Kateri zobozdravniki so cenejši?

Clancy

Majstr
20. avg 2007
939
452
63
Zanima me, ali so zobozdravniki v zdravstvenih domovih cenejši od zasebnikov, ali je vseeno? Rabim za izdelavo mostička. Bo pa šlo iz mojega žepa - samoplačnik.

LP!

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Če si iz Ljubljane ti lahko povem za enega h komur sem hodil tud jaz. Dva nova zoba sta me stala 460 evrov....60 evrov štift.
Medtem, ko nekje drugje celo 1000 evrov, v ZD pa za samo en zob + štift 360 evrov.
Tam, ko sem jaz hodil sta delal dva, medtem ko nekej drugje samo en to jaz mal bolj cenim.
Je treba mal okol vprašat.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.154
19
38
Naceloma bo najceneje v ZD-ju na doplacilo. Vem tudi za enega, ki na racun dela po 150 eur na kos ampak bi se ga izognil. On ze ve zakaj ima tako tarifo. Naceloma pa v LJ je povprecna cena tam okoli 300 eur za en zob (keramika, ne navaden) morda kje manj, ce ga poznas brez racuna ampak pod 250 jih je bore malo. Ce pa kdo potrebuje odlicno zobozdravnico, ki te popedena kot je treba pa PM.
smile-1.gif
Samoplacnisko, cene take kot po vecini drugih ordinacij v LJ.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.598
2.485
113
Sicer nimam tukaj še zenkrat izkušenj ampak tukaj jaz ne bi šparal, še manj pa tvegal... Qurc zobje so zobje in če tega nimaš dobro pošlihtanga potem ne valja...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz sem imel napisan odgovor takoj, ko se je tema pojavila, a sem ga izbrisal, da ne bi zvenelo kot reklama. Zdaj mislim, da ga je vseeno smiselno dodati.

Najprej: moj kolega je zobar, in tudi on pravi, da je tocno toliko muzike, kot je denarja. Manj denarja -> slabsa kvaliteta materiala.

Jaz imam en mosticek, a je narejen tako, da sosednja zoba prakticno nista "obdelana" (en zlebicek in ena luknjica v primerjavi s tem, kaj je potrebno za klasicen mosticek, ni nic). Te zadeve je takrat delal pri nas samo en zobar, pa se ta v Celju, priporocila mi ga je pa moja (privat; samoplacniska) zobarica, torej v bistvu me je poslala k svojemu konkurentu (ona pac dela samo klasicne mosticke). Takrat je bilo to drazje od klasicnega mosticka pribluizno za 50-100%, a zobje ne zrastejo ponovno ... Kaksne so cene danes, ne vem, ti pa svetujem, da vsaj vprasas, ker manj skode kot naredis na sosednjih zobeh, boljse bo. Se vedno jih lahko potem enkrat pobrusijo do konca.

Zobar je: dr. Pungersek, Celje (je v imeniku).

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.154
19
38
Ce si prav predstavljam tvojo razlago potem imas t.i. maryland mosticek oz. dva inlaya (ala plombi) in vmes narejeni manjkajoci zob. Zadevo danes naredi ze vsak kolikor toliko sposoben dohtar. Ampak to ni za vecje konstrukcije. Cim manjka vec zob pridejo v postev ostale zadeve (proteze, mosticki, implantati etc.).

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ja, tocno tako se rece.

No, ce dela vsak, potem se toliko boljse, ker je mogoce izbirati - pred casom, ko sem to jaz rabil, tega ni delal vsak
frown-1.gif
Pri meni je manjkal en, implantat ni prise v postev in to je to.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
38
48
zakaj pa ne inplatant?
Meni bi bilo tudi skoda sosednje zobe bilokako brusit.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.100
119
63
Najcenejsi je tisti zobozdravnik, ki ti ga placa zavarovalnica. Na zalost v Sloveniji ni variante, da bi sel do zobarja po svoji izbiri in poslal racun Slovenski zavarovalnici.

Ce bi bila moznost, da se izognes slovenskemu obveznemu zdravstvenemu zavarovanju, npr. da delas za Evropsko Unijo, OZN, ali kako veliko korporacijo ki ima svoj sistem, potem imas za isti znesek kot bi ga placal v Sloveniji od svoje place (ce imas sorazmerno dobro) veliko boljse zdravstveno zavarovanje.