Mi smo en večer predelali del knjige s koktejli, kar se ni izkazalo za najbolj pametno potezo. Še najbolj smo spominjali na popipsane muhe, drug dan pa sem imel takega mačka, da ga nista pregnali niti moji dve psici, ki prenašata samo nač mačke. Pri koktejlih je jeba, ker ponavadi zmešaš več žganih pijač, in če nimaš mere (mi je nimamo, oziroma je postavljena izven razumnih meja), ti kaj hitro odpovejo noge.
-------------------- Accelerate 'till you see God ....then brake.
Skorpy, najbolj, da sprobavaš recepte z neta in jih sama delaš s pjačo, ki jo imaš doma in, ki ti je po okusu. Tako boš sama našla tisto pravo. Meni so poleti všeč bolj osvežilni, z veliko limone, mete, limete, ne presladki, ...
Sex on the beach (v nekaterih receptih je malo drugačen, a meni je tole najbolj všečna kombinacija)
1 doza vodke, 1 doza breskvinega žganja, 1 doza triple seca, pomarančni sok, led pljusk grenadine za barvo (to daj šele na koncu v kozarec, da dobiš "sončni zahod")
Vse sestavine najdeš v Leclercu (no, triple sec in grenadine, ostalo pa povsod ).
-------------------- "My doctor says that I have a malformed public-duty gland and a natural deficiency in moral fiber, and that I am therefore excused from saving Universes."
Citat: Uporabnik pleXwriter pravi: Skorpy, najbolj, da sprobavaš recepte z neta in jih sama delaš s pjačo, ki jo imaš doma in, ki ti je po okusu. Tako boš sama našla tisto pravo. Meni so poleti všeč bolj osvežilni, z veliko limone, mete, limete, ne presladki, ...
V bistvu bi moralo pisati; pest mete natremo v kozarcu, čez zalijemo Havano 3 Anos, sodo, dodamo rjav sladkor, limeto in par kock ledu. To je to, meni je mojito najboljši koktail, čisto simpl, prvinske sestavine brez nekega čaranja.
Blue Gin, Vodka, Bacardi, Johnnie Walker (ali kak podobno zanič viski), Southern Comfort, De Kuyper Triple Sec, ne premalo limone in kokakola. Nekak v približno enakem razmerju, le kokakole ene 2x več kot ostalih meric. Je odličen, samo pazit se ga je treba. Sicer pa že ime pove vse: Adios, motherfucker ...
Citat: Johnnie Walker (ali kak podobno zanič viski)
Akhem... sem totalen analfabet za viskije in ostale žganice v solo izvedbi, ampak blue label ni ravno švoh. Ajde, blended, ampak ok. So mi ga svetovali znalci kot dobro izbiro in je ok (meni sicer viski kot viski, ampak to je že druga zgodba)
Sicer pa zanimiv kombo, bomo probali ob prvi priliki
Citat: Uporabnik pleXwriter pravi: Skorpy, najbolj, da sprobavaš recepte z neta in jih sama delaš s pjačo, ki jo imaš doma in, ki ti je po okusu. Tako boš sama našla tisto pravo. Meni so poleti všeč bolj osvežilni, z veliko limone, mete, limete, ne presladki, ...