolffstein pravi:
Jaz nimam nikakršnih težav. Zadevo sem nadgradil na ICS, na kartico naložil IGO, ga inštaliral in dela brez težav, tudi skini delajo vsi, kot prej, pa opravilna vrstica se tudi skrije ( v nastavitvah je ikona Hide bar in si tam nastaviš). Skratka vse dela b.p. Google iskanje pa mi ni delalo prej, pa mi niti sedaj ne ...
Na ext_SD?

LP


wolffstein
(amater)
19.11.2012 22:07
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik 2CV pravi:
Citat:

Uporabnik wolffstein pravi:
Jaz nimam nikakršnih težav. Zadevo sem nadgradil na ICS, na kartico naložil IGO, ga inštaliral in dela brez težav, tudi skini delajo vsi, kot prej, pa opravilna vrstica se tudi skrije ( v nastavitvah je ikona Hide bar in si tam nastaviš). Skratka vse dela b.p. Google iskanje pa mi ni delalo prej, pa mi niti sedaj ne ...
Na ext_SD?

LP
Pač na kartico, ki jo vstaviš v napravo, tako, kot sem imel prej. Na internem spominu (navigaciji) imam samo operacijski program.


Janch
(GPS guru)
19.11.2012 22:08
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

statusna vrstica ostane (vsaj v mojem primeru) četudi jo z ukazom skrijem, se po nekaj sekundah pojavi sama nazaj...In če imaš verzijo Prima, ki res deluje iz SD kartice, ti dovolim, da jo tukaj javno objaviš!

edit: vidim, da sva pisala istočasno - preveri na napravo, in se prepričaj, da nimaš po kakšnem "naključju" mape iGO še v rootu naprave...


wolffstein
(amater)
19.11.2012 22:22
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
statusna vrstica ostane (vsaj v mojem primeru) četudi jo z ukazom skrijem, se po nekaj sekundah pojavi sama nazaj...In če imaš verzijo Prima, ki res deluje iz SD kartice, ti dovolim, da jo tukaj javno objaviš!

edit: vidim, da sva pisala istočasno - preveri na napravo, in se prepričaj, da nimaš po kakšnem "naključju" mape iGO še v rootu naprave...
Preverjeno. Na napravi je samo ikona (bližnjica) do programa, v rootu ni ne duha ne sluha. Verzija pa je tvoja zadnja.


popotnik
(GPS presidente)
20.11.2012 11:20
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Sedaj pa edino ostane, da si med posodobitvijo naredil nekaj drugače kot pa Janch in 2CV.
Kaj si naredil hard reset ko si naložil, oziroma če lahko na kratko napišeš kaj si naredil morda bomo našli razliko in posledčno tudi rešitev


2CV
(stalni dopisovalec)
20.11.2012 18:39
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Mene tako jezi, da ne morem Iga namestiti na ext_SD, da ne vem če ne bi naredil dowgrade.

Upam, da se bo vendarle našla kakšna rešitev, meni ne rata ni s spreminjanjem sys.txt datoteke niti z raznimi programi.

LP


Janch
(GPS guru)
20.11.2012 18:42
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

delajo skinerji na tem..sem jim predstavil problem! stay tunned

2CV
(stalni dopisovalec)
20.11.2012 18:51
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
delajo skinerji na tem..sem jim predstavil problem! stay tunned
HVALA


wolffstein
(amater)
20.11.2012 19:54
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik popotnik pravi:
Sedaj pa edino ostane, da si med posodobitvijo naredil nekaj drugače kot pa Janch in 2CV.
Kaj si naredil hard reset ko si naložil, oziroma če lahko na kratko napišeš kaj si naredil morda bomo našli razliko in posledčno tudi rešitev
Nič drugače, kot po Janch-ovih navodilih (za posodobitev 2.3 verzije);

S pomočjo programa Phoenix card sem pripravil kartico (formatiranje in potem zapis slike 4.03), jo vstavil v napravo in jo zagnal. Po končani nadgradnji sem kartico odstranil, jo s pomočjo istega programa zopet formatiral in nanjo prenesel komplet IGO + apk.

Kartico sem vstavil, zagnal .apk in voila. Dela vse tako kot mora.


Janch
(GPS guru)
20.11.2012 20:01
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ob tvojem postu se res počutim kot bedak.. daj pošlji mi samo .apk file s katerim si inštaliral, da vidim zakaj se gre.

wolffstein
(amater)
20.11.2012 20:20
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Poslano.

popotnik
(GPS presidente)
20.11.2012 20:22
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Glede na napisano je na sveže naložil Primo, se pravi brez mape Save po moje bi bilo dobro probat z njegovim celim paketom mapo iGO + apk.

wolffstein
(amater)
20.11.2012 20:25
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Nisem ga naložil na sveže. Preden sem kartico formatiral, sem vsebino skopiral v mapo na namizje PC-ja in jo kasneje nespremenjeno naložil nazaj na kartico, tako, da je bila tudi mapa save "stara".

Janch
(GPS guru)
20.11.2012 20:34
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ne gre, enak error. Ne vem več..bom počakal kaj bodo skinerji naumili. Zdaj se luboz ukvarja s tem

2CV
(stalni dopisovalec)
20.11.2012 20:48
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik wolffstein pravi:
Nisem ga naložil na sveže. Preden sem kartico formatiral, sem vsebino skopiral v mapo na namizje PC-ja in jo kasneje nespremenjeno naložil nazaj na kartico, tako, da je bila tudi mapa save "stara".
Oj !

Tudi jaz sem se spomnil, da sem si staro vsebino IGO mape skopiral na disk in sem sedaj zamenjam mapo save. Kot kaže DELUJE !

LP
PS. V IGO mapi nimam nič sys.txt datoteke


popotnik
(GPS presidente)
20.11.2012 20:59
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

@2CV

Inštaliraj tisti apk, ki sem ti ga včeraj poslal in daj not tisto sys.txt, ki sem ti jo včeraj poslal in zamenjaj v sys.txt

[folders]

s tem:

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnz/extern_sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/extern_sd/iGO /mnt/ext_SD/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /ext_card/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/extSdCard"


2CV
(stalni dopisovalec)
20.11.2012 21:07
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik popotnik pravi:
@2CV

Inštaliraj tisti apk, ki sem ti ga včeraj poslal in daj not tisto sys.txt, ki sem ti jo včeraj poslal in zamenjaj v sys.txt

[folders]

s tem:

[folders]
linked_root_list="/sdcard2/iGO /sdcard/iGO /sdcard/sd/iGO /sdcard/external_sd/iGO /mnt/extern_sd/iGO /mnz/extern_sd/iGO /mnt/iGO /storage/iGO /mnt/sdcard/sd/iGO /mnt/sdcard/extern_sd/iGO /mnt/ext_SD/iGO /mnt/sdcard/extStorages/SdCard/iGO /ext_card/iGO /mnt/ext_card/iGO /mnt/extSdCard"
Kot kaže mi niti tega ni treba, zadeva deluje. Moram še malo pretestirati !


popotnik
(GPS presidente)
20.11.2012 21:13
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Kaj si sedaj naredil da ti deluje

2CV
(stalni dopisovalec)
20.11.2012 21:59
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zamenjal sem save mapo s tisto, katero sem našel v back up-u IGO mape, ki sem jo imel na prejšnji instalaciji na SD kartici. Sem se pa prehitro veselil saj sicer napake ne javlja ampak zadeva ne deluje 100%. Ko na primer v zgodovini destinacij pobrišem eno destinacijo se le ta pru naslednjem zagonu programa ponovno pojavi, kot da je ne bi zbrisal. Tudi skin-ov mi sedaj ne prikazuje oz. jih ne morem zbrati. Kot kaže bo potrebno še nekaj dela da bo zadeva delovala iz ext_SD. grrrr

popotnik
(GPS presidente)
20.11.2012 22:28
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Si probal z apk in sys, ki sem ti prej poslal na mail?

wolffstein
(amater)
21.11.2012 13:32
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ocitno res nekaj ne stima ...
Vedno' ko napravo vzgem' se pojavijo privzete nastavitve.


retro
(založnik)
21.11.2012 13:39
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Morda so pri Wayteq.u pogruntali da preveč šarite po aparatih in so vam to na nek način ki je znan samo tovarni onemogočili.Sicer pa občudujem in podpiram vaš trud pri strokovnih tehničniih raziskavah.

Janch
(GPS guru)
21.11.2012 14:43
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

kot sem takoj že na začetku posumil, je zelo verjetno problem v tem, da so v novem romu po novem "omejene" pravice za določene parametre, ki jih programi pišejo na SD ali flash..posledično so omenjene težave in zaradi tega vam ne shranjuje nastavitev, kljub temu, da pravite, da vam program nekaterim deluje tudi iz SD kartice..Sam sem napravo tudi rootal, a tudi to ne vpliva na omenjen problem..verjamem, da bomo zadevi prej ali slej prišli do dna in rešili to uganko. Še sreča, da imamo mednarodne "veze"

2CV
(stalni dopisovalec)
21.11.2012 21:40
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pozdrav !

Ali še komu po nadgradnji ne delujejo SKIN-i? Meni namreč ne oz. jih sploh ne vidim za izbrat.


wolffstein
(amater)
21.11.2012 21:49
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Jaz sem namestil nazaj 2.3.4, dokler se zadeva ne uredi. Uporabljam napravo 9-10h/dan in si ne morem privoščiti,da ne bi bila zanesljiva.

Janch in ostali strokovnjaki ... računamo na vas.BloedeSau
(amater)
24.11.2012 08:13
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Sem pred tem, da narocim xTAB-50. Cisto na kratko imam se nekaj vprasanj:
iGo Primo 2.0 dela normalno, ce je instaliran na internem spominu?
Najbolj pa me skrbi, ce je na voljo forumska softwareska podpora, brez tega ne grem v nakup, if you know what i mean.

Bottom line, ali je trenutno to dober nakup ali je prevec buggy firmware na tem tabletu?
Uporabljal ga bom primarno kot GPS in to ravno Primota, ker sem ze navajen, ostalo mi je manj pomembno.
Se eno vprasanje, ki je bilo sicer ze velikokrat odgovorjeno, pa vseeno: na eni neslovenski spletni strani od Wayteq-ov lahko kot dodatno opremo izberes TMC anteno. Je torej ta antena v resnici neuporabna za ta tablet in hocejo zraven prodati neuporabno stvar?
Najlepsa hvala za odgovore!


WeWatchingYou
(založnik)
24.11.2012 18:57
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

lahko pa tudi TEGA nabaviš, sicer se še nobeden ni pohvalil da ga ima, ampak je cenovno zanimiv

BloedeSau
(amater)
24.11.2012 21:22
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ja fajn zgleda, tudi specifikacije so zanimive. Podoben je tudi aTAB 7G, samo ga ni za dobiti v Slo.
Me pa se vedno mika xTab-50, ravno zaradi forumske podpore


WeWatchingYou
(založnik)
24.11.2012 21:32
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik BloedeSau pravi:
Ja fajn zgleda, tudi specifikacije so zanimive. Podoben je tudi aTAB 7G, samo ga ni za dobiti v Slo.
Me pa se vedno mika xTab-50, ravno zaradi forumske podporeKLIK?
drugače je android v osnovi pri vseh podoben


BloedeSau
(amater)
24.11.2012 23:25
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ja, drugega ni za dobiti (aTab) v Slo.

Bom pa vprasal se takole: npr. ce si kupim Google Nexus 7, se da potem brez problema gor nalozit (npr copy&paste, tako kot pri starih Wayteq napravah) iGo Primo 2.0? V najslabsem primeru moram v sys fajlu nastavit resolucijo program in je to to?
Ker si ne bi rad kupil necesa, da bi se moral potem zaj... ker resnicno nimam casa.

Hvala za odgovor!


popotnik
(GPS presidente)
25.11.2012 00:01
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ti samo kupi kar ti srce poželi, za ostalo bomo poskrbeli mi

Na xTAB-50 pa ti za enkrat dela Primo normalno iz internega pomnilnika, tako da ga lahko kupiš brez skrbi, za zunanjo SD pa si tudi lahko brez skrbi, da se bo našla rešitev.


BloedeSau
(amater)
25.11.2012 00:34
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

To je vse, kar sem rabil vedeti, hvala ti!!

danielsendler
(občasni dopisnik)
25.11.2012 08:23
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Sem šel nazaj na 2.3 verzijo, pa se sedaj ob vsakem zagonu sproži instalacijski postopek nadgradnje, ampak samo v primeru, če je kartica v napravi, pa sem jo formatiral, dal drugo noter itd. Brez kartice pa se normalno zažene. Pa sem naložil potem 4.0, pa jet udi isto. Kaka ideja?

Janch
(GPS guru)
25.11.2012 08:51
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

To je zato, ker si jo formatiral na klasičen način v windowsih! Če pogledaš lastnosti kartice, boš videl, da je kapaciteta SD kartice nekje 300MB manjša - razlog je particija, ki se je ustvarila s Phoenix cardom za namen update procesa in le te windows ne zna formatirat in na njej ostane img file, ki ti posledično vsakič sproži update. Kakorkoli, zaženi PhoenixCard in tam imaš opcijo "format to normal", nato jo formatiraj še v winsih!danielsendler
(občasni dopisnik)
25.11.2012 09:00
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Bom probal, hvala care

Janch
(GPS guru)
25.11.2012 09:02
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik BloedeSau pravi:
Se eno vprasanje, ki je bilo sicer ze velikokrat odgovorjeno, pa vseeno: na eni neslovenski spletni strani od Wayteq-ov lahko kot dodatno opremo izberes TMC anteno. Je torej ta antena v resnici neuporabna za ta tablet in hocejo zraven prodati neuporabno stvar?
Najlepsa hvala za odgovore!
TMC antena deluje na vseh wince verzijah WayteQ modelov. Za android sistemom ni kompatibilna, torej za xTAB 50 ne pride v poštev. TMC pa sicer na tem modelu deluje preko wi-fi povezave, kot smo že večkrat napisali.


Janch
(GPS guru)
25.11.2012 21:39
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ok, kot smo vam obljubili, je tukaj rešitev za Primo (in podobne aplikacije), da ga lahko inštalirate in zaganjate iz SD kartice, kar je bilo to zdaj zaradi spremembe sistemske strukture in s tem povezanih pravic z novo verzijo Androida (ICS) na tej napravi onemogočeno..

1. Prenesemo aplikacijo Root Explorer in datoteko vold.fstab -->Klik
2. Odpakiramo in najprej na napravo inštaliramo programček Root Explorer
3. Datoteko vold.fstab kopiramo na SD
4. zaženemo Root Explorer in poiščemo datoteko vold.fstab v mapi \mnt\extern_sd\ -->z dolgim klikom na datoteko vold.fstab izberemo opcijo "copy" -> s tipko back gremo nazaj v mapo etc in vanjo prilepimo datoteko z ukazom "paste" in jo zamenjamo z obstoječo.
5. Sedaj je tej datoteki potrebno še dodeliti pravice in sicer z dolgim klikom nanjo izberemo opcijo "Permissions" ter pokljukamo kvadratke da izgleda takole:6. Nato zapremo vse in ponovno zaženemo napravo.

S tem smo praktično naredili, da se interni pomnilnik zdaj imenuje extern_sd SD pa sdcard (standard, ki je jasen vsem aplikacijam) torej sta se pojma zamenjala! Prima lahko sedaj normalno inštalirate iz sd kartice. Preizkusil sem tudi Sygic in oboje deluje brez problema!

Sicer je tole popolnoma nepotrebna zadeva, zato upam, da bodo huni odpravili to "napako" v naslednjih updatih...Upam, da naša prodajalca tole bereta in bosta svojega dobavitelja zavoljo tega malo pocukala za rokav..

Enjoy!


2CV
(stalni dopisovalec)
26.11.2012 18:28
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Najlepša hvala za tole, sicer še nisem uspel preizkusiti ampak če deluje - vsa čast !!


LP


2CV
(stalni dopisovalec)
26.11.2012 22:31
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zaenkrat deluje odlično.Rrazen skin-i mi nekaj nagajajo saj jih ne vidim, da bi jih lahko izbral. Drugače pa super-hvala !

Lp


Janch
(GPS guru)
26.11.2012 22:55
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Tvoje vprašanje oz težava je na mestu saj je zadeva malo bolj komplicirana za razumevanje kot se zdi in posledično je zradi tega tudi rešitev prišla malo kasneje..dokler nisem imel točne rešitve, ti zato nisem odgovarjal. Torej bistvo je, da se morata resolucija displaya 800x444 (ICS) in pa resolucija skina točno ujemati. Zato sem s programom"Screen size" ugotovil točno resolucijo naprave (zdaj ko je na njej ICS) in mi je pokazalo da je le ta 800x444. To vrednost je potrebno točno definirat v sys in sicer:

[rawdisplay]
driver=engine
screen_xy="800_480:800x444/444x800:fullscreen"

in nato te vrednosti vnesti še v GjAk_v1.4 skinu in sicer odpri ga in v info.ini datoteki popravi zapis:

[theme]
name="GjAk v1.4"
needs_restart=0
default_night_skin_dir=skin_night
supported_resolutions="480_800,800_480,444_800,800_444,480_768,320_480,480_320,480_295,320_455"

nato zapri in shrani spremembe. Zdaj se vrednosti sys in skina ujemajo in Primo bo končno videl skin.

torej bottom line - po posodobitvi na ICS imamo torej zdaj vse rešeno:

- Primo 2.0 deluje is SD
- deluje GJ-AK skin
- deluje Google local search in TMC2CV
(stalni dopisovalec)
27.11.2012 07:34
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Hvala je premalo, ampak res hvala!

Janch
(GPS guru)
27.11.2012 22:18
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Slo lang file s popolnim prevodom GjAk_v1.4 skina za Android verzijo Primo 2.0, si lahko snamete tukaj

BloedeSau
(amater)
04.12.2012 15:32
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Danes sem dobil GoClever Tab in bi lepo prosil na ZS par instrukcij. Najlepsa hvala!!!

Janch
(GPS guru)
04.12.2012 16:49
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Če zraven nisi dobil slovenskih navodil, potem se obrni na prodajalca..

WeWatchingYou
(založnik)
05.12.2012 09:04
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik BloedeSau pravi:
Danes sem dobil GoClever Tab in bi lepo prosil na ZS par instrukcij. Najlepsa hvala!!!kateri model?


BloedeSau
(amater)
05.12.2012 17:07
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik WeWatchingYou pravi:
kateri model?
GoClever Tab T76 GPS, kupljeno na mimovrste. Tab je funkcionalen, tako vse zadeve na Androidu, ampak mene predvsem interesira Primo 2.0. Je pa cisto plasticen, in tako tudi deluje, ce ga malo trse primes ze poka v rokah.


WeWatchingYou
(založnik)
05.12.2012 21:13
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Napiši še kakšno avtonomijo ima baterija ter lahko naložiš kakšen filmček, da vidimo DVR v akciji

BloedeSau
(amater)
05.12.2012 23:42
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Bom napisal kako je kaj z baterijo v tole temo: https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1606149/an/0/page/
In bom probal tudi posneti DVR


bmazej
(amater)
23.12.2012 16:47
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

pozdravljeni,

nabavil sem GPS XTab 50 in imam nekaj težav z njo. Po navodilih sem naložl IGO PRimo navigacijo, ko pa sem jo želel preizkusiti v praksi se ni izkazala
Vsakokrat ko aplikacijo zaženem se mi pojavljajo začetne nastavitve ki jih morem potrdit, včasih vseh nastsavitev ne potredim in me vrže ven iz programa. Včasih pridem tako daleč da pritisnem gumb POJDI in za tem se program ponovno izklopi in sem na začetku. To je vse kar mi je uspelo dosečti na navigaciji. Zgoilo se je tudi da nisem vklopil GPS signala, program me opomni da GPS ni vklopljen, za tem ga vklopim, stisnem gumb POJDI in vrže ven. Sem ponovno na začetku.

Je že imel kdo takšne izkušnje? ne vem kaj sedaj dalje, če je to software, moja napka ali kaj drugega? Prosim za kakršni koli nasvet. Hvala

lp


Janch
(GPS guru)
23.12.2012 17:23
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Preveri katero verzijo Androida imaš na napravi, pa ti pošljem paket takšen kot se šika!

bmazej
(amater)
23.12.2012 17:27
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Android verzija: 4.0.3
Kernel verzija: 3.0.8+
Verzija gradnika: pw08-eng 4.0.3 IML74K 201211111 test keys

To so podatki na xTabu

lp


Janch
(GPS guru)
23.12.2012 17:55
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Aha se mi je zdelo, da maš že zadnjo verzijo Androida, zato pa imaš omenjene težave. Dobiš na zasebno vse kar rabiš. Medtem pa si preberi nekaj zadnjih strani te teme, da boš sploh razumel potencialne težave z inštalacijo Prima na zadnji verziji. O tem smo razpravljali in sem tudi napisal rešitve..

bmazej
(amater)
23.12.2012 19:26
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Oki ze prebiram hvala

heckler
(občasni dopisnik)
24.12.2012 17:05
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zdravo vsem skupaj

Danes sem nameraval zamenjati karte navteq Q1 z Q3. Vse lepo in prav izbrisal sem stare kart, ki sem jih imel na notranjem spominu XTaba in pričel s kopiranjem novih kart. Sledilo je sporočilo "imate premalo prostora" sem preveril in ugotovil, da mi comp kaže skupaj 2,68 GB prostora. Po pogovoru z mojotrgovinico in servisom wayteq je predlagano, da na novo naložim 4.0.3. To sem storil, sedaj kaže skupaj 2,72 Gb prostora in ne 4 GB. servis je na svjem Xtabu preveril razpložljiv prostor pa tudi njemu kaže skupaj 2.72 GB zato je predlagal da karte naložim na SD, kar sem storil in zadeva sicer deluje zanima pa me sledeče:
1. ali imate tudi oastali le 2,72 GB prostora (posledično ne gredo nove karte gor)
2. skni ki so preje delovali sedaj ne delujejo več, čeprav sem spremenil resolucijo kot je zgoraj napisano (imam GjAk_v1.4_AriNe skin)
3 kam prenesem slo lang file, ki je v prejšnjem postu omenjen
4 ali za skine kreiram mapo skin v content in nato noti copy/paste zip file oz odzipanega ali pa je treba dodati file v ZIP data, kot je v neketarih drugih forumih navedeno

OK se opravičujem za veliko vprašanj ampak nekaj stvari ne gre tu skupaj, pa tako lepo je Xtab delal

Hala za odgovore


danielsendler
(občasni dopisnik)
24.12.2012 17:24
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pri meni tudi napiše comp 2,72 gb prostora in če hočeš spraviti nekako karte gor, si jih naloži samo tiste ki jih rabiš in pazi da so države med seboj povezane, odvisno, kakšne potrebe imaš. Skini ti ne bojo delovali, če pogledaš par postov nazaj, je Janch vse obrazložil .Skin daš v content mapo skin zararanega. Več ti bojo pa mojstri tukaj pomagali, jaz ti samo po mojih izkušnjah govorim

amoss
(amater)
26.12.2012 14:28
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

kaj mislite o tejle stvarci v primerjavi z Wayteqom?

http://dx.com/p/5-resistive-sc...03gps-navigator


Janch
(GPS guru)
26.12.2012 15:18
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

ni primerjave v samem tehničnem pogledu! Po specifikacijah precej slabši od xTAB-50! 1x slabši cpu, resistivni zaslon (bljak), slabša podpora video formatov, nima G-senzorja..nima FM, GPS sprejemnik ima samo 20 kanalov....edino kar ima boljše je baterija! Je pa vreden tega denarja, vendar kot rečeno, sam performance je neprimerljiv..

heckler
(občasni dopisnik)
29.12.2012 11:46
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Spoštovani kolegi

Prekršil sem osnovno pravilo, da ne spreminjaš stvari, ki delujejo OK, ampak , zadeva mora biti "updejtana". Torej sem XTab nadgradil na ICS in s tem so se pojavili problemi, zaradi katerih, če ne boste pomagali, bom moral obiskat kakega psihiča, ker se mi bo zrolal .
Če povzamem, naprej se moram zahvalit "danielsendler"ju, ki že nekaj dni s svojim nasveti pomaga pri vzpostavitvi brezhibnega delovanja (če se vidimo na naslednjem taboru alterjevcev najmanj )
Samo napravico sem nekako spravil v delovanje, največja težava je v tem, da ko Xtab izključim moram ponovno vse nalagati, saj se mi zažene v osnovnem menij potem pa hadj potrjevat. O tem sem že bral v tem forumu zato sem zamenjal apk file, sys daoteko, gjak in še kaj (kot sem že omenil mi je nudil pomoč danielsendler na ZS), prvi zagon sem opravil v vodoravnem položaju, ..... vendra nič ne pomaga.
Zatorej ves širni alter forum prosim še za kake ideje, vse so dobrodošle, čas pa tudi imam, saj so prazniki, jaz pa dopustu (zato sem se spravil v nadgadnjo, da bo Xtab še boljši kot je).

Ps ne vem ali ima to kaj zveze (mislim pa da jo ima), po zagonu se mi ne formira mapa "save" v kontentu.


Janch
(GPS guru)
29.12.2012 11:53
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Lej na ZS imaš vse kar rabiš, očitno nisi ažurno spremljal te teme - debata o teh težavah se začne na 7. strani! Sicer pa poglej eno ali dve strani nazaj (lahko tudi prvi post, kjer sem v review naprave dodal še vse nove rešitve v zvezi z ICS updatom), zakaj in kako se odpravijo težave, ki jih imaš oz smo jih imeli vsi, ki smo nadgradili sistem na ICS!

Vsem lastnikom te naprave toplo priporočam občasno branje te teme, saj vemo, da se Android zelo hitro razvija, prihajajo nove verzije in seveda je pričakovati, da bodo s tem povezani tudi vsi prihajajoči updejti za xTAB 50-GPS


heckler
(občasni dopisnik)
29.12.2012 12:18
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Spoštovani kolega

Hvala za poslano, bom s pridom izkoristil in se potrudil da bo zadeva laufala. Verjemi, vse poste sem v tem forumu prebral (še posebno s tvojim nickom) ampak sem zgleda zmotno mislil, da bo zadevica, glede na to da zagon deluje, funkcionirala brez uporabe Root Explorerja. Ni kaj, učimo se celo življenje (nekateri pravijo da celo tudi po smrti ), torej grem z nagradnjo z rootom, skladno s tvojimi navodili.
Še enkrat hvala za nesebično pomoč vsem vam.


danielsendler
(občasni dopisnik)
29.12.2012 12:22
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ja, dosledno je treba res vse prebrati, kar je na tem forumu in tako potem tudi narediti. Pojdi čisto od začetka, če se da, naredi hard reset naprave, formatiraj kartico, potem pa vse na novo naloži gor, nam je ratal, tudi tebi seveda bo. Veliko uspeha

Janch
(GPS guru)
29.12.2012 12:23
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Da te pomirim - ni potrebno nobeno rootanje naprave, torej nobenega nelegalnega posega v napravo. Root Explorer je samo raziskovalec/orodje, da lahko narediš menjavo ključne datoteke vold.fstab, ki naredi konec tvojim frustracijam..Najboljša postranska stvar pri WayteQ napravah je ravno ta, da imamo vedno na razpolago originalni firmware oz img, s katerim lahko v vsakem trenutku obnovimo original arhitekturo datotečnega sistema, torej nazaj na točko, ko smo napravo vzeli prvič iz škatle! Se pravi praktično naprave ne moreš "psihično" fentat, ne glede na to, kaj čaraš po njej!

heckler
(občasni dopisnik)
29.12.2012 13:53
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Hja, kaj na rečem. Zadeva deluje v piko . Hvala vsem (predvsem pa janchu in danielsendlerju) za nesebično pomoč in datoteke poslane na ZS.

Brez vas bi izgubljen taval po svetu. Hvala.

Lep pozdrav in veliko osebne in poslovne sreče v 2013 vam želim.


mmhhaa
(amater)
30.12.2012 12:24
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zdravo.

Sem že nekaj časa uporabnik dveh teh navigacij in tudi vedno sem po vaših napotkih rešil vse težave.

Imam zadnjo verzijo 4.0.3.

Sygic prejšnja verzija mi deluje normalno. iGO pa sploh ne morem inštalirati da bi delal. Poskusil sem naložit na telefon in na kartico, pa mi daje napako kao da je napačna resolucija 480x295. Izbrano pa imam pravilo 480x800 kot mora biti (ubistvu sem uporabil kar backup katerega sem že uporabljal)

Hotel sem popraviti tudi tiso SYS datoteko, ampak je nisem znal najti.

Zanima me tudi še tisti skin GjAk_v1.4 katerega ne znam naložiti. V katere mape moram dati tiste datoteke v zip-u?


heckler
(občasni dopisnik)
30.12.2012 16:35
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Morda ti odgovorim jaz, ki sem včeraj s pomočjo Jancha in Danielsenlerja mašinco popravil oziroma vzpostavil v brezhibno delovanje. Prav stvar ki jo moraš narediti je z Root explorerjem spremeniš SD kartico kot zagonsko (pri prejšnjem andoidu to ni bilo treba). Kako to narediš, imaš zelo lepo opisano na prvi strani te teme, ki jo vodi Janch. Priložena je tudi bližnjica na kateri snameš brezplačen programček, s katerim to storiš. Drži se navodil in s tem bo postala SD kartica "zagonska", nato pa nanjo naložiš (na SD kartico in ne na interni spomin s copy/paste) tisto kar imaš na ZS. Na Xtab zaženeš apk in zadeva deluje.

PS. Ni mi biti težko pameten, če v ozadju stojijo možganski trusti za wayteq. Še enkrat hvala janch, nisem imel namena si lastiti tvoje zasluge, samo pomagam, tako kot si ti meni.


danielsendler
(občasni dopisnik)
30.12.2012 16:45
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Tale Root Explorer lahko uporabimo tudi na drugih android napravah? Me zanima, če lahko tudi na mojem samsungu tako povečam interni spomin, ker je res bogi?

heckler
(občasni dopisnik)
30.12.2012 16:51
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ja , zgleda da Mmhhaa, zdaj ko sem še enkrat prebral njegov post res govori tudi o telefonu in ne Xtab-u. Me je zavedlo, da na začetku pravi, da je uporabnik dveh naprav. Drugače pa v zvezi z Root explorerjem na njihovi strani piše, da je Root Explorer namenjen za vse andoid platforme, torej bi šlo tudi s samsungom, morda bom probal tudi jaz na svojem Acu. Res pa je, kot je napisal tudi janch, za xtab imamo osnovni software na njihovi spletni strani (če se kaj zalomi) , za samsung pa ga ni (ali pa sem spregledal)

popotnik
(GPS presidente)
30.12.2012 17:04
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Root explorer dela na vseh android napravah, le te datoteke za zamenjat spomin se med napravami razlikujejo.
Tudi sam sem mu že hotel priskočit na pomoč, pa je tako napisal, da ne vem ali ga zanima za Xtab ali za telefon ali za oboje.
Če ga zanima samo za telefon, potem je v napačni temi.


Janch
(GPS guru)
30.12.2012 17:43
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

ravno zato pa tokrat nisem odgovarjal..če se uporabnik niti toliko ne potrudi, da bi vprašanje oz težavo navedel v pravi temi, potem je tudi izhodišče moje motivacije na nuli

aja, root explorer res deluje na vseh androidnih napravah, je pa res, da na tistih napravah, ki niso rootane, tudi ta program ne pride v poštev (vsaj za ta namen ne), ker itak ni dostopa do datotek v rootu oz je r/o torej samo za branje. WayteQ xTAB je že tovarniško delno rootan tako, da lahko spreminjamo datoteke v rootu naprave..


mmhhaa
(amater)
01.01.2013 01:10
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik heckler pravi:
Morda ti odgovorim jaz, ki sem včeraj s pomočjo Jancha in Danielsenlerja mašinco popravil oziroma vzpostavil v brezhibno delovanje. Prav stvar ki jo moraš narediti je z Root explorerjem spremeniš SD kartico kot zagonsko (pri prejšnjem andoidu to ni bilo treba). Kako to narediš, imaš zelo lepo opisano na prvi strani te teme, ki jo vodi Janch. Priložena je tudi bližnjica na kateri snameš brezplačen programček, s katerim to storiš. Drži se navodil in s tem bo postala SD kartica "zagonska", nato pa nanjo naložiš (na SD kartico in ne na interni spomin s copy/paste) tisto kar imaš na ZS. Na Xtab zaženeš apk in zadeva deluje.

PS. Ni mi biti težko pameten, če v ozadju stojijo možganski trusti za wayteq. Še enkrat hvala janch, nisem imel namena si lastiti tvoje zasluge, samo pomagam, tako kot si ti meni.
Ja mogoče sem se slabo izrazil. Uporablajm dve te navigacijski napravi WayteQ xTAB-50 GPS.

Datoteko vold.fstab sem zamenjal kot je pisalo v prvi temi. Mogoče sem naredil napako, da nisem restartal navigacije. Bom jutri poskusil restartati in videl če deluje, ker nisem prepričan, da sem naredil 6. korak. A je normalno, da je ta napaka resolucije v kolikor ni pravo poimenovanje kartice?

Še nekaj sem razmišljal. Ko naložim apk aplikacijo v kolikor jo inštaliram iz SD kartice se tudi nanjo inštalira? Če pa dam na notranji spomin in od tam inštaliram pa se inštalira na notranji spomin?


heckler
(občasni dopisnik)
01.01.2013 10:58
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Če boš napravil natančno tako, kot je navedeno v v prvem postu (janchevem) v tej temi, bo zadeva funkcionirala. Tudi sam sem imel preje Primo in karte naložene na notranjem disku, vendar je celoten paket kart Navteq Q3 večji (ki se nahaja na moj ) kakor pa je spomin na Xtabu (čeprav mi ni jasno, kam zgine 1,3 GB ) istočasno pa sem nadgradil na ICS, zato je potrebno celotno zadevo naložiti na Sd.
Če boš apk zagnal iz Sd kartice, bo Primo naložilo na SD, v nasprotnem primeru pa na notranji spomin. Res ti predlagam, da uporabiš celoten paket, ki ti je bil posredovan in zadevo inštaliraš na SD, pa bo zadeva definitvivno delovala brez napak. Pri tem paketu je urejena tudi resolucija, ki jo ICS prikazuje drugače (800x444)

Srečno 2013


Janch
(GPS guru)
01.01.2013 11:10
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik mmhhaa pravi:

Še nekaj sem razmišljal. Ko naložim apk aplikacijo v kolikor jo inštaliram iz SD kartice se tudi nanjo inštalira? Če pa dam na notranji spomin in od tam inštaliram pa se inštalira na notranji spomin?
Ja takšna je praksa na androidu - če apk zaganjaš iz SD kartice se ti program inštalira na SD, če zaganjaš iz notranjega pomnilnika, potem se inštalira na notranji pomnilnik. Ampak pazi, če si že menjal datoteko vold.fstab in uredil pravice, potem moraš Prima inštalirat iz SD kartice da ti bo deloval..če ne želiš tega zamenjat, potem moraš pač programe nalagat na interni pomnilnik a v tem primeru za navigacijo ne boš imel prostora za cel set evropskih zemljevidov..


mmhhaa
(amater)
02.01.2013 15:04
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Najprej sem datoteko iGOprimo_v9.6.7.235654_thin-v1.3.apk prenesel na kartico SD in inštaliral. Nato sem še mapo iGO kopiral na kartico SD.

Mape pa sem pobral dve izvedbi;
najnovejše, ampak Slovenija, Italija,... manjkajo iGO R3 2012.07_8.3TM_EEU - Maps Update - iPLAY
zato sem še tole pobral iGO R3 NAVTEQ 2012.Q2 Europe - Maps Update - iPLAY

Kaj pa je tale gja.utility.apk ? A ga tudi tega inštaliram? Nikjer nisem našel vseh navodil o inštalaciji tega
Ostali dodatki ter GjAk_v1.4 sami delujejo le prekopiraš mape tako kot so?

TNX!


Janch
(GPS guru)
02.01.2013 15:11
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Fantje, kadar posredujete moje linke oz že sestavljene pakete (nič nimam proti mimogrede) poskrbite še, da bo uporabnik, kateremu je bilo to poslano, vedel kaj s tem počet, sicer je vse skupaj navkljub dobremu namenu in volji, to brezpredmetno, kot vidimo..

@mmhhaa
tvoja naloga (in seveda vseh ostalih, ki vam je iGO navigacija še bolj ali manj nepoznan teren) preden sploh začneš uporabljat iGO navigacijo je ta, da si najprej prebereš obvezno branje iGO Wiki teme, kjer boš spoznal vse kar moraš vedet o samem softweru, zemljevidih itd..


mmhhaa
(amater)
02.01.2013 15:56
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
Fantje, kadar posredujete moje linke oz že sestavljene pakete (nič nimam proti mimogrede) poskrbite še, da bo uporabnik, kateremu je bilo to poslano, vedel kaj s tem počet, sicer je vse skupaj navkljub dobremu namenu in volji, to brezpredmetno, kot vidimo..

@mmhhaa
tvoja naloga (in seveda vseh ostalih, ki vam je iGO navigacija še bolj ali manj nepoznan teren) preden sploh začneš uporabljat iGO navigacijo je ta, da si najprej prebereš obvezno branje iGO Wiki teme, kjer boš spoznal vse kar moraš vedet o samem softweru, zemljevidih itd..
Ja se strinjam s tabo, da premalo preberemo. Sicer sam si preberem veliko, ampak to sem nalagal že nekaj časa nazaj in potem pride toliko novega, da človek misli da že zna od prejšnjega leta, ampak se moti :-(
Sam updejtam enkrat na leto ali pa še tudi dlje časa in yato nekaj znanja že uide od zadnjič ko sem popravljal. Bom zvečer si še malce prebral in videl kaj še rabim, da bo vse funkcioniralo kot mora z vsemi trenutno novimi popravki.

Hvala še enkrat!


samdabo
(amater)
02.01.2013 23:14
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

lp sem lastik wayteq xtab 50 imel sem isti problem s shranjitvijo navodil, ko se je navigacija prižgala sem izgubil nastavitve v jeziku in drugod. naredil sem kar je bilo napisano na strani 8 , sedaj pa ko poiskušam iti v navigacijo ne morem iti in mi zmeraj napiše sd card access denied. prosim za pomoč, imam navigacijo sygic voucher in naložen android 4.0.3. različica jedra 3.0.8+ delovna različica pw08-eng
lp marko


mmhhaa
(amater)
02.01.2013 23:34
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik samdabo pravi:
lp sem lastik wayteq xtab 50 imel sem isti problem s shranjitvijo navodil, ko se je navigacija prižgala sem izgubil nastavitve v jeziku in drugod. naredil sem kar je bilo napisano na strani 8 , sedaj pa ko poiskušam iti v navigacijo ne morem iti in mi zmeraj napiše sd card access denied. prosim za pomoč, imam navigacijo sygic voucher in naložen android 4.0.3. različica jedra 3.0.8+ delovna različica pw08-eng
lp marko
Imaš inštalirano na kartici ali na noptranjem spominu?


Janch
(GPS guru)
03.01.2013 07:50
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

@samdabo
če si napravo kupil z že nameščeno licenčno verzijo Sygic navigacije, potem imaš problem ja..Zdaj, ko si zamenjal vold.fstab datoteko, ti Sygic ne dela več, ker je tovarniško inštaliran na internem pomnilniku, ki pa se sedaj, ko si zamenjal omenjeno datoteko, imenuje extern_SD! Pojdi v nastavitve med programe kjer ti kaže inštalirane programe, klikni na Sygic in nato klikni na "premakni v telefon" S tem se bo program prestavil na SD kartico in bo potem verjetno deloval. Če pa ne bo, boš pač moral odstranit aplikacijo in jo ponovno inštalirat na SD..ne vem pa kako v tem primeru uveljavljaš licenco za Sygic, ki si jo plačal z nakupom naprave..Lahko pa tudi pustiš tako kot imaš, in samo restoraš originalno vold.fstab datoteko, ki ti povrne napravo oz particije na stare parametre, ampak v tem primeru pač ne boš mogel nalagat programov na SD.


samdabo
(amater)
03.01.2013 21:39
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

lp sem jo probal prekopirati na sd kartico in recitirati in je isto in obratno da sem kopiral na sd kartico

samdabo
(amater)
03.01.2013 21:45
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

lp
navigacijo sygic sem naložil sam sem dobil zraven kartico in sem v programu vpisal šifro in je delovalo navigacijo se uporabljal 2 krat vendar sem zmeraj moral nastaviti ponovne nastavitve, če sem hotel popraviti še enkrat me je pa potem vrglo ven in mi napisalo sd card access d..... tako da sem moral potem navigacijo ugasniti in ponovno prižgati potem pa vse na novo
kako pa restoraš ali misliš na tipko reset?
hvala za odgovor


Janch
(GPS guru)
04.01.2013 07:22
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Če si naredil točno tako kot je opisano v navodilih na 8. strani, potem bi moral Sygic naložiti na SD kjer potem brez problema (preizkušeno) deluje! Pazi samo da apk file za inštalacijo Sygica zaženeš iz SD kartice in ne iz notranjega pomnilnika.

samdabo
(amater)
05.01.2013 22:53
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

lp naredil naslednje
program sem posnel na phone ga uninštaliral, resetiral napravo ponovno prižgal , odstranil sd kartico in jo priklopil na računalnik varnostno kopiral datoteke ki so bile na kartici, izbrisal datoteke na kartici, kartico vstavil v navigacijo inštaliral program sygic na telefon pa naredi isto sd card access denied
lp


Janch
(GPS guru)
06.01.2013 09:54
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Nekaj me zanima. A si ob nakupu naprave sploh lahko naložil Sygic oz je verjetno že bil naložen? Je delovalo vse OK, preden si šel menjavat vold.fstab datoteko, po postopku ki sem ga opisal? Čudno mi je, da imaš samo ti težave..Po mojem si nekaj izpustil v opisanem postopku, zelo verjetno 5. korak, kjer datoteki dodeliš pravice..zato ti pa javlja "access denied". Lahko pa vse skupaj vrneš nazaj na tovarniške nastavitve, po uradnem postopku nadgradnje na ICS:

http://wayteq.si/cms.php?id_cms=20


Jado
(SCANIA, na uro ziher 140)
06.01.2013 09:57
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

recimo kaj je tale wayteq boljši od gocleverja, ki je za skoraj 40€ ceneješi:

http://www.comshop.si/shop/RaC..._T76_GPS-110507


retro
(založnik)
06.01.2013 12:16
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Drugo ime.

popotnik
(GPS presidente)
06.01.2013 12:46
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Os, procesor, ram, pa še kaj bi se našlo.

Janch
(GPS guru)
06.01.2013 14:16
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

GC tablice so zelo ugodne ja, sem jih že gledal. Ampak v prvi vrsti je treba vedet, da je xTAB 50 v prvi vrsti GPS naprava, GC pa tablica za širšo in bolj splošno uporabo, kjer GPS ni ravno primarni namen. Že samo misel, da bi 7' lepil na prednjo šipo osebnega avtomobila, se mi zdi smešna. Vsekakor pa je cenovno zelo ugodna in kot rečeno ponuja širši spekter uporabe. Če pa jih med seboj primerjamo po tehničnih specifikacijah, je največja razlika v samem procesorju (GC ima cortex A5, medtem, ko ima WayteQ cortex A8, ki je, kolikor sem gledal benchmarke, precej hitrejši) Seveda pa ima GC kot rečeno svoje prednosti, če odmislimo navigacijo, ki je v tem delu foruma pač glavna tema oz glavni predmet debate.

Odkrito rečeno, sem imel še nedavno namen kupit to Goclever tablico za namene surfanja po netu iz naslonjača, a ko sem dejansko videl velikost zaslona, sem ugotovil, da mi je 7' na splošno premajhna velikost. Zdaj ciljam na 10'


popotnik
(GPS presidente)
06.01.2013 14:39
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Bo moral Wayteq naredit tablice "10"
Drugače pa tvoj stol zamenjaj z naslonjačem in boš lahko tudi preko stacionarnega Pc, surfal iz naslonjača


samdabo
(amater)
06.01.2013 21:36
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

ODLIČNO SEDAJ DELUJE
HVALA LEPA ZA POMOČ
sproti pa sem zamenjal še sd kartico ker ni šla skozi format sedaj pa deluje 100%
lp marko


NAVI_boy
(novinar)
07.01.2013 12:08
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
GC tablice so zelo ugodne ja, sem jih že gledal. Ampak v prvi vrsti je treba vedet, da je xTAB 50 v prvi vrsti GPS naprava, GC pa tablica za širšo in bolj splošno uporabo, kjer GPS ni ravno primarni namen. Že samo misel, da bi 7' lepil na prednjo šipo osebnega avtomobila, se mi zdi smešna. Vsekakor pa je cenovno zelo ugodna in kot rečeno ponuja širši spekter uporabe. Če pa jih med seboj primerjamo po tehničnih specifikacijah, je največja razlika v samem procesorju (GC ima cortex A5, medtem, ko ima WayteQ cortex A8, ki je, kolikor sem gledal benchmarke, precej hitrejši) Seveda pa ima GC kot rečeno svoje prednosti, če odmislimo navigacijo, ki je v tem delu foruma pač glavna tema oz glavni predmet debate.

Odkrito rečeno, sem imel še nedavno namen kupit to Goclever tablico za namene surfanja po netu iz naslonjača, a ko sem dejansko videl velikost zaslona, sem ugotovil, da mi je 7' na splošno premajhna velikost. Zdaj ciljam na 10'
A čakaš na "predogled"?


Janch
(GPS guru)
07.01.2013 12:09
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ja, čakam, da se razpišeš...

SRutar
(amater)
19.01.2013 19:40
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zdravo vsem, predvsem guruju.

Kaj za vraga je narobe?
Na svojem Aamsung ACE telefonu so mi v Nastavitvah zemljevida pri Oznakah krajev omogočene dodatne natavitve - sam lahko izbiram prikaz ikon za posamezne sklope POI datotek.
Na ženinem S2 ki sem ga prekopiral tudi na xTab -50 pa teh možnosti ni.
Še to. V obeh verzijah sem si nastavil prikaz Gurjon 1.4 skina.
Kroži po netu kakšna druga verzija, ki to omogoča ali sem zamočil kje drugje.
Prilagam sliki.
http://dl.dropbox.com/u/59086703/ACE.jpg

http://dl.dropbox.com/u/59086703/WayteQ%20xTab%20in%20S2.jpg


Janch
(GPS guru)
19.01.2013 20:16
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Na ACE-u imas aktiviran gj skin oz kaksen custom branding, medtem ko imaš na xtabu naloženo standardno verzijo programa.

ps: zdej vidim, da si napisal, da imaš na obeh isto verzijo...ne vem preveri v nastavitvah preobleke, če imaš na xtabu aktiviran skin. Jaz sem pri sebi preveril in imam opcijo spreminjanja ikon. Naložen imam GJ 1.4 skin.


Janch
(GPS guru)
20.01.2013 00:11
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Na ACE-u imas aktiviran gj skin oz kaksen custom branding, medtem ko imas na xtabu nalozeno standardno verzijo programa.

SRutar
(amater)
20.01.2013 18:50
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Janch je seveda hitro ugotovil.
Res na S2 in Wayteq xTAB-50 nisem imel Gyak 1.4 skina.
Ampak poglej sedaj. Na vseh napravah je Primo in Gyak 1.4 skin, s Screen Size ugotovljena prava resolucija in Primo na vseh napravah skin tudi najde.
Z majhno razliko. Na ACE je v spodnjem levem delu puščica, ki te usmerja korak nazaj, na S2 in TAB-u pa je ni. Saj lahko uporabljaš puščice telefona, ko greš korak nazaj? Ne. Če želiš na S2 ali TAB v Nastavitvah zemljevida spremeniti Oznake krajev (zadnja možnost, ki spreminja nastavitve ikon POI oznak) tega ne moreš storiti. Saj ikone lahko spreminjaš a se jih Primo, ko pritisneš napravino tipko za korak nazaj ne zapomni.
Je to napaka skina?
https://dl.dropbox.com/u/59086703/Priemerjava%20-%20brez%20puscice%201.jpg


Janch
(GPS guru)
20.01.2013 20:03
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

v sys vpiši:

[feature]
back_button=1

pa boš imel tipko za nazaj!


SRutar
(amater)
20.01.2013 20:50
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Sem takoj skočil ves vesel, a moora biti nekaj drugega: Sys te vrstice ima.
Prilagam celotnega v priponki.


Edit: Dal v priponko sys.txt da ne raztegne cele teme


Janch
(GPS guru)
20.01.2013 21:43
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

zanimivo nič spornega ni videt v sys. Probaj zagnat Prima v ležečem položaju in potrem preveri. Namreč tudi meni če imam aktiviran GJ skin na xTAB 50 mi ga ne upošteva, če zaženem aplikacijo v pokončnem položaju....morda ima to kaj veze. Sicer pa jaz imam gumb za nazaj v vseh menijih. Mogoče rabiš samo boljšo verzijo 800x480. Za xTAB sem ti poslal na ZS.

danielsendler
(občasni dopisnik)
02.02.2013 19:08
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Sem opazil na madžarskem forumu, da je izšel novi update za našo napravo Updated: 01/30/2013 . Upam, da so sedaj odpravili buge, ki so bili pri prejšnji verziji

danielsendler
(občasni dopisnik)
02.02.2013 19:46
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Sem že updejtal in takoj sprobal primota, pa žalosten opažam, da je še vedno vse po starem, se pravi ostajajo isti problemi . Upam, da bo kdo drug prinesel boljše novice kot jaz

Janch
(GPS guru)
03.02.2013 16:58
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

to ni uradni update, gre za custom rom. Jaz ga nisem nameščal, ker nikjer niso navedene spremembe oz changelog.

RaGlaSi
(amater)
15.02.2013 14:49
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Z današnjim dnem nižja cena za WayteQ xTAB-50 kakor tudi za ostale navigacijske naprave WayteQ.

WayteQ xTAB-50


popotnik
(GPS presidente)
15.02.2013 15:08
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Kdaj bodo kaki novi modeli, trenutno vsaj dva, pogrešava nove izzive
Trenutno samo skrbimo za boljše delovanje in pomoč pri uporabi.


krimec
(trač pisalec)
15.02.2013 15:10
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ne kličiJanch
(GPS guru)
15.02.2013 15:16
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

morda nebi bilo slabo, da bi madžari počasi že resno razmislili o posodobitvi baterije, ker 1500 mAh za to zverinico predstavlja popolnoma neskladen del hardwera..

RaGlaSi
(amater)
16.02.2013 10:35
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

V bližnji prihodnosti ni na vidiku novih modelov namenskih GPS naprav.
Je pa za pričakovati novosti v segmentu tabličnih računalnikov.
Res je, da trenutno še ni modela tablice z vgrajenim GPS sprejemnikom je pa za pričakovati tudi tovrstne modele.

Glede baterije za xTAB-50 za sedaj nimam informacij, da bi razmišljali o posodobitvi,

www.wayteq.si


Janch
(GPS guru)
25.03.2013 22:14
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

evo, tole sem se že dolgo časa spravljal delat, pa ni bilo pravega časa. Demo, katere navigacije vse se da poganjat na Androidu, konkretno na xTAB-50:
https://www.youtube.com/watch?v=T0nJ3MEYABU

demonstiral sem samo nekaj popularnih GPS programov: iGO Primo 9.6.7.281004 (07 Feb 2013) z GjAk 1.7 skinom ter utility dodatkom (mapchanger), Sygic Navigation (13.1.0), OziExplorer, Navigon.
Sicer imam na napravi še: Navionics, Route66, Tomtom, Garmin StreetPilot - ta potrebuje še precej kozmetičnih popravkov, vendar v praksi deluje!


WeWatchingYou
(založnik)
26.03.2013 06:05
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

lepo lahko pa še dodaš mireotov don,t panic

Janch
(GPS guru)
26.03.2013 12:01
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

nimam še na lagru

Twister87
(stalni dopisovalec)
31.03.2013 11:09
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Evo, spet jaz in spet s problemom Ze nekaj casa se mi dogaja, da se mi xTAB-50 noce polnit preko 220V polnilca, vcasih pa je to lepo delalo. Sedaj pa se mi polni samo se v avtu, ali pa preko USB na racunalniku. Poizkusil sem vec razlicnih 220V polnilcev, pa je isto. Je ze kdo naletel na tako tezavo, oziroma se komu sanja v cem bi lahko bil problem? Sploh se ne zgodi nic, ko ga prikljucim na napajanje, ne posveti lucka, nic.... ko pa ga hocem prizgat, se pa pokaze baterija, v njej pa trikotnik s klicajem. Ce bi slo za kateri drug model Wayteqa, bi narocil se eno baterijo in sprobal, tako pa ne vem kaj naj.

mosfet
(občasni dopisnik)
23.06.2013 00:02
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

x tab50 sem dal na tovarniške nastavitve in sem dobil hudiča u nekakem jeziku neznam niti črk brat, Prosim strokovnjake, da mi pomagaju vrniti Slovenski jezik na navigacijo oz vsposobit v slovenkemu jeziku, da ga ceo svet razume

Janch
(GPS guru)
23.06.2013 18:43
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

kaj si že rešil? Temu jeziku se reče Madžarščina!

mosfet
(občasni dopisnik)
24.06.2013 10:18
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Uspel sem rešiti Hieroglifsko Madžarščino jo spremeniti v Slovenščino, ker hudič leže mlade sedaj mi mlinček sploh ne dela.

Po uspešno rešenemu problemu z jezikom hotel sem primota naložiti in ko sem navigacijo hotel ponovno zagnati mi se ni več zagnala. V samemu startu obstane in na displeju mi piše Wayteq in krog ki melje, tako sem je pustil več kot uro nič se ni zgodilo, odzadaj sem je resetiral in pustil je naj melje, po 2 uri mlinček mi ni nič zmlel.

Tu sem jaz ne močen, prosim strokovnjake naj mi pomagajo kako naj se izvlečem iz težave. Mlinček je star dobra 3-4 tedna.


RaGlaSi
(amater)
24.06.2013 10:26
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Poizkusite s ponovno inštalacijo firmware.

xTAB-50 nadgradnja firmware


mosfet
(občasni dopisnik)
24.06.2013 15:54
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zadevo smo že zrihtali, SD kartica se mi je zagozdila in mlinček ni mogel prebirati podatkov s SD kartice.

Zdaj špila kot švicarska urica.

Zahvaljujem se strokovnjakom in Wayteq ekipi za pomoč.


choperist
(amater)
22.08.2013 21:26
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Se še komu dogaja da se mu izprazni baterija kljub temu da je naprava ugasnjena? Meni se je zgodilo že parkrat, ko sem prišel domov je bila polno napolnjena jo ugasnem in čez dva dni se ne prižge. Jo priključim na napajanje in kaže da je baterija prazna?

Dualis
(občasni dopisnik)
23.08.2013 07:34
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pozdrav !

Tudi meni se to dogaja !


LP


Janch
(GPS guru)
23.08.2013 12:35
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

To je žal res "normalno" za xTAB 50.
Že večkrat smo ugotovili, da je baterija popolnoma neskladna s to napravo oz ostalo strojno opremo tega modela, saj 1500 mAh baterija res ni sposobna dolgo hraniti to zverinico...ne vem kaj so madžari razmišljali


mmhhaa
(amater)
29.08.2013 00:21
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

JA meni se tudi kar hitro isprazne. Recimo če jo napolnim ter preden ugasnem sklopim WIFI in GPS, se potem sprazne nekje v dnevu do treh. In najbolj mi teži, ker se datum in ura resetira, poleg tega pa GPS in cela naprava dela zelo slabo in trokira če ima prazno baterijo, zato pazim, da jo čez noč napolnim preden jo mislim uporabljat. Nekje od polovice baterije in več naprava dela dobro. Tudi GPS najde dokaj hitro satelite (najbolje je da počakamo na mirovanju, ker med premikanjem to lahko traja in traja!).

Josko
(amater)
29.08.2013 10:14
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

S pomočjo vašega foruma sem usposobil xTAB-50. Res hvala za vse pogruntavščine, ki ster jih opisali.
A je možno nekako škatlici dopovedati da gre spat,(auto on/off) podobno kot na prejšnjem modelu WAYTEQ X990 ki mi je zakon.
Torej, zbudi se ko dam ključ v avto, samo zatemni se mi ne, če je Primo aktiven. Se mi zdi, da bi Primo nekako moral poslati napravi
informacijo Screan lock ali kaj podobnega. Probal sem že vse možne kombinacije v sys.txt a neuspešno.
Če je pomembno, da še navedem, da uporabljam skin GjAk_v1.10 AriNe-38. Sicer pa dela vse ostalo krasno.


Janch
(GPS guru)
31.08.2013 15:53
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Probaj odstranit te vrstice iz sys, če jih imaš:

[power]
skip_suspend_process=1
skip_resume_process=1
skip_suspend_process_all=1
skip_resume_process_all=1

s tem bi moral iti Primo v spanje po 10 sekundah, ko mu odvzameš kontakt.


Anonim
(občasni dopisnik)
02.09.2013 21:25
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Verjetno je že napisano, pa vseeno prosim za naslednji povzetek:

katera je optimalna, zanesljivo delujoča kombinacija aplikacij za WayteQ xTAB-50 - android, igo primo, skin, karta - za Slovenijo.

Vnaprej hvala.


Janch
(GPS guru)
02.09.2013 21:30
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

jaz za xtab-50 osebno prisegam na Primo 9.6.7.281004 (07 Feb 2013), ki deluje popolnoma brez problemov. Sicer delujejo tudi vse novejše verzije z nekaj malega dodatnega adaptiranja. Je pa pri zadnji verziji recimo problem z mapchangerjem in to me je zmotilo. Sicer to ni nobena izmed osnovnih funkcij in del same originalne Primo navigacije a ker smo guriji pikolovski, je že vsak najmanjši faktor odločilen!

popotnik
(GPS presidente)
02.09.2013 21:58
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Glede na to da ti v vsaki 2 verziji deluje Mapchanger, potem pomeni, da ti bo v naslednji sigurno zopet delal

Ti pa moram pritrdit, da tudi mene zmoti najmanjša malenkost katero morda večina sploh ne opazi


Janch
(GPS guru)
02.09.2013 22:05
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ironija je pa ta, da mapchangerja sploh ne uporabljam

vajtekxtab
(amater)
03.09.2013 12:23
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Da li je netko uspio instalirati Dimka skin na xTab-50 i Primo zadnje verzije. Uz sve moje pokušaje promjene u inf datoteci skina još mi nije uspjelo da ga Primo vidi
(meni je nekako Dimka skin još sa PPC najdraži)


Janch
(GPS guru)
03.09.2013 13:58
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

uporabi winrar 4.0 ali starejši (novejši delajo probleme)

vpisi v info.ini od skina:

supported_resolutions="800_444,480_764"

v sys pa vpiši:

[rawdisplay]
driver=engine
;driver=gles
;screen_xy="auto"
screen_xy="800_480:800x444/480x764

pobriši mapo SAVE in mora delat brez problemov! Seveda mora imeti DimKa skin podporo za 800x480!


vajtekxtab
(amater)
03.09.2013 14:21
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Kad isprobam javim rezultate, ako će nekomtrebati

vajtekxtab
(amater)
03.09.2013 20:15
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Osposobljeno!
WayteQ xTAB-50 Android 4.0.3
PRIMO 9.6.22.317625,
diMkaWA_aP114 skin,
set POI ikona v2,5 kimyaci
još slijedi testiranje na putu

Hvala svima na pomoći


kremps
(amater)
06.09.2013 08:44
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Živjo.
Jaz imam pa problem z zvokom. V tabu vse dela ok, ko pa zaženem iGO primo pa zvok ne dela več, čeprav je vse vklopljeno, kar se zvoka tiče v navigaciji.

Ima kdo kakšno rešitev?


popotnik
(GPS presidente)
06.09.2013 11:15
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pa imaš v voice mapi slovenski zvok?

Janch
(GPS guru)
06.09.2013 16:50
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Probaj dodat tole v sys:

[android]
navigation_audio_stream = 4


dejanjojo
(občasni dopisnik)
12.09.2013 15:49
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Kako dolgo vam, WayteQ xTAB-50 GPS išče satelite???? Meni išče 5-7 minut.
Sem zamenjal programe iGO primo pa,nič ne pomaga.
Imam občutek,da bo treba mašinco poslat nazaj.


popotnik
(GPS presidente)
12.09.2013 16:03
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Hladni štart ali, če dolgo naprava ni vklopljena ima podoben čas, da najde satelite, potem je še tukaj kak drugi dejavnik kot je oblačno vreme in pa da nimaš prost pogled na nebo in traja dalje da najde.
Prenesi si iz marketa gps fix in preveri kako hitro ti bo potem našlo.

p.s.
S pošiljanjem nazaj ne vem kaj bi rad dosegel glede na to, da ti satelite najde in da je to v prvi vrsti tablica in ne navigacijska naprava.
Samsung S je rabil do 15 minut, da je našel satelite pa jih ni nihče nazaj pošiljal oziroma, če je že poslal ni dosegel nič.


dejanjojo
(občasni dopisnik)
12.09.2013 16:14
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ravno kar sem šel ven probat,pa nič bolje.
Dela pa tako: pokaže 1-3 satelite (obarvano rdeče) nato pa še te "igubi" čez čas pa pokaže 3-5 satelitov (rdeče) potem pa traja in
traja.. nato pa 5 satelitev (obarvano zeleno) natančnost visoka.
Kot da bi ji nihala napetost v anteni ali pač nekaj takšnega.
GPS fix imam.
GPS test pokaže hitreje kot iGO primo.


popotnik
(GPS presidente)
12.09.2013 16:21
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Če GPS test pokaže prej kot Primo, potem pomeni, da je s Primo programom nekaj narobe in nič z anteno.

dejanjojo
(občasni dopisnik)
12.09.2013 16:26
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Bom še zamenjal verzijo iGO,pa ,da vidim.

srv
(novinar)
19.09.2013 19:11
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

ksz

danes sem ga hotel naročiti/kupiti pa žal ni več v prodajnem programu, naslednika pa tudi še ni v najavi. Pohvale zastopniku v Trzinu za hiter odgovor. Jutri pokličem Madžare, da vidim ali se mi splača sploh čakati naslednika ....

Kaj pa če dobim info, da v doglednem času ne bo nič, mi lahko svetujete/priporočate kaj drugega na android osnovi ? Vnaprej hvala za Vaš feedback.


Janch
(GPS guru)
20.09.2013 14:43
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Res je, model WayteQ xTAB 50 GPS je uradno ukinjen s strani proizvajalca. Support tukaj na forumu seveda ostaja!

Josko
(amater)
19.11.2013 11:35
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

[power]
battery_shutdown_at=1
battery_shutdown_delay=5
powermgm_state=1
power_off_mode=1


Evo, tole sem našel v sys.txt . Če ima kdo še podobno težavo bi bilo zanimivo vedeti rešitev če ta obstaja. Pri večini ostalih aplikacij se mi zatemni ekran privzeto po cca minuti. IGO, pa konstantno drži prižgan dispej tudi po ukinitvi 12V neglede na nastavitve sys.txt.
Zatemnitev deluje le sistemsko z kratkim pritiskom na Power tipko.
Prav tako sistemsko(mimo IGO power managmenta) deluje avtomatika ob ponovni prisotnosti 12V. Ekran se prižge !
Upal bi si trditi, da ta model nima funcionalnosti .- vmesnika za power managment z ostalimi aplikacijami ala IGO


popotnik
(GPS presidente)
26.12.2013 23:07
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Kaj je sedaj z Wayteq tablicami z GPS?

Stranke pritiskajo za info, tukaj pa nič INFO, kdaj in kaj bo naslednik xTAB50.


Janch
(GPS guru)
26.12.2013 23:33
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Edina prava in logična zamenjava bi bila kakšna 7' tablica z vgrajenim GPS sprejemnikom ter high-end sistemskimi specifikacijami. No, bomo videli, s čim bodo madžari presenetili...Se pa strinjam, čim prej je potrebno zapolniti to luknjo v ponudbi.

RaGlaSi
(amater)
27.12.2013 09:14
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Že od umika xTAB-50 iz prodaje WayteQ obljublja naslednika o obliki 7" modela.
Kljub stalnemu pritisku in spraševanju nimamo drugih informacij kot da razvijajo ustrezen price/performance model.
Čim bomo imeli kakšne konkretne informacije boste na Alter forumu izvedeli med prvimi.

Iskoriščamo priložnost in vsem forumašem želimo zdravo in srečno 2014.


srv
(novinar)
27.12.2013 09:36
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Jaz sem se pa nadeju 5'' nasledniku. meni osebno je 7'' too much za osebni avto Imam 7'' tablico z GPS-om in ko to postaviš na šipo

WeWatchingYou
(založnik)
27.12.2013 10:13
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pomojem nasledniku bo zelo težko, ker konkurenca je huda - recimo klik

Janch
(GPS guru)
27.12.2013 10:22
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Avtobusar ali kamionar ne verjamem, da bi za resno navigacijo imel telefon na šipi

srv
(novinar)
27.12.2013 14:52
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Jaz že nekaj časa čakam na novi Wayteq 5''. Rok sem si dal do konca januarja nato si nabavim nekaj takega, kot si prilimal. Hvala za info!

srv
(novinar)
27.12.2013 14:54
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
Avtobusar ali kamionar ne verjamem, da bi za resno navigacijo imel telefon na šipi
Za avtobus/kamion je 7'' idealka, za osebni avto pa, vsaj zame, "neumnost"


popotnik
(GPS presidente)
27.12.2013 15:05
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Res ni pametno predolgo čakat.
Glavna napaka je bila, da ni bilo sedaj v prazničnih časih na voljo nove tablice z GPS, ko so se povečini kupovale take zadeve.

Upam, da bo do zaključka šolskega leta, ko bo naslednji naval za temi stvarmi.

Rabimo pa seveda popoln review tako slabosti kot novosti, ker vsak, ki se odloča za nakup prvo povpraša po teh zadevah.
Je pa res, da je za xTAB50 bila norišnica na ZS s temi podatki: ( kaj so prednosti, kaj slabosti, zakaj bi priporočil to tablico, kaj se da naložit ..... )

Ta tablica je bila hit in upajmo, da bo naslednik isto in da bo kmalu na voljo, ter seveda, da bo res do potankosti stestiran in objavljen res OBŠIREN review.


Janch
(GPS guru)
27.12.2013 15:07
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

se strinjam, da ne moreš met 5 col na avtomobilski šipi, zato pa še vedno obstaja x960BT (torej 5 colski), ki pa je sicer na wince platformi.

popotnik
(GPS presidente)
27.12.2013 15:10
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Torej bi bilo pametno, da bi bil naslednik v 5 in 7 izvedbi in bi tako imeli pokrit Avtomobilski in Tovornjakarski okus

p.s.
Če bo v dveh izvedbah, bo Janch imel kar veliko dela s testiranjem in opisom.


srv
(novinar)
27.12.2013 15:29
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
se strinjam, da ne moreš met 5 col na avtomobilski šipi, zato pa še vedno obstaja x960BT (torej 5 colski), ki pa je sicer na wince platformi.

Jaz sem verjetno en poseben pacient Jaz imam iGo na svojem smartphonu 5'' in dela v nulo. Mi ga je pa malo škoda, da je non-stop na soncu in podvržen tresljajem, etc., zato si želim eno samostojno navigacijo na android platformi. Sicer imam Navon N760, ampak kot sem enkrat že napisal, nič kaj posebnega ji ne manjka, katastrofa je odzivnost zaslona, npr. pritisneš "najdi" tebi se pa odpre neko tretje okno in to najbolj moti, ko želiš nekaj pogledati ali spemeniti med vožnjo.

Iz tega razloga je skoraj nne uporabljam več in sem v glavnejm na svojem telefonu, ampak bi si nabavil nakaj v rangu cca 100-150 EUR na android osnovi in ta igračka bo namenjena samo navigaciji. Glede na predhodne poste se mi je zdel WayTeq 50 superca, ampak sem bil prepozen

PS: nisem 100% zapel za 5'', tam naprej od 4'' se mi zdi ok.


Janch
(GPS guru)
27.12.2013 18:04
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Dejstvo je, da je Android OS zamajal celo sceno in konec koncev tudi v GPS segmentu. Navkljub dejstvu, da so vsi aktualni WinCE modeli WayteQ kvalitetni in izpolnjujejo pričakovanja, jih je težko primerjati z recimo xTAB-50, ki je na Androidu in ima poleg boljše strojne opreme tudi mnogo boljši zaslon. Ko se ga enkrat navadiš (in nasploh katerekoli android tablice/telefona), kar naenkrat postane wince navigacija svetlobna leta zadaj, vsaj kar se tiče občutka in splošne uporabe. Zato te popolnoma razumem saj imaš te razlike vedno v podzavesti. Odkrito rečeno, ko se odpravljam na pot in si zaželim navigacijo, enostavno in samoumevno vedno izberem xTAB-50, čeprav imam vedno oba na mizi in čeprav slednji vedno prazen Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje uporabljal x960, razen za teste.

popotnik
(GPS presidente)
27.12.2013 18:12
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Če boš dobil novo tablico in ne boš vedel kam z xtab50 se priporočam

Tako dolgo sem odlašal, da je šla iz prodaje, model, ki bo pa zamenjal xtab50 bo pa po vsej verjetnosti, ko bo na voljo imel " konkretno " ceno.

Sicer nimam potrebe po tablici ampak na čase bi pa prišla presneto prav, še posebej tam med " khmmm " ( jutranjim in popoldanskim časom )


srv
(novinar)
27.12.2013 18:53
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zadel si bistvo, težko je iti nazaj na Navon, ker ga moja Xperia šiba

Zdaj gre pa zares, mislim, da nisem več pripravljen čakati do konca jan, sem zrajcan V vmesnem času, predno si nabavim kak phone, kot ga je predlagal @WeWatchingYou (Hvala ti za info) sem pripravljen biti "Šipac" in v svojem osebnem vozilu uporabljati svojo 7'' Asus Hd 7 (iGo dela bp). A mi lahko kdo iz prakse svetuje, kateri Car Mount nabaviti, da ne bom tablice non-stop pobiral s tal vozila ?

Vsem vnaprej hvala za predloge!


popotnik
(GPS presidente)
27.12.2013 19:20
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik srv pravi:
A mi lahko kdo iz prakse svetuje, kateri Car Mount nabaviti, da ne bom tablice non-stop pobiral s tal vozila ?
Univezalen Car Mount = Žena


srv
(novinar)
27.12.2013 20:05
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik popotnik pravi:
Citat:

Uporabnik srv pravi:
A mi lahko kdo iz prakse svetuje, kateri Car Mount nabaviti, da ne bom tablice non-stop pobiral s tal vozila ?
Univezalen Car Mount = Žena
The best And what can I do if I'm single?


Janch
(GPS guru)
27.12.2013 20:07
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik popotnik pravi:
Če boš dobil novo tablico in ne boš vedel kam z xtab50 se priporočam
mah saj veš kako je..to so naše igračke in osebno si jo štejem kot najlubšo zato verjetno ne bo šla nikoli od doma, čeprav jo le redko rabim


Leon2007
(novinar)
27.12.2013 20:41
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Poglej v ZS.

popotnik
(GPS presidente)
27.12.2013 20:42
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

@Janch
Saj pravim ČE
Vem kako je s temi našimi " igračkami " sam se še vedno ne morem ločit od 1300-ke

@srv

Poberi štoparko in ji " daj v roke "


RaGlaSi
(amater)
28.12.2013 09:38
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Pomojem nasledniku bo zelo težko, ker konkurenca je huda - recimo klik
Naprava na povezavi sigurno ni nadomestek za xTAB-50.
Bo pa WayteQ prisoten tudi v tem segmentu.
WayteQ TALK 5H


WeWatchingYou
(založnik)
28.12.2013 11:08
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

mogoče klik

RaGlaSi
(amater)
05.04.2014 15:57
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Se je že nekaj časa govorilo in končno...

Pri WayteQ-u bo kmalu bo na voljo 7" tablica xTAB-7X z vgrajenim GPS sprejemnikom in DUAL SIM podporo.

Več pa na...

WayteQ xTAB-7X

www.wayteq.si


popotnik
(GPS presidente)
05.04.2014 16:04
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Manjka pa najbolj pomemben podatek in sicer Cena

RaGlaSi
(amater)
05.04.2014 16:12
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Začne se pri 116,90€.

Več pa tule

7" GPS


popotnik
(GPS presidente)
05.04.2014 16:20
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

To se pa zgodi, če si prehiter in ne pogledaš vsega na strani

Hvala za link do cen.

p.s.
Glede na ceno sem prepričan, da bo kar velik naval na to tablico.


srv
(novinar)
05.04.2014 16:29
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Kaj pa 5'' ? 7-ka je samo za tovornjake in avtobuse kar se navigacije tiče, za osebni avto je preveliko. Se obeta kakšna 5'' na Androidu z GPS-om ?

danielsendler
(občasni dopisnik)
05.04.2014 20:07
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Jaz bom sigurno kupil tega novega Wayteqa, tako da ponujam moj xtab50 v prodajo, brezhibno ohranjen, ker je res dobre kvalitete. Če koga zanima...na zs

heckler
(občasni dopisnik)
11.04.2014 20:08
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

No pa se je začelo. Tudi sam bom bil ziher med prvimi kupci, mam že 990 ko in xtab 50. Moram reč, da so vredne svojega denarja. Torej Janch in Popotnik, kdo bo prvi stestiral 70 ko in nam ponudil strkoven pogled v igračko?
Istočasno pa predlagam, da odpremo novo temo z naslovom nove 70ke. Mislim da bo dovolj postov za njo.


popotnik
(GPS presidente)
11.04.2014 21:09
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Po vsej verjetnosti jo bo Janch dobil prvi v roke, imam jo pa tudi sam namen kupit ( za mojo boljšo polovico ), tako, da bomo testirali na polno ( upam, da mi jo bo pustila za teste ) in seveda prilagodili iGO do potankost

Se pa strinjam, da se naredi nova tema in v prvem postu napiše review in nato steče debata naprej v tisti temi


WeWatchingYou
(založnik)
12.04.2014 07:20
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Vse je cool fantje ampak vam iz prve roke povem, da je 7" za osebni avto preveliko recimo v cliotu je stvar no go, dočim recimo v berlingotu kateri ima veliko vetrobransko steklo še nekako gre.

Snecer
(Popušil sem 17.9.2017)
12.04.2014 07:30
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

V cliotu je 7" že vgrajena :-)

Sicer pa sem nabavil kitajsko 7" za avtodom, tam je ok


WeWatchingYou
(založnik)
12.04.2014 07:40
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Ja v armaturi, govorim za clio3 na steklu.

Snecer
(Popušil sem 17.9.2017)
12.04.2014 07:42
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

To pa je malo veliko ja.

Me zanima test tega wayteqa, dobro ceno ima


Janch
(GPS guru)
12.04.2014 09:15
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Stay tunned

srv
(novinar)
17.04.2014 18:26
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik danielsendler pravi:
Jaz bom sigurno kupil tega novega Wayteqa, tako da ponujam moj xtab50 v prodajo, brezhibno ohranjen, ker je res dobre kvalitete. Če koga zanima...na zs
Kaj zdej, boš kupil ta velkega in prodal starega ? Na ZS odgovarjaš ?


choperist
(amater)
17.04.2014 19:49
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Zdravo se spomnim da sem enkrat nekaj bral ampak sedaj ne najdem. Včasih mi precej dolgo ne najde satelitov tudi do pol ure?
Kaj lahko storim?

Hvala


popotnik
(GPS presidente)
17.04.2014 19:50
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Naložiš gps fix

https://play.google.com/store/search?q=gps%20fix


Janch
(GPS guru)
17.04.2014 20:03
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik choperist pravi:
Zdravo se spomnim da sem enkrat nekaj bral ampak sedaj ne najdem. Včasih mi precej dolgo ne najde satelitov tudi do pol ure?
Kaj lahko storim?

Hvala
Po mojem imaš še prvo verzijo androida na tablici, ki je imela težave ravno s sprejemom satelitov. Z novejšo verzijo 4.0.3 (ICS) so to težavo potem odpravili. No, najprej preveri katero verzijo imaš na tabu, potem bomo videli, če je tukaj težava.


choperist
(amater)
17.04.2014 20:22
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Imam verzijo 4.0.3
naprava je bila kupljena maja lani


popotnik
(GPS presidente)
17.04.2014 20:24
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Probaj prenest program gps fix iz google play in javi, če ti bo potem hitreje našlo.

p.s.
Upam, da nisi kje v bajti takrat, ko ti ne najde satelitov ali pa se premikaš z vozilom preden ti najde satelite, ker takrat na vseh napravah dolgo išče satelite.


choperist
(amater)
17.04.2014 20:30
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

gps fix ne pomaga

ja vem da moram bit zunej


choperist
(amater)
17.04.2014 20:39
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

mi kaže 5 ali šet satelitov ( črte) ampak so rdeče se ne obarvajo zeleno

http://shrani.si/f/2w/js/3w1vchVV/1.jpg


Janch
(GPS guru)
17.04.2014 20:43
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

če nič ne pomaga, potem ponovno naloži firmwer, ne bo druge

http://www.wayteq.si/trgovina/sl/content/20-xtab-50-gps-android-40-ics


popotnik
(GPS presidente)
17.04.2014 21:01
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Katero verzijo iGO sploh imaš naloženo?
Se ne spomnim točno katera varzija je bila, ampak pri eni je na določenih napravah trajalo zelo dolgo, da najde satelite na enih napravah pa jih sploh ni našlo.


choperist
(amater)
17.04.2014 21:08
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Naložen je primo 9.6.7.235654 je pa do dveh mesecev nazaj lepo delalo zdej ga pa kr nekaj muči .

Probam jutri na novo naložiti firmwer pa bomo vidli.


choperist
(amater)
19.04.2014 20:03
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

No pa je blo le nekej časa da sem vse ponovno naložil in po prvih testiranjih tudi dela OK.

Hvala za pomoč


Anonim
(občasni dopisnik)
23.05.2014 19:02
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Verjetno bi moral posodobiti Wayteq xTAB-50, pa me zanima, kateri iGo primo, kateri skin in katere mape za Slovenijo ter sosednje države so optimalne (najboljše )

Sedaj imam iGo verzijo 9.6.7.281004, skin GjAk_v1.8_AriNe-6 (arimi@Neoss75).

Vnaprej hvala za predloge.


Anonim
(občasni dopisnik)
07.06.2014 19:57
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Anonim pravi:
Verjetno bi moral posodobiti Wayteq xTAB-50, pa me zanima, kateri iGo primo, kateri skin in katere mape za Slovenijo ter sosednje države so optimalne (najboljše )

Sedaj imam iGo verzijo 9.6.7.281004, skin GjAk_v1.8_AriNe-6 (arimi@Neoss75).

Vnaprej hvala za predloge.
Sem morda narobe vprašal ali ni prave volje za pomoč.


popotnik
(GPS presidente)
07.06.2014 20:14
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Vse kar sprašuješ imaš opisano v tej temi oziroma najdeš odgovore tukaj:

https://www.alter.si/tabla/postlist.php/Cat/0/Board/igo


Anonim
(občasni dopisnik)
08.06.2014 18:43
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Hvala, to vem in tudi spremljam te teme.

Problem je v veliki količini informacij in različnih mnenjih. Zato tudi sprašujem za konkreten predlog. Glede na to, da nekateri zelo dobro obvladate to področje, predvidevam, da odgovor ne zahteva nekega posebnega napora.


retro
(založnik)
08.06.2014 19:08
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Malo treba raziskovati, že res da ti bodo pomagali verjemi pa da si moraš tudi sam malo raziskati teme, za tebe sem našel tole in verjamem da bo zadostilo tvojo radovednost.

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/1745021/page/0/fpart/all/vc/1/nt/5


https://www.alter.si/tabla/show...e=0&fpart=1
http://navi-guru.blogspot.com/


Janch
(GPS guru)
08.06.2014 19:47
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Anonim pravi:
Hvala, to vem in tudi spremljam te teme.

Problem je v veliki količini informacij in različnih mnenjih. Zato tudi sprašujem za konkreten predlog. Glede na to, da nekateri zelo dobro obvladate to področje, predvidevam, da odgovor ne zahteva nekega posebnega napora.
tole je trenutno najnovejše:

- iGO Primo 2.4 9.6.29.390522 (28 April 2014)
- GjAk_v2.2_AriNe-22
- Navteq (HERE) 2013.Q4


Anonim
(občasni dopisnik)
15.06.2014 15:58
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Janch pravi:
Citat:

Uporabnik Anonim pravi:
Hvala, to vem in tudi spremljam te teme.

Problem je v veliki količini informacij in različnih mnenjih. Zato tudi sprašujem za konkreten predlog. Glede na to, da nekateri zelo dobro obvladate to področje, predvidevam, da odgovor ne zahteva nekega posebnega napora.
tole je trenutno najnovejše:

- iGO Primo 2.4 9.6.29.390522 (28 April 2014)
- GjAk_v2.2_AriNe-22
- Navteq (HERE) 2013.Q4

Najlepša hvala (sem bil odsoten, zato malo pozna zahvala).


Anonim
(občasni dopisnik)
17.06.2014 19:55
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Vse naloženo. Je možno nastaviti full screen (spodaj je opravilna vrstica, nad njo pa cca 5 mm črnega roba).

popotnik
(GPS presidente)
17.06.2014 20:06
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Tole naredi:

- vsiljeno zapiranje apk ( ali ponovno zaženi tablico )

- izbriši mapo save

- v sys spremeni zapis pod [android] da bo izgledal takole:

[android]
fullscreen=1
tablet=1

- odklopi napravo od PC in zaženi iGO


srv
(novinar)
20.06.2014 16:24
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

--
(iGo Primo), je kakšna možnost, da bi mi čas v navigaciji vleklo iz gps-a in ne sistema tablice?


Anonim
(občasni dopisnik)
20.06.2014 21:03
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik popotnik pravi:
Tole naredi:

- vsiljeno zapiranje apk ( ali ponovno zaženi tablico )

- izbriši mapo save

- v sys spremeni zapis pod [android] da bo izgledal takole:

[android]
fullscreen=1
tablet=1

- odklopi napravo od PC in zaženi iGO
Hvala, ampak ni delalo.

Novejša verzija 2.4 9.6.29.403969 (11 Junij 2014) je full screen.


popotnik
(GPS presidente)
20.06.2014 21:06
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Pa si odstranil ; ( podpičje ) pri stari verziji, da je izgledalo kot zgoraj?

Anonim
(občasni dopisnik)
20.06.2014 22:34
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Sem.

popotnik
(GPS presidente)
20.06.2014 22:38
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Čudno.
Do sedaj je še vsem delalo full scren, ko je naredil po postopku, ki sem ti ga napisal.

Važno, da ti sedaj nova verzija deluje kot mora


Anonim
(občasni dopisnik)
21.06.2014 11:17
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik popotnik pravi:
Čudno.
Do sedaj je še vsem delalo full scren, ko je naredil po postopku, ki sem ti ga napisal.

Važno, da ti sedaj nova verzija deluje kot mora
Oprosti, mogoče sem bil mogoče premalo natančen: statusna vrstica je še vedno prisotna, črnega roba nad njo pa ni več.

Sem pač amater , kot je napisano pri imenu.


popotnik
(GPS presidente)
21.06.2014 11:57
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Če je možno naredi zajem zaslona, da vidim o čem je govora.
Ena je statusna vrstica v samem iGO, ena je pa od android sistema in sedaj ne vem, katero imaš vidno.


Janch
(GPS guru)
21.06.2014 13:41
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik Anonim pravi:

Oprosti, mogoče sem bil mogoče premalo natančen: statusna vrstica je še vedno prisotna, črnega roba nad njo pa ni več.
saj tako je OK. Statusna vrstica mora biti vidna, samo da nad njo ni črnega roba.


Anonim
(občasni dopisnik)
21.06.2014 22:15
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Tako je, kot pravi Janch - vidna je statusna vrstica Androida. Pri prejšnji verziji pa je bil iGO dejansko full screen, brez statusne vrstice Androida.

popotnik
(GPS presidente)
21.06.2014 22:19
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Tole naredi in mi povej, če bo potem izginila statusna vrstica:

V sys.txt izbriši ti dve vrstici

fullscreen=1
tablet=1

In pa kompleten spodnji razdelek:

[rawdisplay]
force_renderer="RENDER_MOYA"
;driver=engine
;screen_xy="auto"
;driver="gdi"
;highres=1

Potem izbriši mapo save in nato izklopi tablico in jo ponovno vklopi in šele po ponovnem vklopu tablice zaženi iGO.

p.s.
Če se ne motim, je na tak način uspelo @danielsendler-ju naredit full screen.


Anonim
(občasni dopisnik)
22.06.2014 10:43
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Citat:

Uporabnik popotnik pravi:
Tole naredi in mi povej, če bo potem izginila statusna vrstica:

V sys.txt izbriši ti dve vrstici

fullscreen=1
tablet=1

In pa kompleten spodnji razdelek:

[rawdisplay]
force_renderer="RENDER_MOYA"
;driver=engine
;screen_xy="auto"
;driver="gdi"
;highres=1

Potem izbriši mapo save in nato izklopi tablico in jo ponovno vklopi in šele po ponovnem vklopu tablice zaženi iGO.

p.s.
Če se ne motim, je na tak način uspelo @danielsendler-ju naredit full screen.
Žal ne deluje.


popotnik
(GPS presidente)
22.06.2014 14:20
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Daj mi pošlji tvojo sys, da vidim kako imaš narejeno.

Note
(amater)
20.07.2014 10:02
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Dober dan

Kupil sem rabljen WayteQ xTAB-50 GPS. Gor je bila naložena navigacija Sygic. Sam bi rad naložil IGO in sicer najnovejšo dobro delujočo verzijo. Sodelavec me je opozoril, da so z nekatirimi novejšimi verzijami težave oz. ne deluje vse brez težav. Sam sem "našel" verzijo iGO Primo 9.6.29.367542 - 12 Feb 2014 in bi prosil za informacijo ali ta verzija deluje brez težev?

Hvala


Janch
(GPS guru)
20.07.2014 10:46
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Jaz sem najbolj zadovoljen s staro verzijo 9.6.7.281004 (7 feb. 2013). Ta deluje res popolnoma brez problema. Z nekaterimi novejšimi verzijami (ki pa razen novejšega datuma v vizitki itak nikoli ne prinašajo nič novega) se na različnih napravah pojavljajo različne težave. Sicer pa vse je zastonj, probaj, testiraj in uporabljaj tisto, s katero boš najbolj zadovoljen. Če rabiš omenejeno verzijo mi javi preko ZS.

Note
(amater)
20.07.2014 11:29
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Super, najlepša hvala za odgovor. Predvidevam glede na to, da jo uporablja guru navigacije , da v omenjeni verziji ni kakšnega manjka funkcionalnosti. Me pa vseeno zanima ali se predvideva kakšna večja posodobitev ?

Vsekakor se za omenjeno verzijo priporočam in že vnaprej zahvaljujem !

LP


Janch
(GPS guru)
28.01.2015 10:54
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Če koga zanima, prodajam to navigacijo:

https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/2161677/Main/2161677/#Post2161677

edit: prodano!


RaGlaSi
(amater)
08.10.2015 18:44
Re: WayteQ xTAB-50 GPS

Nova 5" GPS naprava z OS Android

WayteQ x995